systém úklidu bytu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
200
13.7.06 15:21

systém úklidu bytu

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaký máte systém uklízení. Myslím, co děláte denně, jednou za týden, jak často uklízíte koupelnu, kolik Vám to zabere času...... My máme domek a uklízím, když je potřeba, nedělám nic pravidelně, nemá to někdo nějak promyšlený :wink: ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2238
13.7.06 15:37

Mám promyšlený jen to, dělat co nejdýl, že ten bordel nevidím, pak jednou zatnout zuby a vypulírovat všechno. Je to záhul, ale toho volnýho času kolem :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
13.7.06 15:49

No, já uklízím v soboty (výjimečně jindy). Samo průběžně, když něco malá zdrobí, ale jinak bych se usela zbláznit a furt jí okřikovat, že uklízím, takže má smůlu. Takhle uklidíme spolu v sobotu dopolko a je to.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
13.7.06 16:00

Ahoj,

nechávám si zasílat maily od FlyLady, co mám ten den uklízet. Sice se toho nedržím, ale občas se nechám inspirovat, co by se dalo vyčistit. Jinak umyvadlo a záchod čistím když se syn koupe, snažím se každý druhý den vysát a vytřít mopem kuchyň, chodbu a koupelnu - máme rodinný domek a psa, který neustále chodí dovnitř a ven a nosí dovnitř spoustu smetí. Prach utírám tak jednou týdně. Blejskání nerezového dřezu a varné desky flákám - nenávidím to, takže většinou čistím před návštěvou… (jsem ostuda). Tento systém ale platí pouze, když jsme doma. Pokud je týden, že každý den vyrážím na celý den za kamarádkama, na nákupy (zařizujeme) apod. neřeším úklid - když nikdo není doma, nenašpiní se :-)

Lasička a Matýsek 18 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
13.7.06 16:54

Mě taky velmi zaujal systém FlyLady. Cílem je strávit s úklidem co nejmíň času a mít jakž takž uklizeno. Nejlepší jsou ty její vychytávky - různá zašlá špína, která silně ovlivňuje celkový dojem a na kterou se často zapomíná (např. již zmiňovaný nablýskaný dřez).

Jenže… Synáčkovi je teď rok! Je to hbitej a zvědavej čertík, takže celý den je to kolotoč kolem něj a večer konečně odpočinek. Zkrátka uklízení jsem odložila do jiné životní etapy a teď to praktikuju jako matiie.

Ale těším se, až nebudu mít malé děti a pojedu podle FL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
13.7.06 17:18

Můžete mi někdo vysvětlit, co je to FlyLady a kde ji na internetu najdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
13.7.06 17:30

www.flylady.net je to v angličtině
více si můžeš přečíst tady:
 https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
13.7.06 18:00

Holky, prosím, uvádějte ke svému systému uklízení informaci o tom, jak velký byt/dům máte. Jelikož mě jímají deprese, když čtu, že máte za sobotu dopoledne hotovo. To bych já v tom našem domě zvládla jen když by se zapojila celá rodina včetně rodičů a tchánů :-)))))

Takže dům 4+2, plus dvě chodby, 2×WC a 2× koupelna: snažím se uklízet 1× týdně (luxovat, utírat prach). V ten samý den nemám sílu ani čas uklidit obě patra a ani umýt obě koupelky a WC, takže mi to zbývá na další den a nakonec to dopadá, že vyjímečně některý den mám bez uklízení. Prostě systém se mi hroutí…mám taky ročního energií nabitého člena rodiny a ten mi uklízecí systém blokuje :lol:
A to je jen uklízení, pak je tu ještě vaření a žehlení.
Prostě mám pocit, že permanentně nestíhám, ale už jsem si zvykla :wink:
Ahoj, Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
13.7.06 18:02

Fly Lady systém jsem ze začátku neustála. Ještě teď mám v inboxu 70 nepřečtených mentorských emailů, které mi Fly Lady poslala za 3 dny!
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
13.7.06 18:13

Tak my máme taky domeček, dole babička, nahoře my. Takže pro nás : 1× ložnice podkrovní, schody do obýváku, obývák, koupelna, kuchyň, předsíň, chodba společná ( myju většinou jenom já :evil: ) a společný záchod ( zatím ), též myju jenom já :evil: .

Denně - zametám v kuchyni a koupelně, máme labradorku, spí v kuchyni, takže jsou tam pořád chlupy.
Ob den - vytírám v kuchyni ( teda jak kdy, podle času ) a setřu prach po bytě
1× týdně - vyluxuju, poklidím v celým bytě, vytřu celý byt, včetně chodby společné i záchodu, umyju koupelnu

Až se malá narodí, myslím, že to budu muset šulit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
13.7.06 18:17

3+1, 85 metrů čtverečních.
systém - vytírám 2× týdně (Dalis a kocour) a každý večer po sobě přejedu vanu, umyvadlo a baterie (hooodně tvrdá voda), zbytek tryskové akce před příchodem návštěvy :oops: :wink:

To mě v životě nenapadlo nechat se prohánět ještě od FlyLady 8O , manželovy občasné poznámky mi bohatě stačí… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
13.7.06 18:23

tak my máme „domek v prním patře bez zahrádky“ tj. mezonet o výměře 116m. Dole chodby se schody a kuchyň s jídelnou a obývákem dohromady, pak komora a wc. Nahoře ložnice, dětský pokoj, komora a koupelna + wc.
Koupelnu umývám každý den večer když koupu malou a wc dole taky máme tam malé umyvadýlko a to myju když tam jdu. Vysávám celý byt 2× týdně, ale potřebovala bych tak 3× a jednou za týden vytírám. Prach utírám když malá dopoledne usne. Kuchyň - nádobí do myčky a sporák s dřezem myju hned po použití. V neděli se snažím nedělat nic a jen se věnovat rodině. Dva dny v týdnu jsem doma jen večer. Peru 1 za týden až deset dní a do dvou dnů ode dne usušení prádla žehlím. Nejraději večer u telky, ale někdy vyžehlím jen tak přes den. Malá na mě kouká a většinou usne. 1× týdně je u mě kámoška a tak dělám velké věci a ona mezitím hlídá, ale to tak jednou do měsíce. Jinak raději někam razíme :wink: Samozřejmě, že jsou dny, kdy se mi nic nechce ale co naplat. Zbytek šolíchám na náhodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
13.7.06 19:08

Ahoj,

tak my bydlime sice u tchanu, ale o vse se staram ja, protoze to beru jako formu najmu. Maji ctyri loznice, dve velke koupelny, obyvak, velkou kuchyn a jidelnu, obrchodby, pradelnu a posilovnu, ktera zaroven slouzi jako ulozny prostor.

Se dvema detma mladsima dvou let je provoz takovy:
Kazdy den vysavam, uklizim kuchyn a provozni bordel, jako pohazene veci…
Kazdou stredu desinfikuju koupelny a vanu vzdy pred pouzitim nasi mladsi dcery.
Vytiram jednou tydne - tahle prace me tezce nebavi.
Peru skoro neustale a zehlim dvakrat tydne.
Dukladnejsi uklid vcetne vymeteni pavucin poradame jednou mesicne.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
13.7.06 20:17

3+1
Já dělám každý den něco průběžně po obědě, když dítko spí-ovšem nejprve, když usne, si dám kafe a nohy nahoru -co kdyby se náhodou vzbudil dřív a já si kafe nestihla dát?!? :) a pak teprve uklízím běžný povrchový nepořádek.
A pak v sobotu dopoledne se na byt vrhnem s manželem, malý se tak mezi náma motá a „pomáhá“.
Máme to rozděleno takto:
manžel-každý týden WC+koupelna, vaří o víkendech, leští
sklokeramickou desku

• myje okna 3× do roka
  • stará se o věci kolem auta,a technické, drobné i velké opravy,
    zařizuje vše kolem bydlení atd…
  • myje chodbu, když máme úklid
  • denně koupe Vítka krom středy, kdy je na tenise
  • stříhá Vítkovi nehty:)
    já- denně drobný úklid
  • veškeré praní, žehlení, zašívání
  • denně rychlé jídlo pro nás a syna zvlášť
    utírání prachu, zametání, vytírání 2× týdne
  • myju nádobí
  • 2× ročně „velký úklid“-vnitřky skříní atd.
  • převážná péče o dítě

společně-nakupujeme

Možná jsem na něco zapomněla. Každopádně si myslím, že do péče o domácnost a o děti by se měl zapojit i chlap, neb i on zde přece bydlí a děti jsou také jeho.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
13.7.06 20:50
To mě v životě nenapadlo nechat se prohánět ještě od FlyLady 8O , manželovy občasné poznámky mi bohatě stačí… :roll:

Maxiku :D :D :D tvoj humor zboznujem!!!

Takze byvame v dome, hore 3 izby, kupelna, dole obrovska obyvacka a kuchyna, tiez dost velika. dole je aj WC, chodba, este su tu aj schody.

To co robim rada robim podla toho ako sa mi chce :D , to su napr. kupelne, tie aj tak raz za 2-3 dni.
Mame mycku, takze riadom sa moc nezaoberam.
Periem v primere kazdy 2 den, ale zato tak 3 pracky naraz.
A to sa este snazil obmedzovat :oops: .
Mame susicku takze nezehlim. Manzel je tolerantny a koselu si zehli rano pred odchodom do prace. Ostatne sikovne poskladam alebo zavesim a vyzera to v poho. Ked ideme na nejake mega stretnutie napr. zrazik tak si veci ozehlime :D to sme pokrytci, co?? :D :D
Nevarim. vari manzel tak raz za 3 dni, tie 2 dni mame co jest, treti prezivam na polotovaroch typu mrazena zelenina zapecena so syrom, pizza oetker, cestoviny s tuniakom.
Maly papa nieco odo mna, ale obykle ma sklenicku s niecim pomiesanu.
Cez vikendy ma varene obedy.
Prach sa tu moc nerobi sa az divim ;-) tak ten utieram, az ked ho je vidno.
Okna milujem umyvat, takze to si dam tak raz za 3m :-)
Podlahy vysavam odhadom tak 2× tyzdenne, umyvam tak raz za tyzden. Psa nemame, tak sa to da.
Dost casto sa mi podari vysat, alebo umyt len jednu cast domu.
Bud poschodie, alebo spodok. Ked ma prist navsteva hlavne teda svokrovci, tak narazovo, tak 2 dni kmitam od rana do vecera a vyglancim cely dom ;-)
super je fakt robit veci na efekt. ja obcas na podlahe umyjem hubkou len flaky a ostatne pocka, podlaha vyzera potom ako cerstvo umyta. To napr. ked umyjem a 2 dni na to je tam kopa flakov od varenia, maleho stolovania a pod.
Zistila som, ze zaklad je kvalitny vysavac a aj kvalitny mop. To co mi pred tym trvalo cely den, mi dnes trva 2h. za 2h mam cely dom vysaty a umyty, ked sa k tomu donutim.
Ale v tomto teple to moc casto nie je :oops:
Prilezitostne diavujem nabytok a cistim kozenu sedacku specialnym pripravkom :-)
Takze asi tolko u nas organizacia prace :-)
A najlepsie sa upratuje, ked muz zoberie maleho von, to kmitam a celkom dost toho aj stihnem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný