Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
oční vada. Poradila bych se s Dr. Taky mám oční vadu a na sluníčku zavírání jedno oko. obcas slzí. Třeba při řízení je to nemilé. Polarizační brýle někdy nestačí. Já mám ale na 5e jedné straně skraceny nerv.
taky často záněty a ječný zrna ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, nevím jak to popsat abych nevypadala dost blbě, syn často nemocný, co mě zaráží v poslední době poslední 4mesice dělá to že mu vadí slunečný paprsky doma zmoula si oči a slzi mu musím zatáhnout závěsy jinak pláče je to dost divný venku na sluníčku to dělá také, ale jak je ve stínu ani na to nevspomene, co by to mohlo být mockrát děkuji
Je to běžné že jsou batolata světloplaché ikdyž už vidí. Pokud máš obavy zmiň se u pediatra. Ale fakt je to běžné.
Jejda, ihned doktor!
Mně to dělá puboška od cca 12… halí žaluzky i sebe..
u vás je to úplně jiná věc, tohle nenechej jen tak, navíc je tam to slzení očí u vás…
Já bych to s doktorkou radši řešila. Na oči jsem „cimprlich“. Navíc světloplachost může mít i neurologické příčiny. Jak už někdo psal, nemusí to znamenat vůbec nic, ale já bych to radši konzultovala.
@Anonymní píše:
@Katrinever 3roky mu jsou a jeden měsíc, omlouvám se
Jo tak to už neni batole. Tak to bych doporučila zajít na oční nebo k pediatrovi. I ve školce se provádějí jednou ročně kontroly zraku ale proč čekat.
Syn je světloplachý, ale je to k jeho genetickému onemocnění. Nosí stále sluneční brýle (dobrovolně a rád) a ještě klobouček, nebo kšiltovky.
Ale může to být i k alergii, to žmoulání si očí a slzení…4 měsíce, to začala pylová sezóna…oči jsou citlivé (podrážděné) a vadí jim i prudké světlo…
Já jsem jako dítě v tomto věku trpěla na záněty spojivek…vyvolávalo to právě i slunce..musela sem pak snad půl roku stále nosit sluneční brýle i uvnitř pokud bylo hodně slunecno aby se oči dostatečně zregenerovaly
@Vladusxx všem mockrát děkuji, určitě ho vezmu k doktorce a reknu ji to mockrát jesfe jednou děkuji
Dobrý den, nevím jak to popsat abych nevypadala dost blbě, syn často nemocný, co mě zaráží v poslední době poslední 4mesice dělá to že mu vadí slunečný paprsky doma zmoula si oči a slzi mu musím zatáhnout závěsy jinak pláče je to dost divný venku na sluníčku to dělá také, ale jak je ve stínu ani na to nevspomene, co by to mohlo být mockrát děkuji