Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Anonymní no já si právě tohle neumím představit, protože jednou se mi zpozdila platba za tel.- zapomněla jsem a po týdnu po splatnosti mi přišla sms ať to zaplatím do 7 dnů nebo mi po té době budou omezeny služby. Proto nerozumím tomu, že někdo může dlužit za tel. za delší dobu… ale to je jen moje zvědavost jak se to může podařit, to neber jako útok vůči vám ![]()
jinak jak píše krokodýlek, pokud nemáte na splátku, je lepší zavolat dopředu a domluvit se, než poslat míň a doufat, že si toho nevšimnou případně to přejdou. Každopádně pokud aspoň něco splácíte, exekuce by přijít neměla, ale nevím jestli si pak za to třeba nenaúčtují nějaké poplatky…
@Michelle32 píše:
Anonymní no já si právě tohle neumím představit, protože jednou se mi zpozdila platba za tel.- zapomněla jsem a po týdnu po splatnosti mi přišla sms ať to zaplatím do 7 dnů nebo mi po té době budou omezeny služby. Proto nerozumím tomu, že někdo může dlužit za tel. za delší dobu… ale to je jen moje zvědavost jak se to může podařit, to neber jako útok vůči vám![]()
jinak jak píše krokodýlek, pokud nemáte na splátku, je lepší zavolat dopředu a domluvit se, než poslat míň a doufat, že si toho nevšimnou případně to přejdou. Každopádně pokud aspoň něco splácíte, exekuce by přijít neměla, ale nevím jestli si pak za to třeba nenaúčtují nějaké poplatky… [/cita PAUŠÁL JE SAMOZŘEJMĚ BLOKLÝ UŽ ASI TY TŘI MĚSÍCE
@Anonymní píše:
Já se nedivím, ale když vám v dnešní době zaměstavatel nevyplatí výplatu, tak z čeho to chcete zaplatit?
To je nepříjemné, ale tak musíte taky vymáhat, případně pohrozit finančním úřadem…
Napis jim DOPORUCENY dopis, uved snahu splacet, popis situaci a sama navrhni vysi splatek.Nech si kopii a podaci listek, at mas neco v ruce. Totez posli primo operatorovi.
Jak píše @yourlady, to je jediné rozumné řešení…
A trochu mimo - když přítel ví, že nemá na telefon, proč další 2 měsíce provolával další peníze? Tak když na něco nemám, tak to nepoužívám, což?
11tis. za 3 měsíce je dost velká suma…
@Anonymní píše:
Holky, manžel má dluh u t-mobile paušál, 11 000 kč, protože jsme to včas nezaplatili t-mobile to předal vymahačský agentuře PROFIDERBT domluvili jsme snimi spáltky první tři měsíce po tisícovce a zbytek po 1840, první tři splátky jsme poslali tu tisícovku ale čtvrtou splátku jsme měli poslat už těch 1840 kč ale poslali jsme jen tisícovku protože manžel přišel o práci, oni pořád s toho profiderbu volají a vyhrožují, že máme okamžitě doplatit těch 840 kč nebo že to celé dají exekuci, a volají snad denně, ale mi ty peníze nemáme a snahu platit máme posíláme tu tisícovku, myslíte, že to dají i přesto exekuci? Nemáme si ani kde pujčit máme velké poplatky asi 20 000 měsíčně, ted manžel přišel o práci, já beru jen mateřskou vůbec nevím co budem dělat, práci samozřejmě scháníme…![]()
![]()
![]()
Mám s nima osobní zkušenosti. Ono hrozně záleží, kdo je Váš správce pohledávky. S někým se domluvit dá, s někým bohužel ne…
@lucyhavirov@seznam.cz píše:
No oni rádi všichni vyhrožujou a dělaj bububu, ale myslím si že pokud si poslala 1000kč místo 1840kč tak se nic nestane, prostě to zkouší, známý to měl podobně a jen furt volali a nic se nedělo. Jen to posílej pravidelně jak doposud, pulku máš skoro splacenou. Držím palce. Pokud byste tomu chtěli příště předejít zavolat dřív a domluvit se, že vám to nevyjde tento měsíc tolik poslat.
No já se taky zkoušela domluvit na snížení splátek, ale bohužel, můj správce pohledávky je neoblomnej… Znám jinýho, který by mi vyšel vstříc. Ale smůla, můj je tenhle. A žalobu už podali. A začala jsem splácet, tak slíbil, že v ní nebudou pokračovat.
Stav pohledávky se dá sledovat na jejich stránkách…
@Michelle32 píše:
Anonymní no já si právě tohle neumím představit, protože jednou se mi zpozdila platba za tel.- zapomněla jsem a po týdnu po splatnosti mi přišla sms ať to zaplatím do 7 dnů nebo mi po té době budou omezeny služby. Proto nerozumím tomu, že někdo může dlužit za tel. za delší dobu… ale to je jen moje zvědavost jak se to může podařit, to neber jako útok vůči vámjinak jak píše krokodýlek, pokud nemáte na splátku, je lepší zavolat dopředu a domluvit se, než poslat míň a doufat, že si toho nevšimnou případně to přejdou. Každopádně pokud aspoň něco splácíte, exekuce by přijít neměla, ale nevím jestli si pak za to třeba nenaúčtují nějaké poplatky…
Tak to se pleteš, exekuce může přijít i když splácí, ale ne podle splátkového kalendáře…
@Salvaje píše:
Tak to se pleteš, exekuce může přijít i když splácí, ale ne podle splátkového kalendáře…
Hádat se nebudu. Myslela jsem že exekuce je už poslední řešení, pokud někdo něco dluží a nesplácí, pak to začnou vymáhat a udělají splátkový kalendář a dlužník opět neplatí, tak pak bych chápala, že pošlou exekutora…
@Michelle32 píše:
Hádat se nebudu. Myslela jsem že exekuce je už poslední řešení, pokud někdo něco dluží a nesplácí, pak to začnou vymáhat a udělají splátkový kalendář a dlužník opět neplatí, tak pak bych chápala, že pošlou exekutora…
Ale ona neplatí, to je to… Ne podle dohody, čímž vzniká další dluh. Takže se to řeší exekucí. Vlastní zkušenost, bohužel…
@Salvaje píše:
Ale ona neplatí, to je to… Ne podle dohody, čímž vzniká další dluh. Takže se to řeší exekucí. Vlastní zkušenost, bohužel…
Ty jo
tak to je fakt drsný… Díky za info, ikdyž doufám, že se mi nikdy nebude hodit… já fakt myslela, že jakmile je aspoň snaha platit, tak exekuce ne-e.
@Anonymní píše:
Holky, manžel má dluh u t-mobile paušál, 11 000 kč, protože jsme to včas nezaplatili t-mobile to předal vymahačský agentuře PROFIDERBT domluvili jsme snimi spáltky první tři měsíce po tisícovce a zbytek po 1840, první tři splátky jsme poslali tu tisícovku ale čtvrtou splátku jsme měli poslat už těch 1840 kč ale poslali jsme jen tisícovku protože manžel přišel o práci, oni pořád s toho profiderbu volají a vyhrožují, že máme okamžitě doplatit těch 840 kč nebo že to celé dají exekuci, a volají snad denně, ale mi ty peníze nemáme a snahu platit máme posíláme tu tisícovku, myslíte, že to dají i přesto exekuci? Nemáme si ani kde pujčit máme velké poplatky asi 20 000 měsíčně, ted manžel přišel o práci, já beru jen mateřskou vůbec nevím co budem dělat, práci samozřejmě scháníme…![]()
![]()
![]()
každopádně bych zavolala, snažila se to řešit, eventuálně si půjčila od rodiny, kamarádů a kolegů a k tomu nějakou nárazovou brigádu. Pokaždý at jdu na jakýkoliv nákup do supermarketu tak všude píšou, že hledají brigádníky na pokladny i noční. i v malých městech. Dají se domlouvat i směny, takže klidně když budou děti ve školce nebo pohlídá babička atd…berou i na noční na doplnování. Manžel půjde 3× týdně a hnedka máte skoro 3 tisíce atd…než sežene stálou práci. Každopádně bych to řešila hnedka a těch 840 se sehnat i u známích dá…
Manžel ale přišel o práci tak vůbec nevím jak to řešit, splátky jsou tím pádem vysoké…
@Anonymní píše:…tak si těch 840 korun prostě pujč a zaplať to!!! To není reda, ale příkaz, přemýšlejte trochu, teď nemáš 840 a pak nebudeš mít ani střechu nad hlavou. Máme s nimi osobní zkušenost, půjčili jsme si 14… a to jsme ve stejné situaci jak VY. Důležité je závazek dolepit a do konce života si už kredit jen dobíjet. NIKDY ŽÁDNÉ SMLOUVY (mluvím za mě a mou rodinu)
![]()
![]()
Já se nedivím, ale když vám v dnešní době zaměstavatel nevyplatí výplatu, tak z čeho to chcete zaplatit?