Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Anonym prosím z důvodu jistého odsouzení…
Mám dceru od malička trošku jinou… Vztekajici se, spíše paličatou… Jsou ji čtyři roky ve školce funguje normálně ale jakmile přijde domů vyhledává dudlík.. když jí ho vezmu dokáže tři hodiny v kuse řvát a mě dojdou nervy a dám jí ho… Jsem zoufalá jak ji dudliku zbavit?
Dudlík jí prostě nedat? Vyhoď ho a prostě není. Tak holt bude chvilku řvát no ![]()
@Anonymní píše:
Tak vyhodit by šel kdybych neměla miminko co ho má
„Dudlík je pro miminka, ty už nejsi miminko, dudlík už mít nebudeš.“ Tečka. Sebrat, nedat, vydržet. Nic jiného nepomůže. Má ho příliš dlouho a zvykla si na něj tak, že odvyknout si bude „bolet“. Ji i Tebe. Z pomůcky pro utišení mimina se stal zlozvyk. Ve školce bez něj také vydrží, není důvod, aby bez něj nevydržela doma. Nabídni jí jiné způsoby, jak se uklidnit (pohlazení, objetí, přitulení) a hlídej, aby nebrala dudlík mladšímu. Ona sama se ho zbavit nedokáže, budeš jí muset pomoct svou důsledností.
@Anonymní píše:
Mám dceru od malička trošku jinou… Vztekajici se, spíše paličatou… Jsou ji čtyři roky ve školce funguje normálně ale jakmile přijde domů vyhledává dudlík.. když jí ho vezmu dokáže tři hodiny v kuse řvát a mě dojdou nervy a dám jí ho… Jsem zoufalá jak ji dudliku zbavit?
Vitej v klubu. U nas to bylo to same. Nejak casem se oddudlikovala, ale samozrejme rikat jsme to nikde nemohli. Ona teda dudlala prave jak pises - kdyz prisla ze skolky, proste ji to uklidnovalo, nebo kdyz ji nebylo dobre. Snazili jsme se to eliminovat, ale ne vzdy to slo. Ona ten dudan strasne milovala..a nasledky zadny, tuky tuk.
@Anonymní píše:
Tak vyhodit by šel kdybych neměla miminko co ho má
Tak dudlík je ale miminka a šmitec. Ve čtyřech letech už to prostě musí pochopit ![]()
Otřesné. Vysvětlit, vzít, nedat! Proč takhle povolovat? Co si vyřve dále?
@Anonymní píše:
Dudlík jsi měla vyhodit už v roce. A vychovávat dítě od narození.
Vysvětlit ji, že dudlík je od miminka. Ona už miminko není a tak dudlík už mít nebude. Ve školce to vydrží, takže to dá i doma. Prostě nesmíš povolit, ona si pořve a jakmile zjistí, že to nedostane (teď ví, že si to křikem získá) a bude klid.
Ty se fakt neumíš se 4 letým dítětem domluvit? Proč jsi jí ten dudlík nevzala už dřív?
@Zumpa myslíš že jsem jako zanedbala celou výchovu kvůli tomu, že má dudlík
tak díky za radu pomohla mi ![]()
@Tosidelassrandu ne neumím se s ní domluvit, kdybych to uměla nepíšu tuto diskuzi a vezmu ji dudlík… Děkuji za přínosnou radu…
@Anonymní píše:
@Zumpa myslíš že jsem jako zanedbala celou výchovu kvůli tomu, že má dudlíktak díky za radu pomohla mi
Pokud si dítě ve 4 letech vyřvává, co si umane, tak zcela jednoznačně.
Nedat, jina rada není. Půjde to asi hůř než u dvouletaka. Je to nyní o vasi vůli a důslednosti.
@Anonymní píše:
Nedat ji ho, zahodit a novy nekoupíte. Co chceš slyšet. ![]()