Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Proč mu vyhrožuješ něčím, co nejsi schopna dodržet? Otestoval to, vyšlo to. Proč by to nezkusil příště znova?
Některé děti jsou testovači hranic a je potřeba je mít nastavené citlivě ale pevně.
Objednala bych ho ke školnímu psychologovi. Nebo i do PPP ( můžeš i sama jen budeš čekat měsíce ).
A uvidíš. Takhle z projevu bych neházela diagnózy. ![]()
Ale trošku mě překvapuje, že rok čekáte. To i kdyby jsi ho někam objednala sama, tak máš termín.
Příspěvek upraven 14.12.25 v 16:34
@stinga Jakou diagnózu máš konkrétně na mysli? PAS? Hele naše dcera řvala jak pavián při mytí hlavy ještě na ZŠ a autista neni ani omylem.
Navíc z milého, chápajícího, šikovného kluka se úderem 8 narozenin stane dítě, které nic nerespektuje nebude autista. ![]()
@Anonymní píše: Více
na pubertu a záplavu hormonů má ještě chvíli čas, problém vidím s těmi povinnostmi - to je špatně, když doma ani nevysaje, nevynese odpadky či nevyskládá myčku?? to je fakt zle… pak to volání - to fakt NENÍ NORMÁLNÍ… určitě bych s ním šla do PPP, je v každém okresním městě zdarma, řeknou ti i jaké děláš ty výchovné chyby - podle mne jsi nedůsledná, je to i můj problém (mám vzněty, přísnost a pak je mi to líto a povolím, strašná chyba, obrovská, vím to…)… nesváděj to na pubertu, mrkni na co kouká na sítích a promluv s ním o té partě a stanovení pravidel, např. kromě učení a kroužků jedna práce denně (např. ten koš, myčka, utření prachu, vysátí, umytí wc a koupelny..) fakt mu ruce neupadnou, vysvětli mu, že tam žije taky a je normální mít doma čisto…
určo se objednej, potřebuješ podle mne odbornou konzultaci, co táta? proč on nezakročí?? já teda nejsem pro tělesné tresty, ale možná by jedna výchovná ledacos vyřešila?
No tak ked vie ze moze urobit cokolvek a nic sa mu nestane tak preco by to neurobil?
Preco sa vyhrazas vymyslami ktore nevies/nechces realizovat?
Sa domnievas ze tvoj syn je taky tupy ze ti taketo povrchne klamstva neodhali?
Mozno keby si zacala jednat trochu ako dospela a spravala sa normalne tak by to zacalo fungovat.
Mozno ho mozes zacat pre zaciatok trosku mucit, ked si to uz beztak susedia myslia tak je to jedno nie ![]()