Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja ale psala o otrave vit. A
A polarnici se tim zrejme otravili, jedli je cerstvy, vetsinou psi… stary nemeli ani nahodou, navic tam mrzne, ze jo. Je teda mozny, ze slo i o zelezo, ja cetla, ze o vit. A… je to celkem znama storka.
Tezko rict, kolik jich snedli, proto mne zajima, jaka davka jater je uz pres caru.
Vsude se pise, ze v tehotenstvi radsi jatra uplne vynechat prave proto, ze hrozi predavkovani vit. A, coz vadi spis tomu diteti. Asi se neda uplne dobre zmerit, kolik ho tam je… ![]()
nekde to najdu, ale nevim kde mam prisluznou knihu, na netu se mi to hledat nechce a vetsinou jsou tady dost zkreslene a ruznorode informace.
No tak knizku jsem nenasla, ale jednu zajimavou stranku kde je to celkem srozumitelne vypsano jsem prece jen nasla.
Holky nevíte jak je to s bakteriemi v syrových játrech.? Vyskytuje se tam taky salmonela apod.?
@Megane 123 píše:
Holky nevíte jak je to s bakteriemi v syrových játrech.? Vyskytuje se tam taky salmonela apod.?
On někdo jí sýrová játra?
Je to syrové maso, navíc vnitřnosti, které se kazí rychleji, než svalovina, je to rizikový materiál.
@pikola píše:
On někdo jí sýrová játra?
Jediny takto postizeny byla cisarovna Sisi ta jedla jen syrova jatra..
@lilith1 a četla jsi tu diskuzi celou? Někomu chutná například směs na játrové knedlíčky
mě. to zajímalo čistě z toho bakteriálního hlediska… Někde píšou že lidem co trpí chudokrevnosti se doporučuje jíst syrová játra ![]()