Úvěr na auto a technický průkaz

Anonymní
11.3.13 18:08

uver na auto a technicky prukaz

Ahoj holky :mavam:, chtela jsem se zeptat, jestli tady je nekdo kdo ma spotrebitelsky uver na nove auto a jestli mate original technicky prukaz doma, nebo jste ho museli odeslat do sidla spolecnosti? Jedna se o spolecnost skofin a akontace 60% - prijde mi to trochu divne dat tolik penez a v ruce nemit originalni TP. Jak to mate vy? Predem diky za odpovedi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4692
11.3.13 18:11

Já mám pocit, že segra, když brali auto na leasing, taky neměli techničák, páč auto je do splacení majetkem té společnosti, ve vašem případě Škofinu. Ale už je to cca tři roky, tak nevím, jestli se něco nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
11.3.13 18:12

Ahoj, mame doma auto na uver od Home credit, akontaci jsme davali 20%-ktera byla vlastne na poskytnuti uveru,tzn.ze tech 30000 nam neodecetli z celkove castky auta, ale proste to slo home creditu do kapsy :pocitac: :cert:.No a velkej technicak maji oni, kdyz delame technickou, tak musime poslat zadost a oni poslou postou technicak a mam mesic na to, aby jsme ho vratili, jinak je tam pokuta 5000kc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
11.3.13 18:14

Jo, ale vim, ze znamy mel auto na leasing od GE money bank a v technicaku byl majitel prave GE money bank.
Ja, co mam uver, tak jsem majitel ja, ale technicak do spaceni bude u nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Měli jsme to taky tak, auto je do poslední splátky majetkem úvěrové společnosti. Je to normální a vy ho na nic stejně nepotřebujete :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701

Nasi meli taky od skofinu a TP mel skofin, protoze do doby splaceni je to jejich majetek…

• Citovat
  • Upravit
bamba
11.3.13 18:16

My jsme měli kopii techničáku a na garančce to stačilo, jakmile jsme úvěr splatili, obratem poslali original.Je super, že se úvěr dá doplatit dřív bez sankcí. My to tak měli a dopláceli jsme míň, než jsem čekala. Za ty zbylé dva roky, co splatili dřív, nepočítali úroky.

• Citovat
  • Upravit
6836
11.3.13 18:19
@ncc1701 píše:
Nasi meli taky od skofinu a TP mel skofin, protoze do doby splaceni je to jejich majetek…

Přesně tak, u našich to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
11.3.13 18:22

Ahoj, nepleteš si náhodou pojem leasing a spotřebitelský úvěr? :think:

Spotřebitelský úvěr = vezmeš si např. 200 tisíc u banky a auto zaplatíš hotově, je hnedka tvoje, máš doma velký TP, kdežto u leasingu je auto stále majetkem leasingovky, a je jedno, jeslti jsi dala 60 nebo 95% ceny. Nehledě na to, že stále není tvoje, ale majitelem je leasingovka. Navíc co vím, tak 90% leasingovek má v ceně i havarijko, což se ti taky nevyplatí vždy, zvlášť ne u starších aut :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.3.13 18:26

U auta na leasing jsme velký techničák neměli - auto je majetkem leasingovky,
teď máme starší kraksničku, spotřebitelský úvěr a techničák máme my - však v bance ani neví, co jsme za ty prachy z úvěru koupili :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.13 18:28

@Seizdra to co píšeš, že je leasing jsme měli my a byl to spotřebitelský úvěr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.13 18:29

@Seizdra ne,prave ze pri koupi pres financovani skofinem-spotrebitelskym uverem je zvyhodnena cena o leasingu neni vubec rec

• Citovat
  • Upravit
21848
11.3.13 18:31
@Anonymní píše:
@Seizdra ne,prave ze pri koupi pres financovani skofinem-spotrebitelskym uverem je zvyhodnena cena o leasingu neni vubec rec

No tak to je teda něco divný - ŠkoFIN vám poskytl „spotřebitelák“? Jestli jo, tak to předpokládám bude jen hezčí název pro leasing, protože při leasingu má TP leasingovka. Při úvěru je auto celý tvoje hned, protože se zaplatí celá část…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
11.3.13 18:31

@Seizdra my měli auto taky na úvěr ( nikolv na leasing) ale principelně to bylo podobné - spláceli jsme a TP byl deponován jako záruka a bankovního domu, kde nám půjčku poskytly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.13 18:34

Podle mě už je termín leasing pasé (někde jsem to slyšela) a řeší to tyhle úvěry, které jsou výhodnější než v bankách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel