Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Tak když se s překlenovákem začíná od nuly, tak to není teda moc výhodné
Já myslím, ze není. Brali jsme si úvěr ze stavebního spoření + preklenovaci a zkoumali stejne jako u hypotéky příjmy obou i te projedou v registru. Takže si myslím, ze jste bez šance…
No ještě je tady otázka proč je v registru a jak dlouho pokud už je tam tuším 5 let a závazek je splacený může požádat o výmaz a pak tam teoreticky šance je no stále tam sice bude veden že tam někdy byl ale že už je vše v pohodě a banka vám to dát může ale chce to zjistit teda proč je v registru a jak dlouho
To je to co jsem chtěla vědět, že když je v registru tak nehrozí ani tahle možnost. Díky ![]()
Tři roky zpátky jsem řešila problém, jak vyplatit bývalého ze společného bytu, na který padly všechny mé úspory, ale i jeho, takže ty jeho jsem mu pak musela vrátit. Vzala jsem si na to překlenovací úvěr - založila úplně nový stavebko, na kterém neměla nic naspořeno, začínala jsem tedy od nuly. Půjčila jsem si 300 tisíc. Už tenkrát to byl problém a málem mi i takhle malou částku zamítli, že jsem mladá, bezdětná, sama, že jistě budu mít brzy děti atd, že prostě nejsem ten klient, který by se jim hodil. Nakonec mi to ale půjčili, jen proto, že jsem pracovala jako státní zaměstnanec. Ale bylo to fakt fousový, chtěla jsem prvně 350 tisíc, ale řekli mi, že 300 je strop a víc žádat raději nemám, protože když tě zamítnou, tak pak ale dalšího půl roku nemůžeš u té stejné spořitelny žádat. Jen dodám, že jsem měla potvrzený příjem 22 tisíc hrubého měsíčně a žádné jiné splátky, dluhy, nic takového. Takže pochybuji, že tobě někdo teď půjčí přes půl mega, když sama říkáš, že máš příjmy 00 nic. A o příteli nemluvím už vůbec. A jen dodádm, že jsme měsíčně splácela minimum 1850Kč - z toho 600Kč spoření a 1250Kč úroky. Takže ročně jsem si naspořila 7200Kč a na úrocích ročně zaplatila přes 15 tisíc… Takže se to opravdu vyplatilo
Teď po třech letech jsem dostala peníze od babičky a právě teď to vyřizuji, že se celkového dluhu chci zbavit a vše splatit. Na stavebku mám naspořeno 23 tisíc, takže lehká matika 300 (půjčeno) - 23 (naspořeno) je 277 tisíc. Tak jsem si myslela, že jim teď dám max 280 tisíc (s nějakým poplatkem jsem počítala) a že to budu mít z krku, pápá. A ono ani omylem, paní mi řekla, ať si připravím tak 310 tisíc… Co k tomu dodat? Před třemi lety půjčka 300 tisíc, za tři roky zaplaceno 23 tisíc na spoření a skoro 50 tisíc na úrocích a teď ještě deset tisíc navrh na poplatcích. To se vyplatí ne? Z tříset tisíc se mi to za tři roky vyhouplo na 380 tisíc. Takže překlenovák se opravdu NEVYPLATÍ pokud nemáš nic naspořeno a hodláš splácet minimální splátky.
Ja zrovna vyrizovala uver ze staveb. sporeni… manzel je nezamestnany a ja na rodicovske s rod. prispevkem 11500… chteli jsme pujcit 300tisic na dum, hotove jsme meli 900tisic…nejdriv rekli, ze problem nebude a pak byl a velky, vysledkem je, ze musime mit spoludluznika a to nekoho z rodiny… ale jak jsem pozdeji zjistila, kazda banka ma trochu jine pozadavky a podminky a celkove zenam na materske ci rodicaku neradi pujcuji… tak snad bude lepsi, kdyz si partner vyridi ten vymaz z registru, je-li to mozne…
Ahojky
Prosím o radu nebo zkušenost.
Přítel má stavebko kde má naspořeno cca 35 000kč možná 38 000kč, každopádně tam něco má ![]()
Jeho průměrný příjem je kolem 17 500 kč a nyní by jsi chtěl zažádat o překlenovací úvěr na 630 000kč na koupi bytu, jediný co musí platit je jedna splátka na spotřebitelský úvěr, který dohromady činí 100 000 kč.
Dnes byla u nás jeho teta, jelikož je to jeho finanční poradkyně a řekla že se ozve do 2 dnů a řekne nám jeho možnosti. I tak jsem se chtěla optat ještě zde, zda má někdo s tímto zkušenost?
Omlouvám se za anonym ![]()
Zdravím, mám za to, že všichni, kteří chválí na internetu překlenovací úvěr s tím, že máte našetřeno nula peněz, jsou hlavně makléři. Nevadí, jde o to aby jste si ho nebrali pokud jste v nouzi a vaše příjmy jsou takové, že si měsíčně neušetříte alespoň 10.000,–-Kč, které tam fouknete třeba na konci roku. Pro všechny co nevědí, tak jde o to že si půjčíte postupně např 400.000,–-. Pak musíte splácet měsíčně cca 1.600,–-Kč na spoření a ještě klasicky úrok cca 2.300,–-Kč. Vypadá to docela dobře a férově. HÁČEK JE V TOM, ŽE SE TENTO ÚROK NEUSTÁLE POČÍTÁ ZE 400.000,–-Kč. Takže když jim tam budete posílat jenom cca 4.000,–-Kč, tak dopadnete jako Čupera ve Fimfáru. Budou vás ždímat o úroky jako Lucifer.
Naspoříte ročně cca 2.500,–-Kč x 12 a za úroky 2.200,–-Kč x 12 = 30.000,–kč/26.400,–-Kč - tak Nějak to zhruba má každý, kdo tam neposílá horentní sumy, kdo by je, ale dneska měl, když zaměstnavatelé vědí, že je lepší držet zaměstnance zkrátka a tak trošíčku je držet v režimu otroctví.
Mno takže než se dostanete na úroveň, že se to takzvaně překlopí (úroky se počítají z celkové částky mínus naspořené částky). Takže pokrok. Ale do tohoto místa se dostanete cca po 6-ti letech.Uvědomte si že za 6 let jim dáte úroky 26.400,–-Kč x 6 = 158.400,–-Kč -To se na mě nezlobte, ale tohle si nemůže rozumný člověk dovodlit.****
Naříkám neberte si uvěr, ale říkám, berte si půjčku a mějte na ní peníze.
Vlastně díky těmto rúzným VÝHODNÝM půjčkám jsou lidi na sebe jako psi - holt musejí platit. Kamaráčoft jde stranou.
Jen čekám, kdy se tato lichva stane trestnou a jejich poskytovateleé budou chodit do KRIMINÁLU!!! na nucené práce
odpracovat si to co z lidí vyždímali neřiměřenými úroky
to samozřejmě myslím s nadsázkou, jsem rád, že jsou tu k dispozici úvěry, ale přemýšlet o tom. Přeji hezký den bez dluhů. ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat, máme s manželem hypotéku s překlenovákem na 1 000 000. Platíme ji už 7 let 6500,– měsíčně + 1250 pojistku s úrokem 5,6. Nyní chceme přejít na normální hypotéku s úrokem 2,8.
Otázka: JDE TO??? měl jste to někdo a přešel??? prosím o zkušenosti
a pokud jste přešly na normální hypotéku - platili jste nějakou pokutu??? fix nemáme. Díky za rady a zkušenosti.
Pokud se jedná o úvěr stavební spořitelny, ten jsme bez sankcí předčasně splatili. Můžete si tedy vyjednat běžnou hypotéku a tou splatit úvěr u ss. Konkrétně bych se domluvila na pobočce dané banky.
Záleží u které banky to máte, třeba od Lišky, dokud nesplatíte překlenovací úvěr, neodejdete, jedině s 20 právníkama, který budou hledat skulinky ve smlouvě
taky hodně záleží co máte ve smlouvě
@blecha72 vzhledem k tomu, že jsme tohle řešili v loňském roce u Lišky asi půl roku víme, že jsou pouze tři situace v životě, aby předčasné splacení překlenovacího úvěru schválili, a to rozvod, prodej nemovitosti nebo smrt, jinak to neschvalují. informace přímo od Lišky.
Ahoj, chtěla bych se Vás, zkušených, zeptat jestli je možné si vzít překlenovací úvěr místo hypotéky? Jde mi o to, že partner je bohužel v registru a mě bude teď končit mateřská, takže můj průměrný roční výdělek je 00 prd a proto by nám cca za půl roku asi hypotéku nikdo nedal.Ale napadla mě možnost a právě Vás se chci zeptat, zda-li je to vůbec možné, si oba dva založit stavební spoření a z něj si každý vzít překlenovací úvěr, které by nám dohromady dali celkovou částku kupní ceny nemovitosti? Nevim jestli to píšu srozumitelně, ale byt stojí třeba cca 1.200 000,– a každý bysme měli překlenovací úvěr na 600.000…
Je to vůbec reálné? Díky za odpovědi