Synům otec je narcista

Anonymní
16.4.22 07:57

Synům otec je narcista

Hezký den,

Najdu zde někoho s podobnou zkušenosti? Jsem tři roky rozvedena, mám syna v péči - 8let, styk dohodou. V praxi funguje tak, ze tam syn jezdí jednou za 14 dni.
Syn k otci nechce. Bojí se ho, boji se, že tam něco špatně udělá a dostane vynadano. Otec ho ponizuje, pořad mu omyla, jak je k ničemu, když si syn přes telefon dovolí říct, ze k němu nechce, začne peklo - nejdřív mu nadává, pak ho prosí, pak brečí, pak mu vyhrožuje, ze nas dá k soudu atd. V podstatě stejně se choval ke mě, než jsem od nej odešla.
Jde mi o to, ze bych chtěla začít usilovat o omezeny styk. Je to vubec reálné?

Jsem z toho nešťastná, víkendy kdy je syn u otce jsem v křeči a mám o nej hrozny strach, co se bude dít. Od kolika let přihledne soud na názor dítěte? Muže soud určit stridavou péči, když syn s otcem nechce být a bydlíme 50km od sebe?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
16.4.22 08:16

Začala bych asi tím, že bych vás objednala k dětskému psychologovi. Kluk není až tak malý, aby nedokázal pochopit proč se táta chová jak se chová. Že dítě nechce k tátovi, kterého vidí jednou za 14 dní, je celkem běžný jev a nemusí se mu tam ani nic zlého dít. Věřím, že kdyby psycholog zjistil nějaké pochybení, které má negativní vliv na synovu psychiku, dokázal by vám napsat zprávu, kterou byste pak mohli využít u soudu. Jinak předpokládám, že i ty se synem mluvíš ve stylu „neboj, táta tě má rád, jenom je prostě přísný a chce, aby se věci dělaly pořádně, nemyslí to zle“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
16.4.22 08:27

@unuděná ale jemu se tam dějí zle věci. Několikrát mi volal a prosil ať pro nej prijedu a v telefonu jsem slyšela, jak s nim otec mluví.

O otci před synem nemluvím špatně. Ale syn není hloupej. A když mu syn vola a on mu řekne, ze mu zavolá za půl hodiny a ozve se za 14 dni, tak i on vidí, ze o nej otec zajem nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.4.22 08:30
@januse1 píše:
@unuděná ale jemu se tam dějí zle věci. Několikrát mi volal a prosil ať pro nej prijedu a v telefonu jsem slyšela, jak s nim otec mluví.O otci před synem nemluvím špatně. Ale syn není hloupej. A když mu syn vola a on mu řekne, ze mu zavolá za půl hodiny a ozve se za 14 dni, tak i on vidí, ze o nej otec zajem nemá.

Jaké zlé věci? I kdyby ho mlátil, což se asi neděje, stejně bude muset cesta vést přes psychologický posudek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
16.4.22 08:41

@unuděná nemlati ho, ale neustále ho ponizuje a pořad mu dokazuje jak je neschopný. Například posledně mu nadával, ze v osmi letech neumí ani setřít. Vždycky si něco najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.4.22 08:52
@januse1 píše:
@unuděná nemlati ho, ale neustále ho ponizuje a pořad mu dokazuje jak je neschopný. Například posledně mu nadával, ze v osmi letech neumí ani setřít. Vždycky si něco najde.

Nemusíš tu na něj kydat špínu a vysvětlovat, co všechno mu dělá/nedělá. Prostě pokud to takhle je, už dávno měl být kluk u psychologa, aby na něm bylo napácháno co nejmíň škod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15258
16.4.22 09:12
@unuděná píše:
Nemusíš tu na něj kydat špínu a vysvětlovat, co všechno mu dělá/nedělá. Prostě pokud to takhle je, už dávno měl být kluk u psychologa, aby na něm bylo napácháno co nejmíň škod.

Neměl by k psychologovi spíš ten otec, proč dítě? Dítě asi není hloupé, naopak kluci většinou k tatínkum tihnou, takže já věřím tomu, že tento otec se nechová jak by měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
16.4.22 09:14
@unuděná píše:
Začala bych asi tím, že bych vás objednala k dětskému psychologovi. Kluk není až tak malý, aby nedokázal pochopit proč se táta chová jak se chová. Že dítě nechce k tátovi, kterého vidí jednou za 14 dní, je celkem běžný jev a nemusí se mu tam ani nic zlého dít. Věřím, že kdyby psycholog zjistil nějaké pochybení, které má negativní vliv na synovu psychiku, dokázal by vám napsat zprávu, kterou byste pak mohli využít u soudu. Jinak předpokládám, že i ty se synem mluvíš ve stylu „neboj, táta tě má rád, jenom je prostě přísný a chce, aby se věci dělaly pořádně, nemyslí to zle“.
Teda, sorry, ale ty tomu rozumíš asi jako koza petrželi. Nejsíš si ani neumíš představit, jaké je mít rodiče, které dítě neustále ponižují. Možná ani nevíš, ce je narcis a fakt to není jen jarní kytka ze záhonu. A nebo jsi prostě úplně stejná.
@unuděná píše:
Nemusíš tu na něj kydat špínu a vysvětlovat, co všechno mu dělá/nedělá. Prostě pokud to takhle je, už dávno měl být kluk u psychologa, aby na něm bylo napácháno co nejmíň škod.

Proč jsi pořád tak útočná? Ty musíš mít nějaký vlastní hodně velký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.22 09:15

@unuděná nekydám špínu, ptala ses, co se mu tam děje. A ano, potrebuju to někde ventilovat. Asi si neumíš představit, jaké je dat dítě někam, kde víš, ze se nemá dobre.

• Citovat
  • Upravit
53190
16.4.22 09:16
@ZuzaM píše:
Proč jsi pořád tak útočná? Ty musíš mít nějaký vlastní hodně velký problém.
Útočná? Proč proboha? Čteš tam něco, co jsem nenapsala. Je to úplně normální rada- to, co bych udělala já, kdybych musela dítě někomu takovému dávat :nevim: Ostatně, u dětí z rozvedených rodin není ta psychologická péče téměř nikdy od věci.
@Alušáček píše:
Neměl by k psychologovi spíš ten otec, proč dítě? Dítě asi není hloupé, naopak kluci většinou k tatínkum tihnou, takže já věřím tomu, že tento otec se nechová jak by měl.

Jistě, ale tady jde o to, aby tato péče nezanechala doživotní šrámy na psychice toho chlapce. Takže proto radím psychologa, pokud ten shledá, že tato péče kluka poznamenává, může o tom napsat zprávu, kterou následně zakladatelka použije u soudu při žádosti o snížení styku s otcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.4.22 09:18

@Alušáček @ZuzaM A mimochodem holky, já alespoň napsala, co bych dělala já, kdežto vy jste si sem jen přišly kopnout do mě a zakladatelce jste žádnou radu nedaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
16.4.22 09:18
@Anonymní píše:
Hezký den,

Najdu zde někoho s podobnou zkušenosti? Jsem tři roky rozvedena, mám syna v péči - 8let, styk dohodou. V praxi funguje tak, ze tam syn jezdí jednou za 14 dni.
Syn k otci nechce. Bojí se ho, boji se, že tam něco špatně udělá a dostane vynadano. Otec ho ponizuje, pořad mu omyla, jak je k ničemu, když si syn přes telefon dovolí říct, ze k němu nechce, začne peklo - nejdřív mu nadává, pak ho prosí, pak brečí, pak mu vyhrožuje, ze nas dá k soudu atd. V podstatě stejně se choval ke mě, než jsem od nej odešla.
Jde mi o to, ze bych chtěla začít usilovat o omezeny styk. Je to vubec reálné?

Jsem z toho nešťastná, víkendy kdy je syn u otce jsem v křeči a mám o nej hrozny strach, co se bude dít. Od kolika let přihledne soud na názor dítěte? Muže soud určit stridavou péči, když syn s otcem nechce být a bydlíme 50km od sebe?

Narcisté jsou bohužel velký probém, ti se sebou nic dělat nebudou, zato ale dovedou napáchat obrovské škody a naschvály. Je fajn, že jsi od něj odešla, i když to asi nebylo lehké. Soud bohužel přihlíží k názorům dítětě od let, ale ten psychologický posudek dítětete bude dost důležitý. Otec žádá o střídavou péči? To je bohužel dost časté u narcistů, láska tam není, zájem taky ne, ale snaha dělat naschvály, prosadit svou za každou cenu a co nejvíc ublížit ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.22 09:19

K psychologovi jsme samozřejmě objednání, nicméně čekací doby jsou docela dlouhé. Chodili jsme v jiném městě, teď jsme se přestěhovali, takže momentálně čekáme.

• Citovat
  • Upravit
53190
16.4.22 09:21

@ZuzaM Aha, takže radíš totéž, co já, ale já jsem ten, kdo tomu nerozumí a za narcise považuje „jen kytku ze záhonu“ :roll: :mrgreen:
Ale s tvým posledním příspěvkem souzním, bude to prostě nutné dokázat, že syn je kvůli otci v psychické nepohodě, a to jinak, než přes psychologa, nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
16.4.22 09:21
@Alušáček píše:
Neměl by k psychologovi spíš ten otec, proč dítě? Dítě asi není hloupé, naopak kluci většinou k tatínkum tihnou, takže já věřím tomu, že tento otec se nechová jak by měl.

Pokud je to narcis, tak ho bohužel k psychologovi nikdo nedostane, ti si nejsou vědomi, že mají nějaký problém a rozhodně se zuby nehty brání, aby někdo nějaký objevil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí