Synechie - rozrušení, čím mazat?

10623
18.10.12 13:36

Synechie-rozrušení, čím mazat???

Včera jsme byli s dcerkou na rozrušení srůstu, naštěstí se to obešlo bez narkozy a paní doktorka to rozrušila prstem, ale i tak nám to stačilo. Máme to teď promazávat něčím mastnějším např. bepanthenem. Napadlo mě ale, jestli ji to tím mazáním zase nemůže srůst? Samozřejmě kontroluji při každém přebalení, ale i tak mám obrovský strach. Maminky, prosím, kdo máte zkušenost, dejte vědět, jak jste mazaly atd. Moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15074
18.10.12 13:40

Proto se to maže, aby se to neslepovalo. A často roztahuje taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
18.10.12 13:41
@hofka píše:
Proto se to maže, aby se to neslepovalo. A často roztahuje taky.

Právě že jsem se dočetla, že to slepování způsobují i ty mastičky, tak jsem z toho taková zmatená :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
18.10.12 13:50

To jsem nečetla. Spíš že za to můžou hormony. Když je velká náchylnost, tak i přes to mazání se to slepí, to jo. U nás taky došlo k rozlepení, stejně jednoduchému jako u vás, šlo to ještě lehce, potom už se to neopakovalo. Promazávala jsem Infadolanem, i Bepanthenem. Teď už ani nemažu, jen občas zkontroluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
18.10.12 13:55

Ahoj mám dceru 4 roky, asi před rokem, ji začaly srůsty, několikrát jsme rozrušovali (obvodní doktorka, pak gynekolog) podle obvodní jsme měli mazat pořád srůstalo, na gynekologii řekli nemazat, pouze roztahovat, občas ji to sroste, ale už si ji roztahuje sama. No máme jít na kontrolu, vám držím pěstičky. Asi bude nejlépe vyzkoušet co vám vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
18.10.12 14:00

Ahojky, já mám holčičku 14 měsíců a v 9 měsícíh jsme taky byli na rozrušení ( naštěstí taky bez narkozy) a od tý doby jsme mazaly mastičkou DERMAZULAN! Doporučuju, je skvělá, koupíš v lékárně:) Ted už s ní mažu jen občas, ale denně bepanthenem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
18.10.12 14:01

Holky, toho krému asi opravdu jen malinko, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
18.10.12 14:38

Ahoj, koukám, že co doktor to názor. Dceři to rozrušovali v roce, a gynekoložka mi řekla, ať promazávám olejíčkem, že Bepanthen není vhodný…tak to dělám půl roku a zatím dobré, jen má teď období kdy si tam nechce nechat sáhnout a občas je to teda boj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
18.10.12 14:47

Ahoj, tak my máme to samé. Dcerce je 7 měsíců a rozrušovat vůbec nepujdem. Dostali jsme na to mastičku Oekolp (je v ní estrogen) a máme mazat. Nejdřív jsem jenom koukala, jako že jak se to může rozlepit jenom mastičkou, ale mažem ca. týden a už se pipka rozlepuje sama. Takže dobrý. U nás vždycky doporučujou nejdřív vyzkoušet neinvazivní metodu. Prej rozrušením se naruší pokožka na pipce a zarůstá to o to víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
18.10.12 14:48

U nás teda doktor doporučil mazat vazelínou z lékárny. Jako prevenci, až se rozlepíme úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
18.10.12 14:59
@Joj83 píše:
Ahoj, tak my máme to samé. Dcerce je 7 měsíců a rozrušovat vůbec nepujdem. Dostali jsme na to mastičku Oekolp (je v ní estrogen) a máme mazat. Nejdřív jsem jenom koukala, jako že jak se to může rozlepit jenom mastičkou, ale mažem ca. týden a už se pipka rozlepuje sama. Takže dobrý. U nás vždycky doporučujou nejdřív vyzkoušet neinvazivní metodu. Prej rozrušením se naruší pokožka na pipce a zarůstá to o to víc.

Naše Lucka na tom byla dvakrát pod narkozou v Motole a ať jsem dělala a dělám, co můžu, stejně ji má srotlou, ale já s ní už nikam nepůjdu an rozrušení pod narkozou. NAkonec mě doktor řekl, že čím víc se to rozrušuje, tím více se tvoří srůsty. Takže já mažu jen olejem z lékárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
18.10.12 15:20

@nataluska to je mi líto, že na to takhle holčička trpí :hug: Mohu se zeptat, jaký olejíček používáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
18.10.12 18:30

Zašla jsem do lékárny a oni mají u nás ve skleničkách rozvážený olej, ale nevím, jestli slunečnicový, nebo olivový, na skleničce už to nejde přečíst. Ale máme to teď tak, že máme opravdu jen dírku na čůrání, takže každý večer prst do oleje a celou dírku musím prodělat prstem.
jinak i v nemocnici byl pan doktor svědkem, že druhý den po operaci, co přebalení, to mazání a do rána už to zase měla přilepené k sobě. tk povídal, že jsme první případ za jeho dobu, kdy to takhle srůstá a že až se začnou tvořit žnské hormony, tak by se to snad mělo samo rozdělat. Zatím nám jsou 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
18.10.12 19:09

@nataluska Děkuju a držím vám palečky :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
21.10.12 11:29

Ahoji, mám také holčičku a při každém přebalní jí poctivě otírám vlhčeným ubrouskem.Ta velká labia jí jakoby nadzvednu a lehce roztáhnu, tím se vytáhnou i malá labia a zároveň se odsebe oddálí a odhalí poševní vchod…myslím, že když toto budeš dělat, určitě ke slepení nebude docházet. My naštěstí tento problém zatím neměly. tak mě otírání naučila sestřička v porodnici…tak držím pěstičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí