Syn se nechce bránit šikaně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
584
30.12.25 08:13

Nesouhlasim ze je to „dnesni dobou“, bylo to vzdy, i za me. Kolektiv prubezne zkousi na vsechny, vyciti slabsiho a uz to jede. Ma sourozence? Na me si na zs dovolovali podle me i proto ze jsem na takove sarvatky nebyla zvykla a nemela cvik se branit, sourozence jsem nemela. Tak nejakeho blizkeho kamarada na kom by si i toto mohl nacvicit? Nejake dite tve kamaradky?
Souhlasim s tim ze prestup na jinou skolu, uz na treti, asi k nicemu nebude, zaklad je vsude stejny, to by melo smysl pri prechodu na gympl, ale ze zs na jinou ne, jeste by byl zase novacek.
Mne pomohla prave kamoska mimo skolu, ktera mi byla partackou celkove a pak az v 15 gympl s chytrejsimi lidmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3190
30.12.25 11:12
@Černá Madonna píše: Více

dokud to člověk nevyzkouší, nemůže vědět.., třeba by synáček překvapil.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
30.12.25 11:31

To není, že se nechce bránit, ale není toho schopný, jinak by se dávno bránil. Můj syn je podobné povahy, poprvé zažil šikanu ve školce, ale dokázal se s ní fyzicky vypořádat. On je sice cíťa, ale je velký a silný a s bráchou se docela perou, takže se ubránil proti dvěma. Bylo to pro něj těžké sebrat odvahu, bál se následků pro sebe, ale utnul to hned na začátku. Teď je školák a věřím, že kdyby něco bylo svěří se a buď mu poradíme, jak to vyřešit, nebo to budeme řešit přes učitelku, výchovného poradce atd. Nechali jste to podle mě zajít dost daleko, řeš to okamžitě, syn musí vidět, že se ho zastanete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
30.12.25 11:37
@Zwetta píše: Více

Hned jsem si vzpomněla na mladou nadějnou kickboxerku Martinu Ptáčkovou, která začala dělat bojový sport kvůli šikaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.25 17:11

Podle mě není tvůj syn ve věku, kdy by si s tím dokázal poradit sám. Ty za něj zodpovídáš, jak za jeho fyzický, tak psychický zdravý vývoj. Je tedy na vás jako rodičích, abyste situaci řešili. Ať už se školou, změnou třídy/školy, domácím vzděláváním,… ale abyste to řešili.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.25 17:18

Co si myslíte, že má škola a rodiče za možnosti? Jelikož už mám řešení několikrát za sebou, tak si nemyslím, že se toho moc udělat dá. Některé děti jsou na šikanu jak magnet. Mozna zvolit soukromou školu s malým kolektivem, nebo domácí vzdělávání, ale opravdu si nemyslím, že je v silách školy to vždy vyřešit. Ale já mám zkušenost, že mě i mé děti šikanovali opravdu velmi narušení jedinci.

• Citovat
  • Upravit
5986
30.12.25 17:30
@Anonymní píše: Více

Takže syn je čtyři roky šikanovaný a ty čekáš, až se sám začne bránit??? Tak to je mazec. Uděláš z něj psychiatrického pacienta. Oběť se obvykle, a hlavně ta dětská, přestane po čase bránit úplně. Čekáš až ho umlátí? Jediné, na co nakonec přijde, že svět je nebezpečné místo k životu a rodiče mu nepomohou. Co se asi stane? V lepším případě úzkosti a deprese a v horším?… Do háje, zastaň se syna…chození k psychologovi, když škola zřejmě nic nedělá a vy také ne, je v takovém případě k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2001
1.1.26 17:10

Bohužel, bude to všude asi dost podobné, pokud se něco nezmění uvnitř něj. On vyloženě vyzařuje, že je slabý kus. Zní to hnusně, ale je to tak. Děti jsou v tomhle mnohem víc zvířecí, než dospělí. I my dospělí poznáme slabý kus, ale obvykle už nám brání rozvinutý soucit a morálka, abychom si na něm něco vybíjeli. Děti to ještě nemají osvojené, takže jedou spíš podle té přírody… Napadá mě ale vcelku dobrá možnost. Akorát by to vyžadovalo dobrou autoritu. Bojový sport typu karate, taekwondo, aikido atd. Zkrátka bojový sport, ve kterém nejde o to někoho zmlátit a být agresivní, ale kde je disciplína, rozvoj síly, ale je tam i férovost, filozofie přesahující rvačku. A ta správná autorita v podobě dobrého trenéra by mohla dost dobře fungovat… Hodně často takový sport pomůže dětem najít vnitřní sílu, uvědomit si ji. A to samo o sobě mění všechno. Dokud si bude připadat slabý a bezmocný, bude se chtít schovat. Je to přirozené… Jo a ještě mi přijde podstatné říct, že bych to karate atd. určitě nenahrazovala třeba fotbalem nebo hokejem. To jsou naopak sporty, při kterých se ti slabí cítí ještě slabší. To je pro ty silné a dravé. Otloukánek by pro ně byl jako jednohubka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.2.26 08:21

Asi bych na ty fracky rovnou nalítla :pocitac:…Teď vážně, buď usilovat o přesunutí do jiné třídy nebo školy v případě, že k nápravě nedojde a do školy ho teď nedávat, jak píšou holky…Držte se :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí