Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jeste zakladam dnes jednu diskuzi ![]()
Prosim, jak cistite vodni kamen..napr. z vodovodnich baterii? Mam starsi a novou a na vsech mam spis v tech sparach vodni kamen, ktery nereaguje na zadne cistice a manualne skrabat se bojim, abych je neznicila.
Mame super tvrdou vodu, tak prosim i o info, jak cistite pracku, pomaha Calgon a podobne? Ja tam obcas naleju ocet a necham projit pracim cyklem na 90, neznici mi to pracku?
Kolega propocital, ze kdyby mel pouzivat porad Calgon a podobne, vyjde mu lepe koupit po nekolika letech novou pracku.
Co myslite? Diky
Ahoj, u nás ocet na všecko, do pračky ho dávám decku/ decku a půl místo aviváže, na baterie celkem i Cif.
Tak přesně s tímhle bojuju taky, i u nás je strašně tvrdá voda…Zkouším různé tipy, i Fixinelu, nebo Cilit, ale úplně se mi toho nedaří zbavit nikdy ![]()
Co se týká pračky, občas použiji ocet, ale nedávno mi řekl místní opravář, že životnost pračky je daná na počet cyklů praní. Asi deset let, plus - mínus, podle toho, jak často se pere. A přidávání nějakého drahého rozpouštědla je podle něj zbytečné, protože tím to neovlivním. Nějak nemám důvod mu nevěřit… ![]()
Ahoj,
já používám na vodní kámen a rez na umyvadle, vaně a bateriích Cilit, někdy je dobrý to opakovat víckrát. Pračku jsem zatím vůbec nečistila.
Ahojka my používáme vařenou vodu s octem anebo alternativa se sodou (jedlou).
Nám opravář na pračky řekl,že ocet stačí a když si budeme dávat na stranu peníze které vrazíme do Calgonu,budeme mít za to novou pračku i ze zárukou.Jinak na kámen jsem použila už nepřeberné množství přípravků,Fixinela zabírá,ale i ocet s horkou vodou.
Binky
Potýkám se se stejným problémem a baterie čistím Larinem. Jelikož se mi docela dobře osvědčil nezkoušela jsem nic jiného. Nicméně je to opravdu jen krátkodobé, je třeba baterie vydrbat pořádně tímto prostředkem min. 1× týdně, jinak se nám dělají ukrutný nánosy vodního kamene…
Já mám po našem častém stěhování vůbec dojem, že různě tvrdá voda chce různě časté čištění baterie - v našem nynějším bydlišti co 2 den ![]()
Já používám elektronický odstraňovač vodního kamene. Není to úplně ideální, takže čistit se musí, ale jde to podstatně líp a bez nervů. Podle výrobce je i nižší spotřeba pracího prášku. Je pravda že to v pračce víc pění, takže asi něco uberu z dávky. Máme ten přístroj krátce (3 měsíce), a musela jsem si ho u manžela „vydupávat“ půl roku, ale ušetří mi dost práce. Nevím jak je to u jiných podobných přístrojů, my máme namontován přístroj Kalk-Turbo a vodu máme tvrdou hodně, ale za ty peníze to určitě stojí.
Kamila Matýsková
Já na ty baterie používám prostředek z Lidlu, je to taková modrá lahvička s červeným víčkem. Stojí to do 30 Kč. Jinak k tomu mám odložené staré zubní kartáčky, které se dostanou všude. Máme extra tvrdou vodu.
Věra
Na koupelny pouzivam Cif a jsem moc spokojena. Na pracku mi opravar doporucil jednou za pul roku pouzivat pripravek na pracky, ale mel by stat neco kolem 100Kc, levnejsi jsou pry neucinne. Zatim jsem ho nesehnala.
Na koupelny pouzivam Cif a jsem moc spokojena. Na pracku mi opravar doporucil jednou za pul roku pouzivat pripravek na pracky, ale mel by stat neco kolem 100Kc, levnejsi jsou pry neucinne. Zatim jsem ho nesehnala.
na vodní kámen používám v koupelně specielní čistič koupelen, na vodní kámen v pračce - čistič pračky, na vodní kámen v rychlovarné konvici-rychlorozpouštěč vodního kamene. Vše je od seriozní české firmy která vyrábí, ekologickou bytovou kosmetiku. Mám vše odzkoušené a jsem spokojená
Mate vyzkoušeny nejaky funkcni odstranovac vodního kamene z aktuální nabidky?
Cim vzit baterie, sprchac…
Ocet prosim neradte, strasne mi smrdi. Porad neco zkouším, ale u niceho jsem jeste nezustala, zadny prostredek me neohromil. Cetla jsem o prostredku z Lidlu jejich znacky. Nemate vyzkoušeno?