9 ročný syn na "zabití"

Anonymní
13.12.25 20:49

9 ročný syn na "zabití"

Dobrý večer maminky skoro „puberťaku“.
Chtěla bych se zeptat jestli někdo máte stejný problém a nevíte si rady. Mám syna kterému bylo teď 9 let a normálně se nestačím divit jak to sním už máva :roll: Vždycky byl hodný, chápavý ale poslední rok je jak vyměněný. Je drzý, odmlouva, neposlouchá prostě fakt na facku 8o Ve škole hrozné chování, neustále dostává poznámky za chování a nerespektování učitelu. Má problémy i před školou. Vyvolává hádky, provokuje ostatní děti (má kruh svých kamarádů ale spíše vyhledá konflikty se staršíma dětma ) Nikdy takový nebyl. V rodině nebyla žádná změna, nehada me se doma prostě žádné problémy co by ho mohli nějak poznamenat. Nevím si sním už vůbec rady.Kdyz má plnit svoje povinnosti což je teď jenom škola protože víc od něho nedostanu tak začne řvát přes celý byt že se učit nebude a začne křičet pomoc, pomoc. Už si někdy myslím že sousedí si musi myslet že ho snad mučím doma :( co stím? :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76904
13.12.25 20:59
@Anonymní píše: Více

jestli křičí pomoc, pomoc, když se má učit objednej ho k psychiatrovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
13.12.25 20:59

Objednejte se do nějaké psychologické poradny, možná i v součinnosti se školou - poraďte se v první řadě s výchovným poradcem, s třídním učitelem a popř. školním psychologem, jestli u vás je. Mám 8- a 10-letou, i když holky, ale takováhle náhlá změna v chování, vlastně už v 8 letech, se mi zdá přes čáru a předčasná na začátek puberty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
13.12.25 21:11
@teroonka píše: Více
že ano, mně to přijde spíš jako začátek nějaké psychické poruchy, než puberta
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
13.12.25 21:18
@stinga píše: Více

Celý ten popis je tak přitažený za vlasy, že jestli zakladatelka nepřehání, divím se, že je ještě třídní učitelka do poradny neposlala. To jí není divné, vedle cca.25 dalších dětí, že tam jedno dělá takový virvál? A aby mi dítě doma dělalo hysteráky, když po něm chci pouhopouhou přípravu do školy.. to by jelo smykem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
13.12.25 21:19
@teroonka píše: Více

ano, buď je to totálně přehnané nebo velký problém, a také bych se divila, že učitelka neříká nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
13.12.25 21:21

Tak tohle fakt není puberta 8o A zařval by na mě jen jednou a nestačil by se divit, chlapeček. Prej jen povinnost se učit :roll: No tak to fakt ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
13.12.25 21:23

Rozhodně nějakou psychologickou pomoc. Nevím jak rychle se vám podaří dostat k nějakému odborníkovi, ale rozhodně bych to řešila i se školou, jak už tady psali výše.
A možná by nebylo od věci se zkusit zeptat jeho kamarádů, jestli se něco nestalo nebo neděje. Jestli se jim třeba s něčím nesvěřil, nebo si sami něčeho nevšimli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9042
13.12.25 21:24

Poruchu takhle těžko určit. Na to je malý popis. Ale velmi negativní a zásadní vliv může mít ta parta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.25 21:29

@stinga myslím si že zrovna to pomoc, pomoc křičí schválně protože mě chce ještě více vytočit. Poprvé když to křičel tak jsem po něm vyjela že ještě jednou to zakřičí tak mu dám důvod ať to má křičet (samozřejmě to bylo jen strašení ) ale od té doby mi to dělá pořád :zed:

• Citovat
  • Upravit
76904
13.12.25 21:30

pomoc pomoc křičívají autisté při sebemenším problému, třeba když jim myješ vlasy - není to normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.25 21:32

@stinga Paní učitelka napíše poznámku a k tomu poprosí o domluvu :roll: víc nic ze by nás poslala někam k školní psycholožce. Učitelku mají tento rok novou

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.12.25 21:33

@stinga To jsem nevěděla, dekuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.12.25 21:34

@LilyJane Děkuji

• Citovat
  • Upravit
26249
13.12.25 21:36

konzultaci u školního psychologa si můžete objednat sami. Taktéž do poradny se můžete objednat sami. Učitelka pro to zjevně nevidí zatím důvod.
V davu se syn může chovat jinak než doma - a pravděpodobně se tak i chová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí