Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Potrebuji podporu pri snazeni a radu holek jak na tuto vadu! Mame za sebou uz 1IVF, ale neuspesne ;( ja uz se z toho hroutim a uz hledam i pomoct psychologa! Je toho na me mooc a navic mam i nemocnou sestru a ja si vse moc beru ;(
Napíšu jak to bylo u nás.
Léčila jsem se na syndrom PCO. Bohužel jsem nereagovala na hormony a když už tak z toho byl hyperstimulační syndrom. Obojí prostě na houby. 1IUI nevyšlo ale s hyperstimulákem, na druhé plánoané jsem ani nešla jelikož jsem na hormony nereagovala. V únoru jsem navštívila naposledy CAR stím že se mám za tři měsíce přijít ukázat. Doktoři jednoduše nevěděly co semnou. Uběhly tři měsíce a já stím že se nechci stresovat do CARU nejela. A jaký to pro mě byl šok když 1.červnce došla první ms po měsíci a v srpnu jsem koukala na //. Opravdu mi pomohlo až vypnout, vyprdnout se na snažení a užívat si. Za 17dní mám termín a neskutečně se na malého těšíme.
Tak držím palečky aby se vám brzy povedlo ať už přirozeně nebo po IVF. ![]()
@Anýsek18 takze chapu dibre, ze jsi otehotnela sama, bez pomoci? Ja na stymulaci reagivala, ale tak, ze bylo 5vajuch z toho 3oplodnena, do transferu vydrzelo jedno. Ja bych taky chtela vypnout, ale nak to nejde ;( ditmo strasne moc chci. Vsichni okolo se furt ptaji a ja uz nevim co rikat!
@bebecinka - zkuste nativ s Clostilbegytem nebo minimem injekcí. Není to takovej zápřah pro tělo a psychiku, ET je většinou do dvou dnů po OPU a embryu bude určitě líp u tebe, než v misce
U nás teda na klasické IVF ani nedošlo, protože první nativ vyšel a máme syna
Dali jsme za to sakumprdum 12 tisíc - léky od 1DC až po konec 12tt, OPU, ISCI, ET,..
@bebecinka Ano chápeš dobře. Nakonec stačilo vypnout a otěhotněla jsem přirozeně. A to my prosím pěkně doktoři nedávaly žádné šance na přirozené otěhotnění ![]()
Jak dlouho se snažíte? My se snažily skoro dva roky a už jsem opravdu neměla sílu na to být v depresích a brečet po nocích že se nedaří.
@Anýsek18 snazime se dva roky! Me strasne zlomil ten prvni neuspech s IVF. Od te diby se to vlece, ty me deprese, vztek, litost a vsechno
@Maky.p o to nativu jsem slysela, ale ted me ceka operace ramene, takze az po ni dem na dalsi pokus. Pak se na vse musime zeptat. Nas prvi IVF vyslo na 8tis. za vse a transfer byl 3den od OPU
@bebecinka ahojky, tak to jste meli asi taky minimalku ne? A jak pokracujes? Zajed si do lazni odpocinout a hura na dalsi kolo. Chce to vytrvat. Ja stimuluji na 2ivf a snazim se byt v pohode ![]()
@Vrk nevim co je minimalka! Ale urco jsem ji nemela. Dostala jsem docela velke davky hormonu a ani to nepomohlo ;(
Zdravím, moc dobře nevím do které diskuze se přidat a kam napsat… potřebuji asi podporu a rady… na začátku tohoto roku mi můj Mudr oznámil že mám PCO, ale ať se nebojím že spolu všechno zvládneme, napsal mi Clostilbegyt, Utrogestal a potom i Metformin… po 2 měsících užívání Clostíku NIC… žádná ovulace, malé folíky… takže mě hned objedal do Pronatalu, kde sám muj gynekolog ordinuje
manžel je už po spermiogramu, který nám nedopadlo špatně… po první návštěvě v Pronatalu vzali manželovi krev, a mě udělali ultrazvuk… teď čekám na MS abych i já šla na krev a potom se uvidí co dál… vím že to nezní nějak moc špatně…„ASI“… ale jsem z toho paf…kdybych neměla tak super doktora tak nevím nevím jak bych to vzala ![]()
@Therezka ahojky, tak vidis, snad vse dobre dopadne a co vam doporucuje? Ivf? Kolik ti je? A ms mas sama od sebe bez leku?
@Vrk je mi 26, doktor mluvil o IUI tak uvidíme jestli to půjde, říkal že je to další krok k otěhotnění v mé situaci… MS mám jak kdy…někdy bez léků někdy s léky…moje tělo si prostě dělá co chce…ale podle mě je to hodně dané psychikou… tak teď čekám na MS a uvidíme po mých krevním testech co a jak…
@Therezka taky je mi 26;) a ted stimuluji na 2ivf. Tak jsem zvedava jak dopadne. Ja ms nemela bez leku vubec po vysazeni ha, tak uvidime jestli se nam ted postesti
Ahoj holky! ja MS mam a docela i pravidelne jen dlouhe cykli. me ani IUI dr. nedoporucil pac se pri tom nezjisti zda folikuli jsou plne nebo prazdne. proto hned IVF. mela jsem cca 12folikulu, ale jen 5vajicek. 3se oplodnila ale do transferu vydrzelo jen 1a to to nakonec taky vzdalo
jsem z toho hodne spatna a posledni dobou vs hodne spatne snasim. je mi 27 a manzelovi 41. spermio je vyborne, problem je jen u me
ani nevim kdy pujdem do 2IVF pac me v pondeli ceka operace ramene a pak snad najdu praci. aby jsme zas neco na IVF usetrili
@bebecinka muj manzel ma 36…tak to mame podobne. Ja jdu na 2ivf hlavne kvuli sliznici. Dorusta mi moc spatne a pri ivf byla vzdy vyssi. Tak doufam v et. Ve stredu mam OPU a kdy jsi mela 1ivf?