Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ano, normalní, v tomto věku je u dětí primární paralelní hra, tedy si hrají spíš vedle sebe, než spolu.
@Anonymní píše:
Ahoj,
syn 2roky si nevšímá jiných dětí, ale vůbec.
Dnes k nám domů přijela kamarádka 1,5letou dcerou a syn si šel sednout na gauč s hračkou a když za ním malá přišla, odstrkoval ji.
I na dětském hřišti, nemá vůbec zájem o deti.
Je to normální prosím?
Kazde dite je jine. Nektere deti to takto maji a vetsi interakci chteji az tak kolem toho 3 roku a nebo jeste pozdeji. Je to naturel ditete. Kdyz je jinak vse ok, tak bych neresila.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Dnes k nám domů přijela kamarádka 1,5letou dcerou a syn si šel sednout na gauč s hračkou a když za ním malá přišla, odstrkoval ji.
Je to normální prosím?
Normální. Naše nejstarší si dětí taky vůbec nevšímla a stranila se jich. Ve školce se to zlepší.
Tak v té době je navíc 1.5 leté dítě rozdíl než 2 lete. Co by spolu asi tak vymysleli kór když se neznají.
To je utopická představa že si spolu vyhrají. Fakt pěkně si spolu děti hrají nejdřív kolem 3 roku spíš až kolem 4.
@JancaS84 píše:
Normální. Naše nejstarší si dětí taky vůbec nevšímla a stranila se jich. Ve školce se to zlepší.
U nejstarsi dcery az ve skole. Ale prislo to.
Nejkontaktnejsi je ta nejmladsi, ta ma kamarady do minuty vsude uz od mimina.
@Hobitka píše:
U nejstarsi dcery az ve skole. Ale prislo to.Nejkontaktnejsi je ta nejmladsi, ta ma kamarady do minuty vsude uz od mimina.
Mě začala touha po kamarádství taky až na škole. A nemám žádný sociální fobie apod. Prostě jsem si vystačila sama. Moje starší sestra byla opak, ta se prý chtěla kamarádit vždy s každým.
Zakladatelko, je to v pořádku. Každé dítě je jiné.
Je to uplně normální. S dcerou jsem v tomhle věku chodila na hřiště zásadně, když tam bylo prázdno, protože o ostatní stejně absolutně nestála.
Ve školce pak byla na ostatní naopak natěšená a vyrostla z ní družná a průbojná holka.
Ještě prví rok ve školce si děti neumí hrát spolu.
Má spoustu času.
Ani náš nechce. Zajímají ho buďto úplná mimina (na ně se dokáže dívat celé hodiny), nebo táhne ho to k dospělým. Děti jeho věku - 0 bodů.
Naše tříletá se na děti ráda dívá, ale nehraje si s nimi. Ani ve školce. Zajímají ji mimina a starší děti, tak kolem 8 let. Nehraje si ani s o rok starším bratrancem, s osmiletým ano.
Ahoj,
Je to normální prosím?