Bojím se operace synechie u 5leté dcery. Už tak z toho má trauma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27634
14.10.25 21:00

To by mě zajímalo jestli se tohle vporodnici při narození holky matkám nějak vysvětluje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6913
14.10.25 21:00
@Velryba černá píše: Více

Já se na to právě ptala v porodnici, tak nějak jsem netušila, jak se starat.. A řekli mi, ať jemně roztáhnu, dám třeba i kapku oleje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
14.10.25 21:02
@Lojzísek píše: Více

Tehdy jsme si toho podle nich neměli vůbec všímat. Umýt jen na povrchu. Akorát že holka měla kolikrát houno až mezi, že. :D

• Citovat
  • Upravit
6913
14.10.25 21:05

:mrgreen: :mrgreen: No právě, nechtěla jsem to psát takhle naturálně, ale dcera byla imrvére pos.. všude. Takže se pucovalo denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
14.10.25 21:07

Však si dobře pamatuji, jak jsem jí z buchty „dloubala“ zbytky hovňajzů uchošťourem. :lol: Nechat to tam, tak musí zákonitě přijít nějaký infekt.

• Citovat
  • Upravit
6913
14.10.25 21:13

Jojo, uchošťoury základ! Právě jsem se divila, že z toho neměla nějaký zánět. Do dvou let téměř denní lapálie 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.10.25 21:17

Protože se prostě ženský pořádně nestarají. Kdyz tu kolikrát čtu, jak o ty mimina pečují, tak to je :poblion: a pokud máma ví, ze k tomu ma holčička dispozice, tak to, co popisuje zakl. je na facku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3101
14.10.25 21:32
@terien píše: Více

Věř mi, že nás není málo, co jsme se staraly o miminko holčičku příkladně, co se týká hygieny a další péče, ale protože nám nikdo nikdy neřekl, na co si dát pozor a že se to může stát, jak píšu, i „přílišnou“ hygienou, zjistily jsme to, až když bylo. Mám kamarádku, má dvojčátka holčičky. Jedna to měla, druhá nikoliv. Kamarádka je velmi pečlivá maminka. Nemusí být každá šmudla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
14.10.25 21:34
@terien píše: Více

To není pravda. Dceři jsem se o genitál starala, ale srůsty se dělaly opakovaně. To není o zanedbání. Někdy se udělal přes noc.
A k té stolici…. Od toho mají dívky panenskou blánu, ta chrání pochvu před vniknutím stolice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.10.25 21:35
@teroonka píše: Více

Mě by zajímalo, jak se ty ženské starají o sebe, když neví, jak umýt pipinu. Vždyť to musí vidět, když ji x krát denně přebalují. Ale i kdyby, nechat to srust opakovaně, to uz prostě šmudla je, mírně řečeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
14.10.25 21:41

@Janli močovou trubici to fakt neochrání. Přičemž hymen samozřejmě není dokonalou ochranou. I kojenci mívají vaginální záněty.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.25 21:42

@ka2ka ani vysvětluje a naše dětská to do roka pravidelně kontrolovala, možná do roka a půl…pravidelně jsem oddělovala pysky od sebe..

• Citovat
  • Upravit
5122
14.10.25 21:43
@Basha3 píše: Více

Pouze zastipne. To se rika i dospelym zenam pri steru, ze to pouze zastipne. A nektere ano, ani to neciti, zatimco jine maji z kazde navstevy gyndy strach.
Tato holcicka bude mit z gyndy trauma cely zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.25 22:11

Byla jsem na operaci asi jako 8-9 letá. Nejdříve se mi to pokoušeli oddělit na dětské gynekologii, což příšerně bolelo a nešlo to a pak jsem tedy nastoupila do nemocnice. Je to už dost přes 20 let, tak to dnes může být jiné, ale ležela jsem na dětském oddělení a na zákrok mě převezli na gyndu. Původně mi chtěli dát injekci, ale z těch jsem měla strach, takže jsem na sále trochu hysterčila, takže jsem dostala dýchnout. Po probraní jsem pak byla zase na dětským a nějakou dobu jsem chodila na malou do sprchy pod proud vody, aby to tolik nebolelo. Pak jsem si to pravidelně sama roztahovala. Naštěstí to už pak bylo dobré. Ale úplně se toho u dcerky také bojím.

• Citovat
  • Upravit
27634
15.10.25 06:39
@hani28 píše: Více

kdyby jen z gyndy tam už bych měla i strach že to bude mít následky v oblasti vztahů a sexu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí