Budoucí samoživotelka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Pokud pracuješ, tak nastoupis 6-8 týdnů před porodem na mateřskou a pak budeš zhruba do 4, 5 měsíce dítěte dostávat mateřskou, ta je svou výši srovnatelná s výplatou, kterou máš. Poté si vyřídis rodičovský příspěvek, ten je 300 000, záleží, jak rychle jej budeš čerpat, měsíčně tak můžeš mít třeba kolem 10000. Pak mas nárok na výživné na dítě a na výživné na sebe do 2 let věku dítěte, to bude platit nastávající tatínek..
Příspěvek na bydlení ne, tam se započítávaji všechny osoby, které sdílí domácnost… Navíc- budeš rodičům platit nájem?!? Já bych spíše čekala, že Tě nechají bydlet za energie a to bez problémů finančně utahnes..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvam se za anonymitu. Mam k vam par otazek, hlavne k maminkam samozivitelkam.
Je mi 30 let, jsem tehotna, na zacatku. Bohuzel jsme se s pritelem rozesli a on mimco nechce. Rekl mi, ze mi zaplati potrat a ten ja nechci, miminko si necham a vychovam ho sama, citim se na to a verim si. Budu sice bydlet u rodicu ale lepsi nekde nez nikde, rodice jsou skveli.
Normalne funguju, chodim do prace, vydelavam, mam staly plat, jen byt ne. Chci se zeptat, mohu zazadat na urade o prispevek na bydleni kdyz mam trvale bydliste u nasich a byt je psany na moji mamku? Na co vse bych mohla mit v me situaci narok? Mam i nasetrene penize, to jo ale zajima me to. Pocitala jsem si treba porodne a tam mi vyslo te na nej nemam narok, cekam prvni miminko. Dekuju za odpoved
Uz zacni vyjednavat vysi vyzivneho na dite i na sebe.
Zbytek shrnula @Beckyttine5
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No s tím výživným na sebe bych moc nepočítala. Já jsem to jen navrhla a všichni na mě koukali jak na husu, že přeci výživné na dítě a rodicak je dost. U soudu mi to neuznali.
přitom jsem s dcerou skončila po rozchodu fakt s holým zadkem..
Možná budeš mít nárok na přídavek na dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xxprincesscz píše:
No s tím výživným na sebe bych moc nepočítala. Já jsem to jen navrhla a všichni na mě koukali jak na husu, že přeci výživné na dítě a rodicak je dost. U soudu mi to neuznali.přitom jsem s dcerou skončila po rozchodu fakt s holým zadkem..
Do 2 let dítěte na to nárok je, jen aby platil…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud pracuješ, tak mateřská, pak rodicak. Na příspěvek na bydlení nedosahnes, páč se počítají příjmy všech, co v místě bydlí. porodne dle příjmu, přídavky na dítě dle příjmu. Chceš dítě, musíš se starat. a kdyžtak jet z úspor
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím jak máte velký byt a jak jsou staří rodiče…ale co si sehnat nějaký podnájem a pak si zažádat o příspěvek na bydlení? Jako věř, že být na malé ploše s rodiči a miminem není taková krása jak to vypadá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xxprincesscz píše:
No s tím výživným na sebe bych moc nepočítala. Já jsem to jen navrhla a všichni na mě koukali jak na husu, že přeci výživné na dítě a rodicak je dost. U soudu mi to neuznali.přitom jsem s dcerou skončila po rozchodu fakt s holým zadkem..
Tohle není v tomto státě dost možné. Pokud si o výživné pro sebe a dítě zazadas, musí ho schválit! Jen jde o příjmy otce, takže vy finále muže byt to výživné na Tebe úplně směšné v řádech stokorun, nicméně v životě se nemůže stát to, aby výživné na matku dítěte do 2let soud řekl “výživné a rodicak je dost, neuzname😂tady ty hoaxy jsou šílený. Jako ano, verim, ze pokud rodicak napr 13tisic s tím, ze do práce jdeš dřív, alimenty 15tisic, tak muže soudce/soudkyne něco pronést, ale rozhodne oficiálně nemůže byt “zamítnut požadavek na výživné pro sebe”
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvam se za anonymitu. Mam k vam par otazek, hlavne k maminkam samozivitelkam.
Je mi 30 let, jsem tehotna, na zacatku. Bohuzel jsme se s pritelem rozesli a on mimco nechce. Rekl mi, ze mi zaplati potrat a ten ja nechci, miminko si necham a vychovam ho sama, citim se na to a verim si. Budu sice bydlet u rodicu ale lepsi nekde nez nikde, rodice jsou skveli.
Normalne funguju, chodim do prace, vydelavam, mam staly plat, jen byt ne. Chci se zeptat, mohu zazadat na urade o prispevek na bydleni kdyz mam trvale bydliste u nasich a byt je psany na moji mamku? Na co vse bych mohla mit v me situaci narok? Mam i nasetrene penize, to jo ale zajima me to. Pocitala jsem si treba porodne a tam mi vyslo te na nej nemam narok, cekam prvni miminko. Dekuju za odpoved
U rodičů bych byla, dokud bych se nedokázala o sebe a o mimino postarat sama. Alimenty od otce. Zažádat o městský byt. Jako samoživitelka možná budeš na tom pořadníku lehce ve výhodě. Pokud teď nebudou ve větší výhodě uprchlíci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
U rodičů bych byla, dokud bych se nedokázala o sebe a o mimino postarat sama. Alimenty od otce. Zažádat o městský byt. Jako samoživitelka možná budeš na tom pořadníku lehce ve výhodě. Pokud teď nebudou ve větší výhodě uprchlíci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, ja jen trochu poopravim ty vypocty materske a rodicaku co tu zminovala @Beckyttine5, at pak kdyztak neni nejake mrzeni
.
Materska: dostava se max 28 tydnu u jednoho ditete, max 37 tydnu u vicercat, cini 70 % platu, pokud se napriklad zamestnavatel sam od sebe nerozhodne kompenzovat vic. Podrobnejsi info i kalkulacka zde: https://www.penize.cz/…ho-se-pocita
Rodicovska: Na jedno dite max 300 000 kc celkove, u vicercat 450 000 kc celkove. Ale urcite nemuzes cerpat treba 100 000 kc mesicne a mit za ctvrt roku vybrano, je to zastropovane a ten strop se navic odviji od tveho platu. Napriklad: Jestliže rodič dosáhl na peněžitou pomoc v mateřství, odpovídá jedna dávka rodičovského příspěvku maximálně měsíční mateřské. A dale: Obecně pak můžou rodiče vybrat rodičovský příspěvek nejdřív za sedm měsíců, maximální měsíční dávka u příspěvku za jedno dítě v roce 2022 dělá 47 700 korun. U vícerčat to je 71 550 korun. Vice se lze docist zde, je tam i kalkulacka, ktera da cloveku presnejsi prehled: https://www.penize.cz/…-a-jak-zadat
Snad jsem aspon trochu pomohla a drzim palce, at vse dopadne dobre:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ty tu dostaneš kartáč
.. Prý, na co mám nárok? 😂 😂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pidulka1991 píše:
Ty tu dostaneš kartáč.. Prý, na co mám nárok? 😂 😂
A proc? Pracuje, ma zakonny narok na ppm, pak rp. Zadny kartac. Ona se nepta, koho vseho zatajit, jak snizit prijmy, aby dostala to a to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
U rodičů bych byla, dokud bych se nedokázala o sebe a o mimino postarat sama. Alimenty od otce. Zažádat o městský byt. Jako samoživitelka možná budeš na tom pořadníku lehce ve výhodě. Pokud teď nebudou ve větší výhodě uprchlíci
Osobne doufam, ze budou. Doufam, ze dostane obecni byt prednostne nekdo, kdo prcha pred valkou nez nekdo, kdo ma kde bydlet. Miminko prinasi cloveku narok na zmineny ppm a rp, ne na byt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit