Bojím se operace synechie u 5leté dcery. Už tak z toho má trauma

5
14.10.25 19:03

Synechie úplná u 5leté

Zdravím holky, vím, že tu témat o tomto problému je více, ale všechny co jsem našla, se týkají mladších dětí či batolat a kojenců.

Dcerka na to trpí od cca 3m…4× jí to oddělovala naše dětská paní doktorka, potom jí to ještě jednou dělala dětská gynekoložka malé bylo něco málo přes 3 roky a už to bylo celkem drsný :oops: :( držela sem ji já, sestřička a pomáhala v tu chvíli i paní zubařka co měla ordinaci vedle. Držely jsme jí ve třech a měly jsme co dělat, trvalo to asi minutu a půl a malá to celé prořvala, na víc, je v tu chvíli jak zuřící býk a má najednou hroznou sílu se vzpírat..

Nyní, je to tu znova, je jí 5 let a má opravdu velký srůst, takže už musí pod narkózu. Má někdo zkušenosti v pozdějším věku? Jak to probíhá a hlavně co je dál po zákroku. Jde mi o to, že potom zákroku jí to budu muset zase promazávat a ona se prostě nenechá, nemám šanci se jí tam dole dotknou a sama jí ani neudržím, má z toho opravdu velké trauma. Už i paní učitelky ve školce říkaly, že jim pokaždé když jde na záchod, tvrdí, že jde pouze čůrat, kromě mě nikdy nikomu neřekne, že jde kakat, protože se bojí, že jí pak někdo bude pomáhat s utíráním a tím pádem na ni bude sahat, tak to raději ani neřekne :think:

Mám obavy jak z tohohle ven ln :zed:

Příspěvek upraven 14.10.25 v 19:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3087
14.10.25 19:10

No ty bláho, má zaděláno na slušné trauma. Jsem zvědavá, jestli tu někdo poradí nebo posdílí zkušenost. Jedna z dcer měla též synechii, ale ve věku 8 měsíců, stačil drobounký zákrok a dlouhodobá preventivní péče, to bylo úplně o něčem jiném než u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
14.10.25 19:11

Napadá mě vysvětlit jí důležitost péče o to místo a naučit, aby si to promazávala sama. Musí to být opravdu těžké..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.10.25 19:19

@teroonka
Děkuji :hug: no, to jediné bude asi po zákroku možné, ale obávám se, že to stačit jako dlouhodobá pravence stačit nebude, že si ji stejně sama nepromaže pořádně a aby za 2m neměla srůst znovu…Někde jsem právě četla, že potom chirurgickém zákroku je to o to víc náchylnější k novému srůstu..

Taky někdo radil, dokud nemá jiné problémy počkat až trošku povyroste a bude o trochu starší a tím líp se jí to vysvětlí, ovšem já se bojím zánětů apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
14.10.25 19:53
@smile_xxx píše: Více

Viď? Mě se z toho chce zvracet a matka na to ještě kouká. To je na žalobu na lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4739
14.10.25 20:03

@Janli A jak by jste to chteli udelat.

Zakladatelko, takhle daleko sme to nikdy nenechali dojit. Vic nez promazavsni si ji musi roztahovat. Dcera to delala sama tak od 4, ale bohuzel tak raz za mesic jsem to musela trhnout sama…
Bala jsem sevtakevtraumatu, ale zatim to vyzera dobre. Uz ma 11 let.
Bohuzel syneschie se ji delali do cca 8 :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
14.10.25 20:06
@Basha3 píše: Více

U dítěte staršího jednoho roku jedině pod sedací. Rozhodně ne 5× za plnýho vědomí a ještě, když ji musí několik lidi držet, protože to dítě řve bolestí. Chudák holčička, ta z toho bude mít doživotní trauma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4739
14.10.25 20:09

Takze radeji ji budes minimalne 2× do roka uspavat? A ak sa necvici, tak kludne i raz za 2 mesice. Ono kdyz je to zrastene pouze tou blankou, tak je to nebolestive, resp. to pouze zastipe.
My sme si vytahli Cerneho Petra a sracilo, ze dcera byla 5 dni u babicky a uz to mala to pulky slepene :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
14.10.25 20:15

Proč hned uspávat? Jsou i jiné možnosti.

• Citovat
  • Upravit
6626
14.10.25 20:15

Existují i jiné varianty než plná narkóza. A ano, radši bych dceru přispala, než jí způsobila toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6904
14.10.25 20:54

Holky, jak se tohle může stát? Myslím třeba u dítěte, které je ještě na plenách.. Vždyť se o ten genitál denně staráte, čistíte atd. Nerýpu, nenapadám, jen to nechápu. Denně jsme myli, ošetřili, kontrolovali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
14.10.25 20:58
@Lojzísek píše: Více

Právě tou přílišnou hygienou a papírovými plenami, které veškerou přebytečnou vlhkost odsají a malé pysky, když jsou prostě k tomu náchylné, se slepí. Pomůže být si toho vědoma a při každém mytí a přebalování jemně roztáhnout. Jak píšu, do té doby, než se to stalo dceři a já to zjistila až v 8 měsících, mě to nenapadlo. Nevím, jestli to měla týden nebo měsíc, nesoustředila jsem se na to. A starší, až jsem o ni pečovala stejně, nic takového nikdy neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
14.10.25 20:58
@Lojzísek píše: Více

Já si třeba pamatuji, jak mi po narození dcery sestry tvrdily, že se nemá nic umývat mezi labia minora. Rozhodně nic neoddalovat, atd. Přišlo mi to jako kravina, takže jsem jela po svém. Ale jestli takový postup někde radí ještě teď.

• Citovat
  • Upravit
3087
14.10.25 21:00

Nás se tedy ujala dětská gynekoložka a byl to několikavteřinový zákrok, dcera ani nepípla, jen se jí úplně nelíbilo, že jsme ji se sestřičkou držely, aby se neškubla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí