Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To by mě zajímalo jestli se tohle vporodnici při narození holky matkám nějak vysvětluje ![]()
@Velryba černá píše: Více
Já se na to právě ptala v porodnici, tak nějak jsem netušila, jak se starat.. A řekli mi, ať jemně roztáhnu, dám třeba i kapku oleje..
@Lojzísek píše: Více
Tehdy jsme si toho podle nich neměli vůbec všímat. Umýt jen na povrchu. Akorát že holka měla kolikrát houno až mezi, že. ![]()
No právě, nechtěla jsem to psát takhle naturálně, ale dcera byla imrvére pos.. všude. Takže se pucovalo denně.
Však si dobře pamatuji, jak jsem jí z buchty „dloubala“ zbytky hovňajzů uchošťourem.
Nechat to tam, tak musí zákonitě přijít nějaký infekt.
Jojo, uchošťoury základ! Právě jsem se divila, že z toho neměla nějaký zánět. Do dvou let téměř denní lapálie ![]()
Protože se prostě ženský pořádně nestarají. Kdyz tu kolikrát čtu, jak o ty mimina pečují, tak to je
a pokud máma ví, ze k tomu ma holčička dispozice, tak to, co popisuje zakl. je na facku.
@terien píše: Více
Věř mi, že nás není málo, co jsme se staraly o miminko holčičku příkladně, co se týká hygieny a další péče, ale protože nám nikdo nikdy neřekl, na co si dát pozor a že se to může stát, jak píšu, i „přílišnou“ hygienou, zjistily jsme to, až když bylo. Mám kamarádku, má dvojčátka holčičky. Jedna to měla, druhá nikoliv. Kamarádka je velmi pečlivá maminka. Nemusí být každá šmudla.
@terien píše: Více
To není pravda. Dceři jsem se o genitál starala, ale srůsty se dělaly opakovaně. To není o zanedbání. Někdy se udělal přes noc.
A k té stolici…. Od toho mají dívky panenskou blánu, ta chrání pochvu před vniknutím stolice.
@teroonka píše: Více
Mě by zajímalo, jak se ty ženské starají o sebe, když neví, jak umýt pipinu. Vždyť to musí vidět, když ji x krát denně přebalují. Ale i kdyby, nechat to srust opakovaně, to uz prostě šmudla je, mírně řečeno.
@Janli močovou trubici to fakt neochrání. Přičemž hymen samozřejmě není dokonalou ochranou. I kojenci mívají vaginální záněty.
@ka2ka ani vysvětluje a naše dětská to do roka pravidelně kontrolovala, možná do roka a půl…pravidelně jsem oddělovala pysky od sebe..
@Basha3 píše: Více
Pouze zastipne. To se rika i dospelym zenam pri steru, ze to pouze zastipne. A nektere ano, ani to neciti, zatimco jine maji z kazde navstevy gyndy strach.
Tato holcicka bude mit z gyndy trauma cely zivot.
Byla jsem na operaci asi jako 8-9 letá. Nejdříve se mi to pokoušeli oddělit na dětské gynekologii, což příšerně bolelo a nešlo to a pak jsem tedy nastoupila do nemocnice. Je to už dost přes 20 let, tak to dnes může být jiné, ale ležela jsem na dětském oddělení a na zákrok mě převezli na gyndu. Původně mi chtěli dát injekci, ale z těch jsem měla strach, takže jsem na sále trochu hysterčila, takže jsem dostala dýchnout. Po probraní jsem pak byla zase na dětským a nějakou dobu jsem chodila na malou do sprchy pod proud vody, aby to tolik nebolelo. Pak jsem si to pravidelně sama roztahovala. Naštěstí to už pak bylo dobré. Ale úplně se toho u dcerky také bojím.
@hani28 píše: Více
kdyby jen z gyndy tam už bych měla i strach že to bude mít následky v oblasti vztahů a sexu