Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@princeznaII A to jste jako šli do banky s tím, že chcete úvěr a oni po vás chtěli vědět na co to bude? To teda absolutně neznám, jak píše @Pipet - jim může bejt šumák, na co to máš, klidně si můžeš jet za ty prachy na dovču. Leda byste museli něčím ručit, to je jediný, co mě napadá, proč by ten TP chtěli mít u sebe oni ![]()
@Seizdra ano skofin nam nabidnul spotrebitelak, do TP budeme zapsani jako majitele, teda respektive muj manzel
@Seizdra ne, spolupráce s autosalonem a s ČSOB
ale leasing to nebyl
Mame auto na uver (essox) - je primo pujcka na auto, TP maji oni, na technickou si ho musime vyzadat. Ovsem mam doma kopii, kvuli pripadnym opravam (neni to nove auto). Po vyrizeni uveru jsem TP zapomnela poslat a do par mesicu jsem doma mela zadost o pokutu 5tis Kč
![]()
Mame to taky tak jako anonymni - akorat jsme nemeli takovou akontaci
@pvmr píše:
@Seizdra ano skofin nam nabidnul spotrebitelak, do TP budeme zapsani jako majitele, teda respektive muj manzel
Tak nevím no… Mně tenhle úvěr od leasingovky přijde prostě jako převlečenej leasing ![]()
@Seizdra u leasingu akorat nejsi majitel, jinak v tom asi neni rozdil no ![]()
@pvmr A u toho spotřebiteláku jsi psaná jako majitel HNED??
Ti přece nemůžou zadržovat TP, ve kterým jsi uvedena jako majitel, nebo joo? ![]()
@Seizdra no u toho spotrebitelaku jsme jako majitele napsani my - hele ja to taky nechapu ze to tak je mozne ale je to tak ![]()
@Seizdra píše:
@pvmr A u toho spotřebiteláku jsi psaná jako majitel HNED??Ti přece nemůžou zadržovat TP, ve kterým jsi uvedena jako majitel, nebo joo?
Ano si tam napsaná hned a jestli to smí to nevím, každopádně to tak dělají, tak asi jo, jinak by to už někdo napadnul. Nicméně nevím v čem jim to pomůže…
Holky diky moc za reakce, sice jsem ted z toho zmatena jeste vic
ale nejspis do toho pujdem
@Anonymní píše:
Holky diky moc za reakce, sice jsem ted z toho zmatena jeste vicale nejspis do toho pujdem
My jsme do toho taky šli, akorát to chce fakt dobře přečíst jaké mají podmínky, mají tam většinou dost velké sankce, ale pokud podmínky plníš, tak je to v klidu, my už máme doplaceno a nebyl jediný problém.
Vyhlídli jsem si auto v autosalonu. Půlku jme měli, půlku nám přímo na vozidlo půjčila ČSOB. Auto jsme zaplatili a když přišel TP, tak manžel zašel na registr, auto na sebe přihlásil a technický průkaz odnesl do ČSOB ![]()
Ahoj, právě se taky poohlížím po možnostech financování nového auta - a tohle mě teda překvapilo… I to, že úvěr z autosalonu je výhodnější, než z banky. Já měla po předběžných kalkulacích dojem spíš opačný. A jak píše Seizdra - měla jsem za to, že si prostě půjčím v bance (a nebudu jim říkat na co, páč jim do toho nic není)a půjdu s hotovostí do autosalonu.
Protože když si spočítám nejvýhodnější bankovní úvěr (od Uni credit, vychází na cca 7 procent úrok) - přeplatím řádově o tisíce, kdežto když si spočítám úvěr od toyoty (myslím mají úvěry od ČSOB), přeplatím hodně přes sto tisíc, to je safra rozdíl
Nikdy jsem si na nic nepůjčovala, tak v tom plavu.