Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý den holky,
včera jsem si uklízela ve špajzu a narazila jsem na sypké směsi od Dr. Oetkera. Konkrétně na Krtkův dort a Věnečky. Bohužel jak byli až vzadu, tak jsem na ně jaksi zapomněla a prošla jim lhůta spotřeby už před rokem. Myslíte si, že bych to mohla udělat? Vyběhne mi to nebo ne? Máte s tím nějaká zkušenosti? Myslím si, když je to sypké, tak tomu asi nic není ne?
Otevrela bych to a pokud tomu nic vizualne a cichove neni, tak bych to zpracovala.
@Shak Tak třeba ty věnečky můžeš udělat s přehledem. Vždyť je to jen předražená mouka a škrob na puding, tzn. pokud to nenapadli škůdci, tak je to naprosto neškodné a vydrží v pohodě. Jinak je odpalované těsto jedno z nejlevnějších a nejjednodušších, kupovat na to krabicový polotovar je fakt zbytečné.
U toho krtka by mohl být žluklý tuk v kakau, tam bych radši ochutnala tu čokoládovou pecičku, než bych v tom utopila šlehačky.
@Shak Sypkému se nic nestane, trvanlivost je jen doporučení. Vím, že spousta lidí vyhazuje jídlo, jakmile se mine o den, ale já mám tohle jinak - když to není viditelně (cítitelně) zkažené, napadené brouky, má to normální chuť a texturu, tak to sním…
Obě směsi jsou předražená krabice s moukou a návodem na přípravu. Riskla bych to, když už bych podobný nesmysl kupovala. Minimální trvanlivost není co datum spotřeby. Lze to po vypršení data jíst. Deset let bych nečekala, ale ten rok by mohl být ještě ok. Když tam nebudou nějaká zvířátka.
@Ba-stet píše:
@Shak Sypkému se nic nestane, trvanlivost je jen doporučení. Vím, že spousta lidí vyhazuje jídlo, jakmile se mine o den, ale já mám tohle jinak - když to není viditelně (cítitelně) zkažené, napadené brouky, má to normální chuť a texturu, tak to sním…
Spousta lidí si plete termit minimální trvanlivost a datum spotřeby.
Tomu nic nebude, pokud v tom nejsou moli nebo jiná havěť. Vždyť je to jen předražená mouka ![]()