Dudlík 4 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7221
5.9.23 20:25

Nemůže to být na truc? Když to vidí u sourozence? Třeba si tím přitahuje pozornost. Nežárlí? Kolem mimina se litá. Máma je a ním doma, ona musí byt ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33725
5.9.23 20:31
@Anonymní píše:
@Zumpa tak v tom případě nechápu, že funguje ve školce, když je teda dle tebe výchova nedostatečná… Jak říkám bere dudlík miminku to asi nebude výchovou…

Bere dudlik miminu? No a jak na to reagujes? Uz je dost velka, aby pochopila, ze ona uz mimino neni. Je na tobe, abys ji to vysvetlila. Tezko to s tim my tady pomuzeme. Kdyz bez nej vydrzi ve skolce, tak doma proste taky, holt ji musis nejak motivovat, aby se na to doma neupinala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
5.9.23 20:34

Teď mě asi sežerete, ale zase co se děje tak hrozného? Ve školce dudlík nemá, ven s ním nechodí, doma si trochu podudlá, jistě ho nemá v puse celé odpoledne. Jestli nemá křivé zoubky, tak se stane přesně co? Nic. Jestli ti to zas tak moc nedrásá nervy a vadí ti to jenom proto, že už je „velká“, tak bych jí nechala. Když jí dudlík vezmeš, tak si třeba začne cucat palec a ten jí teda určitě nevezmeš. A neboj, do školy ho mít nebude, jednou ho vyplivnout musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
5.9.23 20:48
@Lojzísek píše:
Promiň, ale 5 let je vážně extrém.
To bych se moc nechvástala tím, jak to bylo v klidu a domluvou.
Nejsem matka tyran, ale nějaké meze by měli udávat rodiče.

Ale rodice jsou ti, kteri dite na dudlik naucili. Takze proc se na dite zlobit za to, ze ho chce? A nasilim mu ho brat a trestat ho za to ze ho chce (treba i tim ze ho nechaji vyrvat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
6.9.23 07:26

V pěti letech mi děti bežně jezdily na školku v přírodě, tak si dost dobře nedovedu představit, že by v té době ještě měly dudlík 8o, ale každého věc… :roll:

• Citovat
  • Upravit
5140
6.9.23 07:35

Teda já žasnu 8o Jak je zde dvojí metr…Ve 4 letech je dudlík katastrofa, podle zde některých má chápat, že dudlík NE! Ale když má dítě v tomto věku plínu, tak je to OK? Tak má čas a je to úplně normální? U dětí jsem neměla ani jedno ani druhý, ale ani jedno mi nepřijde OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
6.9.23 07:38
@ibis píše:
Teda já žasnu 8o Jak je zde dvojí metr…Ve 4 letech je dudlík katastrofa, podle zde některých má chápat, že dudlík NE! Ale když má dítě v tomto věku plínu, tak je to OK? Tak má čas a je to úplně normální? U dětí jsem neměla ani jedno ani druhý, ale ani jedno mi nepřijde OK.

Ani jedno není OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
6.9.23 07:51
@ibis píše:
Teda já žasnu 8o Jak je zde dvojí metr…Ve 4 letech je dudlík katastrofa, podle zde některých má chápat, že dudlík NE! Ale když má dítě v tomto věku plínu, tak je to OK? Tak má čas a je to úplně normální? U dětí jsem neměla ani jedno ani druhý, ale ani jedno mi nepřijde OK.

Já zase žasnu, jak někteří ( Žumpa a spol) hned podle dudlíku,( v případě Žumpy nejde jen o toto téma, že?) usoudí, že je dítě nevychované a s rodiči mává. Oni totiž nejspíš mají vzorové děti, se kterými nikdy neměli sebemenší problémy a sami nemají jeden jediný zlozvyk. Ha, ha. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
6.9.23 08:01
@Buba mara píše:
Já zase žasnu, jak někteří ( Žumpa a spol) hned podle dudlíku,( v případě Žumpy nejde jen o toto téma, že?) usoudí, že je dítě nevychované a s rodiči mává. Oni totiž nejspíš mají vzorové děti, se kterými nikdy neměli sebemenší problémy a sami nemají jeden jediný zlozvyk. Ha, ha. :mrgreen:

Já nepsala nic o výchově. Já jen reaguju na to, že něco ve 4 letech je OK a něco ne :roll: Nedávno tu byla diskuse jak mají děti ve 4 až 5 letech plínu, teda úplně normální zdravé děti a podle uživatelek je to ok, vymlouvají se na zralost :roll: A dudlík je jako fuj a plína je OK? Na dudlík už je dítě velký, ale mít plínu je v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
6.9.23 08:04
@ibis píše:

Neznám čtyřleté dítě s plenama a dudlíkem, pokud teda není postižené nebo nemá nemocné ledviny. Dudlík ani plína bezne nejsou ve 4 letech normální a minimálně s tou plínou v tomto věku to dítě ani nevezmou do státní školky…

• Citovat
  • Upravit
5140
6.9.23 08:08
@Hanka1 píše:
Neznám čtyřleté dítě s plenama a dudlíkem, pokud teda není postižené nebo nemá nemocné ledviny. Dudlík ani plína bezne nejsou ve 4 letech normální a minimálně s tou plínou v tomto věku to dítě ani nevezmou do státní školky…

Přesně tak :palec: Ale zde je to úplně v pořádku a normální, nevšimla sis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
6.9.23 08:10
@ibis píše:
Já nepsala nic o výchově. Já jen reaguju na to, že něco ve 4 letech je OK a něco ne :roll: Nedávno tu byla diskuse jak mají děti ve 4 až 5 letech plínu, teda úplně normální zdravé děti a podle uživatelek je to ok, vymlouvají se na zralost :roll: A dudlík je jako fuj a plína je OK? Na dudlík už je dítě velký, ale mít plínu je v pořádku?

Promiň, to jsme se špatně pochopily, to nebylo, že ty bys něco psala o výchově. Já s tebou souhlasím, jen jsem doplnila, jak tu někdo hned posuzuje výchovu podle dudlíku a plen. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
6.9.23 08:11

Já bych nedoporučovala ze dne na den vzít - dítě je na dudlík zvyklé, může se stát, že ho úplně rozhodis. My máme taky dudlík déle než je běžné. Dítěti jsou 3 roky. Má ho na usnutí. Dřív při únavě a v autě. Odbouráváme po domluvě a postupně. Auto, únava, teď se domlouvame, že na usnutí přes den nebude. Jde to v klidu a bez křiku. K zubaři chodíme, zuby ok, výslovnost ok. Jestli se to někomu zdá dlouho, jeho věc. Ale nedělala bych to, že se domluvíte, že už ne, a pak vrátíte.

• Citovat
  • Upravit
5140
6.9.23 08:13
@Buba mara píše:
Promiň, to jsme se špatně pochopily, to nebylo, že ty bys něco psala o výchově. Já s tebou souhlasím, jen jsem doplnila, jak tu někdo hned posuzuje výchovu podle dudlíku a plen. :lol:

Ale ono to tak nějak s tou výchovou souvisí, ne? S celkovým přístupem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
6.9.23 08:18
@ibis píše:
Ale ono to tak nějak s tou výchovou souvisí, ne? S celkovým přístupem?

Což evidentně dotyčná nechápe. Ona vůbec nechápe psaný text. Jak jsem již psal, není to jen o dudlíku, ale dost také o tom, že čtyřleté dítě vychovává své rodiče, přitom by to mělo být naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí