Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nemůže to být na truc? Když to vidí u sourozence? Třeba si tím přitahuje pozornost. Nežárlí? Kolem mimina se litá. Máma je a ním doma, ona musí byt ve školce.
@Anonymní píše:
@Zumpa tak v tom případě nechápu, že funguje ve školce, když je teda dle tebe výchova nedostatečná… Jak říkám bere dudlík miminku to asi nebude výchovou…
Bere dudlik miminu? No a jak na to reagujes? Uz je dost velka, aby pochopila, ze ona uz mimino neni. Je na tobe, abys ji to vysvetlila. Tezko to s tim my tady pomuzeme. Kdyz bez nej vydrzi ve skolce, tak doma proste taky, holt ji musis nejak motivovat, aby se na to doma neupinala.
Teď mě asi sežerete, ale zase co se děje tak hrozného? Ve školce dudlík nemá, ven s ním nechodí, doma si trochu podudlá, jistě ho nemá v puse celé odpoledne. Jestli nemá křivé zoubky, tak se stane přesně co? Nic. Jestli ti to zas tak moc nedrásá nervy a vadí ti to jenom proto, že už je „velká“, tak bych jí nechala. Když jí dudlík vezmeš, tak si třeba začne cucat palec a ten jí teda určitě nevezmeš. A neboj, do školy ho mít nebude, jednou ho vyplivnout musí.
@Lojzísek píše:
Promiň, ale 5 let je vážně extrém.
To bych se moc nechvástala tím, jak to bylo v klidu a domluvou.
Nejsem matka tyran, ale nějaké meze by měli udávat rodiče.
Ale rodice jsou ti, kteri dite na dudlik naucili. Takze proc se na dite zlobit za to, ze ho chce? A nasilim mu ho brat a trestat ho za to ze ho chce (treba i tim ze ho nechaji vyrvat).
V pěti letech mi děti bežně jezdily na školku v přírodě, tak si dost dobře nedovedu představit, že by v té době ještě měly dudlík
, ale každého věc… ![]()
Teda já žasnu
Jak je zde dvojí metr…Ve 4 letech je dudlík katastrofa, podle zde některých má chápat, že dudlík NE! Ale když má dítě v tomto věku plínu, tak je to OK? Tak má čas a je to úplně normální? U dětí jsem neměla ani jedno ani druhý, ale ani jedno mi nepřijde OK.
@ibis píše:
Teda já žasnuJak je zde dvojí metr…Ve 4 letech je dudlík katastrofa, podle zde některých má chápat, že dudlík NE! Ale když má dítě v tomto věku plínu, tak je to OK? Tak má čas a je to úplně normální? U dětí jsem neměla ani jedno ani druhý, ale ani jedno mi nepřijde OK.
Ani jedno není OK.
@ibis píše:
Teda já žasnuJak je zde dvojí metr…Ve 4 letech je dudlík katastrofa, podle zde některých má chápat, že dudlík NE! Ale když má dítě v tomto věku plínu, tak je to OK? Tak má čas a je to úplně normální? U dětí jsem neměla ani jedno ani druhý, ale ani jedno mi nepřijde OK.
Já zase žasnu, jak někteří ( Žumpa a spol) hned podle dudlíku,( v případě Žumpy nejde jen o toto téma, že?) usoudí, že je dítě nevychované a s rodiči mává. Oni totiž nejspíš mají vzorové děti, se kterými nikdy neměli sebemenší problémy a sami nemají jeden jediný zlozvyk. Ha, ha. ![]()
@Buba mara píše:
Já zase žasnu, jak někteří ( Žumpa a spol) hned podle dudlíku,( v případě Žumpy nejde jen o toto téma, že?) usoudí, že je dítě nevychované a s rodiči mává. Oni totiž nejspíš mají vzorové děti, se kterými nikdy neměli sebemenší problémy a sami nemají jeden jediný zlozvyk. Ha, ha.
Já nepsala nic o výchově. Já jen reaguju na to, že něco ve 4 letech je OK a něco ne
Nedávno tu byla diskuse jak mají děti ve 4 až 5 letech plínu, teda úplně normální zdravé děti a podle uživatelek je to ok, vymlouvají se na zralost
A dudlík je jako fuj a plína je OK? Na dudlík už je dítě velký, ale mít plínu je v pořádku?
@ibis píše:
Neznám čtyřleté dítě s plenama a dudlíkem, pokud teda není postižené nebo nemá nemocné ledviny. Dudlík ani plína bezne nejsou ve 4 letech normální a minimálně s tou plínou v tomto věku to dítě ani nevezmou do státní školky…
@Hanka1 píše:
Neznám čtyřleté dítě s plenama a dudlíkem, pokud teda není postižené nebo nemá nemocné ledviny. Dudlík ani plína bezne nejsou ve 4 letech normální a minimálně s tou plínou v tomto věku to dítě ani nevezmou do státní školky…
Přesně tak
Ale zde je to úplně v pořádku a normální, nevšimla sis?
@ibis píše:
Já nepsala nic o výchově. Já jen reaguju na to, že něco ve 4 letech je OK a něco neNedávno tu byla diskuse jak mají děti ve 4 až 5 letech plínu, teda úplně normální zdravé děti a podle uživatelek je to ok, vymlouvají se na zralost
A dudlík je jako fuj a plína je OK? Na dudlík už je dítě velký, ale mít plínu je v pořádku?
Promiň, to jsme se špatně pochopily, to nebylo, že ty bys něco psala o výchově. Já s tebou souhlasím, jen jsem doplnila, jak tu někdo hned posuzuje výchovu podle dudlíku a plen. ![]()
Já bych nedoporučovala ze dne na den vzít - dítě je na dudlík zvyklé, může se stát, že ho úplně rozhodis. My máme taky dudlík déle než je běžné. Dítěti jsou 3 roky. Má ho na usnutí. Dřív při únavě a v autě. Odbouráváme po domluvě a postupně. Auto, únava, teď se domlouvame, že na usnutí přes den nebude. Jde to v klidu a bez křiku. K zubaři chodíme, zuby ok, výslovnost ok. Jestli se to někomu zdá dlouho, jeho věc. Ale nedělala bych to, že se domluvíte, že už ne, a pak vrátíte.
@Buba mara píše:
Promiň, to jsme se špatně pochopily, to nebylo, že ty bys něco psala o výchově. Já s tebou souhlasím, jen jsem doplnila, jak tu někdo hned posuzuje výchovu podle dudlíku a plen.
Ale ono to tak nějak s tou výchovou souvisí, ne? S celkovým přístupem?
@ibis píše:
Ale ono to tak nějak s tou výchovou souvisí, ne? S celkovým přístupem?
Což evidentně dotyčná nechápe. Ona vůbec nechápe psaný text. Jak jsem již psal, není to jen o dudlíku, ale dost také o tom, že čtyřleté dítě vychovává své rodiče, přitom by to mělo být naopak.