Systém flexibuild - máte zkušenosti?

• Fotoalbum (13)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
najné
24.2.11 17:00

dobrý den,
nerozumím podrážděné komunikaci ,,gazzi,,my se snažíme lidi upozornit nač si oni mají dát pozor.kdyby jsme měli dobré reference tak je sem vložím taky.na to diskuzní fora přeci jsou…v době kdy jsme vybírali realizační fa byla ta naše uvedena na oficiálních stránkách flexibuldu a tím jsme taky pochopili že si dohlíží na to jak je nakládáno s jejich materiálem.po osobní návštěvě vedení bylo zjištěno že je základní stavební postup nedodržen a tím ztrácí material z jejich strany na záruce!!!ale že i tak zkusí zatlačit na realizační fa o odstranění závad a zjednání nápravy…a jak jsme na tom si již notnou dobu máte možnost číst na těchto stránkách…a ještě jedna novinka nízkoenergetický dům takto postavený NEDOSÁHNE!!!podle výpočtu ani na !!C!!energetický štítek!!!!!my už se zdá jsme v řiti,ale kdo je ve fázi plánování budiž mu naše zkušenosti pomocí.

• Citovat
  • Upravit
oknadvereklecka
24.2.11 17:19

KBV nebo Flexibuild

Tak tahle diskuze se mi fakt hrozně líbí.....
Na jedné straně si někdo nechá postavit barák od firmy která se nedrží projektu sem tam něco upraví a pozmění. A vy se vůbec nezajímáte o projekt a další podrobnosti které se toho týkají?Hlavně že za všechno může výrobce panelů flexibuild že si nic neohlídal že nekontroluje stavební firmy jak staví z jejich materiálů atd.Vždyť je to všechno hloupost když si koupíte na stavbu cihly porotherm nebo Ytong taky Vám ručí jejich výrobce za to jestli je zedníci postavili na stojato nebo na ležato nebo jestli nějakou zeď vyzdí křivě.Proberte se ztoho krásného snu ve kterém se Vám asi zdá že si dům za několik milionů koupíte někde v supermarketu a ono bude všechno perfektní.Stavby jsou o hlídání řemeslníků a když tomu nerozumím tak si zaplatím stavební dozor který mi to ohlídá a když ne tak za to ponese odpovědnost on.
Osobně si myslím že tady děláte špatnou reklamu výrobci materiálu a ne realizační firmě.Takže stím bych byl opravdu opatrný, protože v nejednom případě takovéhle jednání mělo právní důsledky.Myslím tím poškozování jména atd…

• Citovat
  • Upravit
Pheety
24.2.11 23:02

Jsem ráda, že se bavíte…
Jinak my víme moc dobře, kde jsme pochybili a také moc dobře víme, kde pochybili ostatní. Odborné posudky hovoří za vše.
A bude jen dobře, když se o tom dozví co nejvíce lidí.
Nejen tady na fóru, ale i v dalších mediích. A veřtě tomu, že ke zveřejnění dojde. Určitě to nebude za účelem pomsty, ale proto, aby vše, co se děje u nás a u dalších klientů, bylo přínosem a poučením pro ostatní, kteří se rozhodnou stavět.
Není přece dobré prezentovat v mediích jen klady, když tomu tak v dosti případech není.

• Citovat
  • Upravit
najné
25.2.11 14:50

když dáte cihlu na ležato či na stojato neztrácí tím na záruce!!!tento materiál VYŽADUJE přesný stavební postup a když není dodržen záruku ztrácí.to přeci hovoří za vše.kdepak bychom asi vzali info o stavebním postupu?fa KBV je proškolena od fa FLEXIBUILD a taky byla v době objednání našeho domu oficiální partnerem!!!na všechny ,,drobnosti,,jako jsou rozvody,podlahy,okna,dveře atd dozor byl.ovšem to,že se dá změnit stavební postup u tohoto materiálu tak zásadně a tím absolutně znehodnotit celou stavbu??!!!proboha koho by to napadlo!!!a tak když se místo zábavy nad cizím neštěstí zamyslíte!musíte uznat že u materiálů které zde uvádíte, se vám tohle stát nemůže.a jakýpak právní dopady!!!my jsme naprosto v právu a důkazů je v tomto směru,,bohužel,,až moc!!!a i o tomto obě tyto firmy vědí…byli tady jak zástupci jedné tak druhé,obojí došli ke stejnému názoru,dům je v takovém stavu(a ne jenom náš!!!)že je to na to nás nechat vystěhovat a dát vše do pořádku.A ZDE VIDÍM JÁ TEN NEJVĚTŠÍ PROBLÉM…jak jedni tak druzí se osobně zavázali slibem dát vše do pořádku a je to skoro dva roky kdy tak neučinili…
a poslední věc.proč by neměl dům být postavený hned na poprvé dobře?nerozumím kde se vzal u vás tento názor!a proč by měl člověk stavaře za ty prachy co si berou ještě hlídat?mě taky v práci nikdo nehlídá a ani tak by mě nenapadla jakákoliv levota…přeci kvalitně odvedená práce je vaší vizitkou a pak vám to zaručí další a další příležitosti.dospělí člověk by neměl potřebovat dozor druhého,ale mělo by stačit vlastní svědomí a pocit zodpovědnosti za svůj život jejímž součástí je právě i práce.

• Citovat
  • Upravit
Mirka Fojtů
28.2.11 11:08

Systém flexibuild

To Knihomolka: Souhlasím s Vámi, že nejlepší PR firmy jsou spokojení zákazníci. Ale aby byl zákazník spokojený, je nutné být obezřetný, zjistit si reference svého dodavatele stavby, mít předem smlouvu na projekt se smlouvu na dílo. Nemají-li to v pořádku mohou se dostat do této situace. Zásadně nepodporujeme zahájení stavby na „divoko“ bez patřičných právních dokumentů. Proto naše společnost vytvořila návod pro bezpečný výběr svého zhotovitele stavby.
Takové problémy se mohou stát každému jinému výrobci stavebního materiálu, když stavební realizační firma nedodržela výše uvedené a z hlediska zákona povinné postupy. Je ale také nutná znalost těchto postupů ze strany zákazníka.
My můžeme dát podporu v pravdivých informací a v kvalitních referencí jiných spokojených zákazníků. Navíc po těchto zkušenostech se firma Flexibuild rozhodla stavět RD na klíč svými vlastními kapacitami, a nebo pod placeným dozorem, aby ochránila budoucí uživatele stavebního systému flexibuild. Věřte, že je nám to opravdu líto, ale každý nese zodpovědnost za své nerozvážné jednání. Mirka

• Citovat
  • Upravit
Pheety
1.3.11 00:01

Mirko.
S nerozvážností jste velice na omylu. Ale upřímně, raději bych volila jiná ostřejší slova…
Do dnešního dne se fa. Flexibild prezentuje kolik domů postavila z tohoto materiálu. Je zvláštní, že je tam i náš dům. Vždyť tvrdíte, že s námi nemáte co dočinění…
Ale máte a hodně. Už jen to, že se o materiálu píše a není to příjemné, co?
A přestańte z nás obyčejných lidí dělat blbečky a konečně si přiznejte, že i vy nesete vinu. Nebo se stále budete vymlouvat…My v těch domech bydlíme!!!!!Musíme…Jestli někde jsou domy kvalitně postaveny, byl dodržen pracovní postup a materiál flexibuild byl použit tak jak má, je určitě fajn, ale u nás ne. A právě o tom tady píšu a jak je vidět, tak i ostatní. A věřte nebo ne, máme na to důkazy.

• Citovat
  • Upravit
Pheety
1.3.11 00:19

A ještě dodatek pro Mirku…
Náš dům měl být dokončen v červnu r. 2009. Postupy, výběry firem atd. se na strákách objevili podrobně až po návštěve a prohlídce domu u nás a u dalších zákazníků.

• Citovat
  • Upravit
4
3.3.11 10:57

INFO

Prosím o informaci, když tedy ta firma, která vám realizovala dům nedodržela postupy (jak uvádíte), jaké postupy nedodržela. U cihel mi je jasné, že když dá cihlu jinak tak to chápu, ale v tomto systému nevím. Poraďte.
Jinak bych Vás rád upozornil, že i v jinýcho profesích jsou kontroloři(dozoři), kteří provádějí kontrolu nad výrobou… Stačí vzpomenout výstupního kontrolora Hujera :-D to jen na ulehčení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
6.3.11 09:22

Tak jsem si párkrát pročetl, co na svých stránkách píše firma Flexibuild o vzniku vlhkosti v interiéru a jak tomu předcházet. Odkaz je tady:

http://www.flexibuild.cz/…-flexibuild/

Tak nevím nevím…
Ty rady vypadají na pohled velice rozumně. Ale ze své zkušenosti vím jedno: přesně toto se doporučuje i u domů postavených z nepálených cihel (kotovic, vepřovic) - tam zase z jiného důvodu - nasákavosti zdicího materiálu (sají vodu z podloží bez ohledu na roční dobu). Sám jsem v domech z nepálených cihel prožil část života, takže vím… Navíc dodržování těchto rad snižuje uživatelský komfort obyvatel takového domu (např. „Nesušte prádlo v interiéru“).

Není mi jasné, proč z tohoto materiálu stavět rodinné domy. Daleko líp by se uplatnil spíš při rychlé výstavbě dočasných rozšíření mateřských školek… Současný babyboom nebude trvat věčně, takže rozšíření školky nemusí vydržet stát 40 nebo 50 let. A pokud je předností Flexibuildu nízká pořizovací cena, tím líp… :palec: Navíc ve školce se děti nekoupou, nepere se tam pro ně oblečení..... takže tvorba vlhkosti tam bude nejspíš o hodně nižší než v rodinném domku.
Opravdu se mně nezdá, že by na to nepřišel už někdo přede mnou… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dan2
4.4.11 12:08

peníze a zase peníze

Vše je to o penězích, jako ostatně vždy. Flexibuild nechce přijít o zákazníky, tak zkouší prostřednictvím nastrčených diskutujících zastrašovat a vyhrožovat. Svinstvo jako obvykle. Mirka je koneckonců také placená za to, že se tady bude snažit šířit osvětu a dobré jméno Flexibuildu, takže i zde je to o penězích. Koneckonců, kdybych dostal nějakou pěknou kulatou sumičku, také tu teď třeba budu psát, jak je Flexibuild dobrý, ale dům si za tu sumičku postavím raději zděný, že. :-))I když....., opravdu nevím, jestli bych vědomě, byť za pěknou sumičku, byl ochotný lhát lidem do očí a dělat z nich blbce. Tak mě napadá, v čem asi bydlí lidé od Flexibuildu? Zejména pak ti top …píp…? A přitom, kdyby to chtěli řešit, tak ta diskuze zde nemusela přece ani být. Anebo by byla na úplně jiné téma „Jak nám Flexibuild pomohl vyřešit náš problém!“ Nebyla by potřeba vyhrožovat a platit někoho, aby sem psal nicneřešící příspěvky o tom, jak by věci měly být a jak vlastně nikdo neudělal chybu. Jenomže to druhé vyjde nepoměrně levněji.
Je věčná škoda, že ta diskuze není víc na veřejnosti, že na ní člověk narazí jen náhodou, pokud opravdu hledá. To je myslím také to, nač Flexibuild spoléhá. Přitom se ale samozřejmě bojí a vyhrožuje a zastrašuje - viz výše.

Držím palce všem postiženým, protože nevím jak jinak pomoci. Držím palce, aby měli sílu to zvládnout a vše nakonec dopadlo dobře. Aby ti, kteří se chtěli sprostě a bezohledně nakapsovat na neštěstí druhých, zatraceně a svinsky narazili! Aby, jak tady už kdosi zmínil, ty boží mlýny domlely a vrátily jim to s plnou parádou jinde a jinak. A dobře jim tak, šmejdům. Nic jiného si totiž nezaslouží.

• Citovat
  • Upravit
Mirka Fojtů
10.5.11 12:43

Samozřejmě, že je to o penězích, ale víc než o nich je to spíše o lidech. Nevím, o jakých nastrčených diskutujících tady Dane mluvíte. Já sama jsem se uvedla jako pracující z firmy. A už vůbec nevím, kdo tady koho zastrašuje nebo vyhrožuje. Já osobně v domě z fllexibuildu nebydlím, protože si ještě žádnou stavbu nemůžu dovolit, a kdybych brala tak pěkně kulaté sumičky, o kterých vy mluvíte, bez problémů bych si nějaký malý domeček z flexibuildu postavila. Co se týče osvěty, tak možnost jak zpracovávat odpady a stavět z nich domy certifikovaným a kvalitním systémem budu ráda šířit, ať už pracuji kdekoli. Problém je v tom, že tato alternativa je na českém trhu stále ještě nová a každý průkopník, který se snaží dělat věci jinak, to má holt těžké v každém oboru. Jen čas ukáže, zdali toto naše snažení mělo, má či bude mít u českých zákazníků smysl. A když už zmiňujete ony pověstné mlýny, ze srdce si nepřeji nic jiného, než aby mlely spravedlivě a přivály nám více příležitostí, ať už v podobě čestných stavebních realizačních partnerů nebo spokojených zákazníků, pro které budeme stavět právě my. Věřím v inteligenci lidí, kteří se budou řídit fakty a čísly, a ne emocemi jiných lidí. Každý má právo vybrat si právě tu alternativu, která je pro něho nejlepší. Znovu bych ještě chtěla zdůraznit, že firma Flexibuild je především výrobcem materiálu, který má jasné parametry, osvědčení a certifikace a tyto negativní příspěvky vznikly právě proto, že se s ním v minulosti nenaložilo tak jak mělo. To nikdo nepopírá. Taky jsme se z toho poučili. Náš materiál je nový a do jisté míry specifický, proto na rozdíl od výrobce cihel, musíme brát na zřetel to, jak se s ním zachází.

• Citovat
  • Upravit
Staanley1
8.3.12 17:33

Je to rukama a použitou technologií

Není chyba desek Flexibuld, ale lidí co to prováděli, záleží jestli měla firma svoje neschopné zaměstnance nebo subky, které to tam špatně provedli. Další záležitost je použití materiálů dalších, které byly použity. To je to samé jak si řekne obyčejný člověk lepidlo jak lepidlo, tmel jak tmel.Potom to je otázka ceny,že chcou lidi ušetřit a firmy to zlevňují, aby vydělaly. Pak za to stojí to co tam používají, celý problém na straně realizační firmy.Tak to vidím já.A další věc dle fotek přiložených je tak, že klempíř z venku špatně oplechuje a je to ve vnitř.Otázka je také najít chybu a jak se k tomu staví firma,která to právděla.I když z druhé strany i drahá stavba může být celá jak se říká s prasená. :P

• Citovat
  • Upravit
najné
22.3.12 18:33

proboha jaké emoce!!!
my máme dům z toho vašeho slavného flexibuldu a už třetí rok se ho snažíme zkolaudovat…takže se dle vaší rady budeme řídit fakty a uvidíme jak se k tomu postavíte a vše slušně a profesionálně se vyřešíte!!!zatím jste se předvedli v tom směru že jste nás osobně navštívili a to již před dvěma roky a kromě upozornění že negativní diskuze by mohli být právně napadnutelné,zástupci vaší firmy v čele s paní ředitelkou osobně,v našem úžasném domě našich snů na celoživotní hypotéku,přislíbili rychlé vyřešení celé situace…máme dva roky poté a zákaz užívání stavby pro nesplnění požárních předpisů na stavební materiál na spadnutí a faktem je že máme dům z flexibuld systému!!!tak toto jsou fakta.a když jsem zde psala a to už je hodně dávno o těch božích mlýnech,doufám že to všechny kteří nám tímto zničili život a to myslím doslova-protože z toho co se dělo,děje a ještě dít bude mám doživotní zdravotní následky a to je mi 36let,konečně semelou…pro osobní kontakt přikládám e-mail ***@seznam.cz

• Citovat
  • Upravit
Mejmej
14.3.13 15:49

Pochopení

To snad není pravda žasnu nad absolutní ironií ze strany firmy a ze strany výrobce ale nedivím se když tečou peníze tak je to v pořádku ale když je čas reklamace pak se pozná zda jsou firmy dobré a nebo ne.

opravdu je mě Vás poškozených líto je to tragédie z těch fotek a napsaných textů mi to stačí abych si udělal obrázek o co jde sám jsem stavěl od píky celý dům a tak vím o čem je řeč jenže naštěstí ne z tohoto systému. jen by mě zajímalo jak to nakonec dopadlo pro mojí představu děkuji za odpověď

Z těchto fotek když jsem si je přešel myslím že to tak jasné není že ten flexibuil je bezvadný podle mě jste byli pokusní králíci a na vaším domě se někdo učil jak firma tak myslím že i výrobce co se týče pracovních postupů!!! ale to nevím neviděl jsem konkrétní problém detailně.
Flexibuild nesmí se dotýkat něčeho co je vlhké neboť to bude táhnout vlhkost a další… vždyť to je papír ne? to je jen můj názor ale rád se poučím…

@najné píše:
proboha jaké emoce!!!
my máme dům z toho vašeho slavného flexibuldu a už třetí rok se ho snažíme zkolaudovat…takže se dle vaší rady budeme řídit fakty a uvidíme jak se k tomu postavíte a vše slušně a profesionálně se vyřešíte!!!zatím jste se předvedli v tom směru že jste nás osobně navštívili a to již před dvěma roky a kromě upozornění že negativní diskuze by mohli být právně napadnutelné,zástupci vaší firmy v čele s paní ředitelkou osobně,v našem úžasném domě našich snů na celoživotní hypotéku,přislíbili rychlé vyřešení celé situace…máme dva roky poté a zákaz užívání stavby pro nesplnění požárních předpisů na stavební materiál na spadnutí a faktem je že máme dům z flexibuld systému!!!tak toto jsou fakta.a když jsem zde psala a to už je hodně dávno o těch božích mlýnech,doufám že to všechny kteří nám tímto zničili život a to myslím doslova-protože z toho co se dělo,děje a ještě dít bude mám doživotní zdravotní následky a to je mi 36let,konečně semelou…pro osobní kontakt přikládám e-mail ***@seznam.cz
  • Citovat
  • Upravit
anonym100
27.3.13 09:04

Pro info o firmě Flexibuild:
výrobce těchto desek je v delší době v likvidaci. Paní majitelka dluží ještě dnes svým zaměstnancům výplaty- což je už cca 1,5 roku po odchodu zaměstnanců z důvodu neplacení mezd a absolutně odmítá komunikovat. Ani na soud se nedostavila.. Proto se určitě nedomůžete nějaké podpory či snahy situaci řešit.

Bohužel (možná pro Vás trošku lepší zpráva), nejste jediní, kdo díky této firmě málem přišel o střechu nad hlavou a exekuce..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max