Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer,
asi budu pro spoustu maminek zde nechutná
, ale miluji syrová játra. Chtěla bych vědět, zda je někdo stejně „postižený“ jako já… Dnes jsem jich snědla…
ani to nemohu napsat ![]()
Odsoudíte mě? Měla bych bych se někde poradit?
Děkuji za každou slušně a upřímně míněnou odpověď!
No co,nekdo ji tatarák a nekdo zase syrova jatra ![]()
Ja mam treba hrozne rada jeste syrove jatrove knedlicky
ale ne zase ze bych to jedla v kilech,proste to pri priprave moc rada ochutnávam ![]()
No a jak uz tu bylo psano,treba ti neco chybi ![]()
asha píše:
Tak to moc neprehanej, otrava vit. A nebude nic prijemnyho
Souhlas. A pokud jsi těhotná, tak si o tom něco přečti, při nadbytečném příjmu vitamínu A můžeš ohrozit vývoj dítěte.
Jj, jak psaly holky, asi chybí železo. A neboj, někdo rád tatarák, někdo játra ![]()
Já když jsem čekala prvního syna, tak jsem měla chuť na uhlí
a křídu
![]()
Mně chutnají játrové knedlíčky a sekaná před konečnou úpravou, jen tak bych si asi játra nedala, musím to mít ochucené ![]()
Co máš s toho,někdo zas okusuje omítku
,nebo si kape Lesanu na cukr ![]()
No ja takovy chute nemam, jestli to nejis po kilech a kazdej den tak nejaka otrava fakt nehrozi, jinak horsi nez hypervitaminoza je otrava zelezem. Nech si udelat krevni obraz, u nekoho takove chute opravdu neco muzou naznacovat, u jinych ne proste jen maji takovy chute.
Ale jak rikam jestli to budes jist s mirou tak nic proti gustu. Muj manzel ji syrove taky rad. Pokud jsi tehotna obavala bych se vic nez prebytku vitaminu a zeleza spis toxinu z tepelne neupraveneho masa a vnitrnosti. Jestli nejsi tehu a jatra jsou cerstva tak s pripadnymi neduhy by si imunitni system mnel poradit sam.
Příspěvek upraven 14.10.11 v 22:12
No já bych se bála salmonely, měla jsem kdysi salmonelu z kuřecího a o něco později campylobacter a od té doby se syrového bojím jako čert kříže.
Já jsem zase v těhotenství strašně chtěla čuchat eukalyptus nebo mentol, koupila jsem si eukalyptový olej a bez něj ani ránu, kápla jsem si do kapesníku a už jsem čuchala, ta slast
Když jsem jela do porodnice, tak jsem si ho zapoměla a chlap pro něj musel jet. A po porodu jako když utne, už jsem ho nepotřebovala. Jinak k tomu masu, miluju tatarák, ale játra bych syrová nejedla. Ale každý máme jiné chutě ![]()
papavlinka33 píše:
No ja takovy chute nemam, jestli to nejis po kilech a kazdej den tak nejaka otrava fakt nehrozi, jinak horsi nez hypervitaminoza je otrava zelezem. Nech si udelat krevni obraz, u nekoho takove chute opravdu neco muzou naznacovat, u jinych ne proste jen maji takovy chute.Ale jak rikam jestli to budes jist s mirou tak nic proti gustu. Muj manzel ji syrove taky rad. Pokud jsi tehotna obavala bych se vic nez prebytku vitaminu a zeleza spis toxinu z tepelne neupraveneho masa a vnitrnosti. Jestli nejsi tehu a jatra jsou cerstva tak s pripadnymi neduhy by si imunitni system mnel poradit sam.
Příspěvek upraven 14.10.11 v 22:12
Po kilech to byt ani nemusi a otrava taky neznamena, ze musis rovnou exnout
…kolik toho snedli otraveny polarnici, po kilech to asi nemeli…? ![]()
Nevi nekdo, kolik tech jater staci na otravu, nebo jak casto se musi jist?
Prusvih je to teda v tehotenstvi, jinak si dej, pokud se dokazes udrzet a nepriotravit se ![]()
asha píše:papavlinka33 píše:
No ja takovy chute nemam, jestli to nejis po kilech a kazdej den tak nejaka otrava fakt nehrozi, jinak horsi nez hypervitaminoza je otrava zelezem. Nech si udelat krevni obraz, u nekoho takove chute opravdu neco muzou naznacovat, u jinych ne proste jen maji takovy chute.Ale jak rikam jestli to budes jist s mirou tak nic proti gustu. Muj manzel ji syrove taky rad. Pokud jsi tehotna obavala bych se vic nez prebytku vitaminu a zeleza spis toxinu z tepelne neupraveneho masa a vnitrnosti. Jestli nejsi tehu a jatra jsou cerstva tak s pripadnymi neduhy by si imunitni system mnel poradit sam.
Příspěvek upraven 14.10.11 v 22:12Po kilech to byt ani nemusi a otrava taky neznamena, ze musis rovnou exnout
Prusvih je to teda v tehotenstvi, jinak si dej, pokud se dokazes udrzet a nepriotravit se…kolik toho snedli otraveny polarnici, po kilech to asi nemeli…?
Nevi nekdo, kolik tech jater staci na otravu, nebo jak casto se musi jist?
Ja psala ze pokud jsou jatra cerstva tak s pripadnymi neduhy si poradi imunitni system sam. Beru to tak ze zakladatelka snad vi ze nemuze jist tyden stara syrova jatra. Ta poznamka jezeni po kilech se tykala spise mozneho prebytku zeleza.
Jinak pro dospeleho je prijem zeleza 50g/kg toxikologisky zavazny a 60g/kg smrtelny. vprova jatra obsahuji asi 17gramu zeleza na 100gramu hmoty. Ti polarnici nejspis nejedla cerstva jatra takze ta otrava byla nejspis ze toxinu, a tech staci opravdu malo na pripadnou otravu.