Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Tak takhle firma mě uháněla kvůli dluhu u spořitelny. Ale já se snimi vždy dohodla teda, když sem neměla na splátku tak mi i týden počkali klidně. Měla jsem dluh 9 tisíc ale je fakt, že jsem to splatila na 2×.Ale tlak je hroznej, chodili dopisy obden teda, nevolali ani jednou ![]()
Myslím, že někdo, kdo nemá volných osm stovek by neměl bydlet v bytě za dvacet tisíc (nebo jsou to jiné poplatky?)
Tak něco prodejte do bazáče. Lepší než exekuce.
@Anonymní píše:
Tak takhle firma mě uháněla kvůli dluhu u spořitelny. Ale já se snimi vždy dohodla teda, když sem neměla na splátku tak mi i týden počkali klidně. Měla jsem dluh 9 tisíc ale je fakt, že jsem to splatila na 2×.Ale tlak je hroznej, chodili dopisy obden teda, nevolali ani jednou
Takže za 9 si jim dala 18? Hrůza..
Co jim poslat podklady o momentálni výši přijmu domácnosti s tím, ze splácet chcete, ale víc proste nemůžete? Snažit se domluvit na nižších splátkach za každou cenu, protože náklady na exekuci se můžou vyšplhat ještě víc ![]()
nebo zavolat přímo operátora a řešit splátky s ním. Znám případ, kdy to tak fungovalo.
@Lucajs píše:
Co jim poslat podklady o momentálni výši přijmu domácnosti s tím, ze splácet chcete, ale víc proste nemůžete? Snažit se domluvit na nižších splátkach za každou cenu, protože náklady na exekuci se můžou vyšplhat ještě víc
nebo zavolat přímo operátora a řešit splátky s ním. Znám případ, kdy to tak fungovalo.
Nemyslím si, že při dluhu osm stovek a výdajích na bydlení dvacet tisíc, bude firma nějak řešit, že „na to nemají“.
@lihow píše:
Takže za 9 si jim dala 18? Hrůza..
Ne ne těch´9 tisíc jsem zaplatila 2× po 4500kč. Jako navíc si nenučtovali nic, a domluva snima byla.
Těch 20 000 tis není jen na bydlení, jsou v tom veškeré naše měsíční poplatky
A proč jste tam včas nezavolali a nedomluvili jste pokračování té nižší splátky?
S tím, že až budete moct splátku navýšit, tak zavoláte a necháte si to přepočítat? žádné dopisy a telefony a hrozba exekucí by se nekonaly(aspoň u nás to tak bylo, myslím, že se jedná o tutéž společnost, jen dluh mého tehdy ještě přítele byl vyšší
)
@Bábrdl píše:
Nemyslím si, že při dluhu osm stovek a výdajích na bydlení dvacet tisíc, bude firma nějak řešit, že „na to nemají“.
ale zakladatelka nepsala ze 20 je na bydlení, nebo jsem se přehledla?
A kdyby to byla hypotéka, tak tu platit je jaksi důležitější aby nepřisli o bydlení, ne? ![]()
musí jim navíc zůstat nějaké minimum na žiti
@krokodylek píše:
A proč jste tam včas nezavolali a nedomluvili jste pokračování té nižší splátky?
S tím, že až budete moct splátku navýšit, tak zavoláte a necháte si to přepočítat? žádné dopisy a telefony a hrozba exekucí by se nekonaly(aspoň u nás to tak bylo, myslím, že se jedná o tutéž společnost, jen dluh mého tehdy ještě přítele byl vyšší)
Přesně tak, jak píše krokodylek. Měli jste se s nimi domluvit už předtím, protože když jste měli domluveno 1800 a poslali jen 1000, tak je jasné, že se jim to nelíbí. Zkusila bych se s nimi ještě domluvit, ale nemám s tímto zkušenosti, tak nevím.
Jinak malé odbočení od tématu, ale není mi jasné, jak někdo může protelefonovat 11000
to neprovolám ani za rok… nebo to je za delší dobu? To jste si mysleli, že to t-mobile jen tak přejde a nebude chtít zaplatit?
@krokodylek my se snažili s nimi domluvit manžel s nimi mluví skoro obden, furt volají, chtěli jsme aby to nechali ještě na té tisícovce ale jsou neoblomní furt papouškujou zaplaťte nebo to dáme exekuci, ale zatím mi připadá, že jen vyhrožujou, my máme snahu splácet, nejradši bych to doplatila a měla klid, už tam zbývá asi 8 000 tis. ale fakt teď nemam, manžel bez práce, já na md, manželovi dluží ještě bývalý zaměstnavatel 25 000 a nemůžem to z něj dostat, vůbec nevim co dělat
![]()
No oni rádi všichni vyhrožujou a dělaj bububu, ale myslím si že pokud si poslala 1000kč místo 1840kč tak se nic nestane, prostě to zkouší, známý to měl podobně a jen furt volali a nic se nedělo. Jen to posílej pravidelně jak doposud, pulku máš skoro splacenou. Držím palce. Pokud byste tomu chtěli příště předejít zavolat dřív a domluvit se, že vám to nevyjde tento měsíc tolik poslat.
@Michelle32 píše:
Přesně tak, jak píše krokodylek. Měli jste se s nimi domluvit už předtím, protože když jste měli domluveno 1800 a poslali jen 1000, tak je jasné, že se jim to nelíbí. Zkusila bych se s nimi ještě domluvit, ale nemám s tímto zkušenosti, tak nevím.
Jinak malé odbočení od tématu, ale není mi jasné, jak někdo může protelefonovat 11000to neprovolám ani za rok… nebo to je za delší dobu? To jste si mysleli, že to t-mobile jen tak přejde a nebude chtít zaplatit?
ten tel. byl dluh za 3 měsíce a volání z ciziny, placení se nevyhýbám posílám 1 000 kč měsíčně,
Anonymní-jenže pokud tam volal až potom, co poslal jen tisícovku a oni se ozvali, tak se nemůžete divit…u takové malé částky by snížení výše splátek neměl být problém ![]()
Holky, manžel má dluh u t-mobile paušál, 11 000 kč, protože jsme to včas nezaplatili t-mobile to předal vymahačský agentuře PROFIDERBT domluvili jsme snimi spáltky první tři měsíce po tisícovce a zbytek po 1840, první tři splátky jsme poslali tu tisícovku ale čtvrtou splátku jsme měli poslat už těch 1840 kč ale poslali jsme jen tisícovku protože manžel přišel o práci, oni pořád s toho profiderbu volají a vyhrožují, že máme okamžitě doplatit těch 840 kč nebo že to celé dají exekuci, a volají snad denně, ale mi ty peníze nemáme a snahu platit máme posíláme tu tisícovku, myslíte, že to dají i přesto exekuci? Nemáme si ani kde pujčit máme velké poplatky asi 20 000 měsíčně, ted manžel přišel o práci, já beru jen mateřskou vůbec nevím co budem dělat, práci samozřejmě scháníme…