Tablety Quantum špatně myjí, vám taky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Tablety Quantum špatně myjí, vám taky?
Holky potřebovala bych vaše zkušenosti. Už dlouhou dobu používám do myčky Calgonit Quantum, myly ze všech tablet, co jsem vyzkoušela naprosto nejlíp. Čas od času se nějaká úplně nerozpustila - zůstalo trochu přilepeno na talířcích pod šuplíčkem, ale nádobí bylo umyto.
Poslední dobou, pokud nepoužiju dlouhý program na 2hodiny, se tablety nerozpustí a nádobí není dobře umyté.
Měla jsem doma jiné tablety, které jsem kdysi koupila na zkoušku, ale neuchvátily mě, tak je občas použiju, když jsou třeba oslavy a myju jen talířky. Teď ale myjí líp než Calgonit ![]()
Zajímalo by mě, jestli máte s tabletami Quantum v poslední době taky problém, nebo to je problém mé myčky - je jasné, že když se tableta z třetiny nerozpustí, tak nemůže být dobře umyto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Používám a nikdy jsem žádný problém neměla. A nikdy se mi nestalo, že by se tableta nerozpustila nebo zůstal nějaký kousek někde
Viděla bych to spíš na chybu myčky, která tabletu nedokáže rozpustit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My používáme tablety Quantum jen na dlouhý program a víc stupňů, to myjou dobře. Na krátký program na málo stupňů se ale nerozpustí, tak to dáváme SOMAT gel ![]()
- Citovat
- Upravit
Kadlinko,
zrovna minulý týden jsem kupovala nové balení a myjí mi dobře.
Dokonce jsem jednu tabletku vzala do mokré houbičky na nádobí a včera jsem tím nádherně umyla 9 let starou varnou desku. Je jako nová
![]()
Vidím to spíše na problém v myčče. Není špatný přístup vody? Ucpané trysky? Možná jen překážel kus nějakého nádobí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My to samé, na dlouhý program jsou perfektní, ale na krátký 30 min program jsou na nic a nerozpustí se…takže používat gel…nebo popř. tabletu nedávat do dávkovače, ale přímo ji hodit dolů, ať se začne rozpouštět hned…tak to dělám já a v pohodě… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
me mejou bez problémů, ale vždycky ji dávám dolů do myčky, ne do příhradky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, co se týče krátkých programů, tak tam je s tabletami problém. Potřebují nějaký čas na úplné rozpuštění. Když ji dáte do dávkovače, tak nějakou dobu trvá, než se otevře a pak má na rozpuštění jen pár minut.
Takže u krátkých programů doporučuji hodit tabletu buď do vrchního šuplíku k nádobí nebo na spod…
Z dávkovače je na krátké programy lepší gel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já krátký program mám přes hodinu
, dlouhý je ECO dvouhodinový.
Dávkovač je nad dezertníma talířkama a stávalo se mi, že občas byl ždibec tablety na talířku přilepený, ale teď se mi stalo 3× za sebou, že přilepená byla dobře třetina tablety.
Zkusím jí dát do krabičky s příborama a uvidím.
Díky moc!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kadlinko, hodinový program je celkem dost. To by se rozpustit měla ![]()
Spíše bych to vážně viděla na nějaký problém s myčkou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj resila jsem stejny problem. mela jsem tyhle tablety taky se mi spatne rozpoustely a nadobi nebylo uplne ciste. a pak jsme vycistili trysky a sitko a tedka to meje super. tak to zkus, ja myslim ze to pomuze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hřeje ti dobře ta myčka? Tam by taky mohl být průšvih.
Já teda používám prášek a mám klid ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lovelytelle píše:
ahoj resila jsem stejny problem. mela jsem tyhle tablety taky se mi spatne rozpoustely a nadobi nebylo uplne ciste. a pak jsme vycistili trysky a sitko a tedka to meje super. tak to zkus, ja myslim ze to pomuze
Nedávno jsem jí vyčistila, jak to jen šlo, měla problém s vypouštěním, ale pokud si pamatuju, tak přestala rozpouštět už chvilku před závadou ![]()
Pipet píše:
Hřeje ti dobře ta myčka? Tam by taky mohl být průšvih.Já teda používám prášek a mám klid
Tak tím mě opravář strašil - máme velmi kolísavé napětí, ale zkoušela jsem jí otevřít a na 50st. byla voda hodně horká, tak v tom snad problém není ![]()
Zatím budu mýt jarovými tabletami nebo Somatem gelem, ty teď myjou dobře a zkusím vzít tabletu k někomu na návštěvu, jestli není vadné balení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kadlina: a zkousela si se podivat jestli nejsou zaneseny trysky, mi jsme z toho vytahovali ruzny zrnicka a tak. taky jsem ji chtela vzit k nekomu vyzkouset ,ale tedka s nima myju a je to v pohode.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj děvčata, já mám trochu jiný problém. Na příborech mi zůstávají zaschlé, rezavé kapky. To se děje i u skleniček - bílé kapky. Pořád musím mít program na 70 stupňů, jinak jsem silně nespokojená. Zkoušela jsem různé typy tablet, je to stejné. Máme tvrdou vodu, tak ještě k tabletám přidávám sůl a leštidlo.
- Citovat
- Upravit