Budoucí samoživotelka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Cuddy píše:
ty jo, take bych nezapsala nekoho, koho vlastne neznam, do RL ditete. Za ty cca 3 tis mesicne by mne to nestalo, trast se, kteremu blbeckovi musim davat deti nejmene 1× za 14 dni na vikend.
Jak jsi přišla na to, že ho nezná? Nikde nepsala, jak dlouho spolu byli nebo nebyli..
Jako já to chápu, ale pokud je to normální slušnej chlap (rozuměj jenom deb.il, ne mag.or
) není důvod ho nezapsat. I blbý 3k měsíčně dělají do dospělosti dítěte kolik? Přes 600 tis. To mi tedy nepřijde jako částka, nad kterou bych mávla rukou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A mimochodem, zvaž taky situaci, že nakonec bude chtít zapsat ze svého popudu, to může i po porodu. A v zájmu dítěte je mít otce v RL, takže by mu soud jistě vyhověl. Tohle není jako omylem počít někde na diskotéce, tohle byl partner, který o tvém těhotenství ví.
Je to OT a omlouvám se za to, ale ještě to hodně zvaž.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná mas pravdu, spatne jsem cetla. je na zacatku tehotenstvi, ne vztahu. No, 600 tis za utrapy, ktere tedy muze dite pocitovat, pokud bude chodit ke cloveku, ktery o nej nema zajem, ale je legrace pres nej deptat matku, nestaly. Pokud by to mel byt staly neviditelny zdroj penez, tak ok. Ale oni ty „tatinci“ nemaji skoro zadne povinnosti, ale dost prav.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše:
@unuděná mas pravdu, spatne jsem cetla. je na zacatku tehotenstvi, ne vztahu. No, 600 tis za utrapy, ktere tedy muze dite pocitovat, pokud bude chodit ke cloveku, ktery o nej nema zajem, ale je legrace pres nej deptat matku, nestaly. Pokud by to mel byt staly neviditelny zdroj penez, tak ok. Ale oni ty „tatinci“ nemaji skoro zadne povinnosti, ale dost prav.
Jenže tohle dopředu nevíš a nevíš to kolikrát ani u chlapa, který dítě normálně chce. A fakt, že dítě má „otce neznámého“ ho může taky dost poznamenat. Prostě útrapy mohou být tak jako tak. Anebo může normálně fungovat jako víkendový táta a může z toho vzniknout win-win situace. To zase musí nejlíp vědět zakladatelka, nakolik je ten chlap šáhlej a nakolik prostě jen nechce dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ibi píše:
Zapsat otce do rodného listu a na soud zažádat o alimenty pro dítě. Máš nárok na „alimenty“ pro sebe do 2 let dítěte. Otec má povinnost přispět Ti na výbavu pro dítě.
Jak už psaly holky, z platu se Ti vypočítá mateřská, ta je slušná, pak rodičovský příspěvek, který si stanovis Ty dle toho, jak dlouho chceš být doma.
Poté, podle toho, jaké budeš mít příjmy, zažádat na ÚP o přídavky na deti. Na Přídavky na bydlení asi nedosáhneš, když budeš u rodičů.Ja bych v Tvém případě šla zatim bydlet k rodičům. Jednak nebudeš sama a jednak Ti trošku pomůžou, pohlidaji. Ona i půl hodina hlídání, abys mohla v klidu do vany, je k nezaplacení. A I finančně na tom budeš zřejmě líp, než kdybys bydlela sama + přídavky.
Samostatne bydlení bych řešila, až budeš zase v práci a prcek ve školce.
Zapsat jen tak nejde. Pokud ji posílá na potrat, asi s ní dobrovolně na úřad nepůjde. Takže soud po narození.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže toho chlapa potrestas tím, že nebude muset to dítě 18 let živit… To je Teda trest… On je prostě otec a on má živit své dítě… Chápeš to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdybychom miminko nechteli tak se chranime, vedel ze neberu prasky, hrozne dlouho nam to neslo a ted to vyslo, ptala jsem se ho jestli se treba jen nelekl a on ze ne, ze mimino nechce a ze mi radeji zaplati potrat ze nechce byt zapsany v RL ze clse otcovstvi chce vzdat ja jsem takova krava ze ho nechci i pres to nikde tahat po soudech hadat se s nim
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Kdybychom miminko nechteli tak se chranime, vedel ze neberu prasky, hrozne dlouho nam to neslo a ted to vyslo, ptala jsem se ho jestli se treba jen nelekl a on ze ne, ze mimino nechce a ze mi radeji zaplati potrat ze nechce byt zapsany v RL ze clse otcovstvi chce vzdat ja jsem takova krava ze ho nechci i pres to nikde tahat po soudech hadat se s nim
Tak ti asi lhal. Ale spal s tebou dobrovolně a dítě je z poloviny jeho. Jestli ho nechce, nemůže tě donutit na potrat. Měl používat gumu. Tak holt ho platit donutí soud.
A pokud ti je ho i přesto líto a soud mu nechceš provést, holt to vaše společné dítě uživ sama. Proč by musel takové hrdinky stát podporovat?
Příspěvek upraven 06.04.22 v 10:47
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak nechce? To není na něm… Prostě má dítě a bude platit.. A ty se vzpamatuj a začni jednat ve prospěch ditete..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Teda to je vůl
Ach jo, některý chlapi.. Ale hele, vzhledem k tomu, že jsi na začátku těhotenství bych vsadila boty, že si to do porodu ještě rozmyslí. Držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jemako píše:
Takže toho chlapa potrestas tím, že nebude muset to dítě 18 let živit… To je Teda trest… On je prostě otec a on má živit své dítě… Chápeš to?
A nededit po něm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Kdybychom miminko nechteli tak se chranime, vedel ze neberu prasky, hrozne dlouho nam to neslo a ted to vyslo, ptala jsem se ho jestli se treba jen nelekl a on ze ne, ze mimino nechce a ze mi radeji zaplati potrat zenechce byt zapsany v RL ze clse otcovstvi chce vzdat ja jsem takova krava ze ho nechci i pres to nikde tahat po soudech hadat se s nim
Tohle si měl rozmyslet mnohem dřív. Nebuď hloupá a po porodu to dej k soudu, jinak budeš sama proti sobě. Ty peníze nejsou pro tebe, ale pro dítě. Nevidím důvod, proč by na něj neměl platit, když je jeho. Dlouho jste se o dítě snažili, a on by to teď, když to konečně vyšlo, řešil potratem? A když si chceš dítě nechat, tak on si bude diktovat podmínky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je fajn, že ho nechceš tahat po soudech, ale živit dítě a pomoci s bydlením chceš po státu.
Chápu, že máš asi hodně rozjitřené city, ale zamysli se trochu nad logikou věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim si ze nejsem ani prvni ani posledni ktera toto resi