Tablety x revize, co je dle vás lepší?

965
13.11.24 11:00

Tablety x revize, co je dle vás lepší?

Dobrý den,

Bohužel se stalo to, co jsem si nikdy nemyslela, že se stane…Tolik let jsme čekali na děťátko, až se povedl KET, pak se ukázalo srdíčko, a za dva týdny, tj.dnes ráno (jsem nyní 8+3tt) nás čekal druhý ultrazvuk, na který jsme se moc těšili. Bohužel nás čekala ledová sprcha. Ač se miminko krásně velikostně vyvíjelo, dnes na UZ srdíčko již netlouklo. Dle velikosti plodku se muselo zastavit teď někdy. Vypadal už jak človíček, ne jak flíček…
Je mi z toho zle…
V pátek mě čeká kontrolní UZ a domluva, jak dál. Byla mi nabídnuta revize nebo pilulky. Doktorka mi vyjmenovávala, co obnáší každá procedura, ale upřímně, seděla jsem naproti ní, hleděla jsem do blba a oči jsem měla zalité slzami. Radši bych tablety, mám strach, že při revizi se může něco poškodit, srůsty apod., rekonvalescence je také kratší a mohli bychom event. brzy zase na další KET. Na druhou stranu mám strach, že se tabletami nevyčištím dostatečně a něco ve mě zůstane, co bude poté dělat paseku.
Máte, prosím, někdo podobnou zkušenost se ztrátou a ukončením v 9tt? Co byste volili vy?
Moc děkuji za vaše odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22878
13.11.24 11:13

To mě mrzí :hug:
Já takhle přišla o miminko v podobném týdnů, myslela jsem, že už jsem v 10.tt, ale bohužel srdíčko nebilo.
Vlastne nějak 10dni jsem absolutně nic netušila a už nebilo, šla jsem na kyretáž.
S tabletkou zkušenost nemám, ale za pár měsíců jsem otěhotněla, asi za 7 a už bylo vše v pořádku.
Držím palce at vše dobře dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
13.11.24 11:16

@NicoleMeyers Ahoj, mně vyšel 6. ket. Pak jsem otěhotněla přirozeně hned s prvním ms po porodu. Bohužel také ZT v 8+4. Šla jsem na revizi a hned další cyklus opět přirozeně otěhotněla a nyní jsem 36 tt 😀 To těhotenství, byť krátké, tělo nakopne, a kdoví, třeba se zadari také samo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
13.11.24 11:23

Já tohle zažila ve 14 týdnu, šla jsem na revizi a hned po 6-ti neděli otěhotněla a teď máme 20m klučíka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10919
13.11.24 11:58

To je mi líto. Ale já bych do tabletky nešla. Kamaradka po ní stejně musela na kyretaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.24 12:02

Hodně sil, byla jsem nedávno ve stejné situaci :(. Farmakorevize (tablety) jsou rozhodně šetrnější a je možné se začít hned zase snažit. Po klasické revizi se sliznice dává do pořádku +-3 měsíce. Ale tablety je možné předepsat jen do určité velikosti plodu (tuším 6+0).
Já měla mít farmakorevizi, nakonec jsem spontánně potratila.

• Citovat
  • Upravit
101613
13.11.24 12:03

Ja bych tabletku zkusila, ano, muze se stát, ze i s ni bude revize nutná, ale když na ni pujdes rovnou, tak je 100% ze bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
13.11.24 12:52

Já bych v 8+3 tt už šla raději na revizi. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18625
13.11.24 13:28

Jestli odpovida velikost tydnu, tak bych volila revizi. Kdyby bylo velikostne cca 6tt tak bych to jeste nechala na telu a tablete. Me odeslo embryo velikostne v 9tt a zjistila jsem to ve 12tt a revize az 13. Fakt se toho telo nechtelo zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
14.11.24 04:40

Je mi to moc líto, vím, jak těžké to je. Osobně jsem šla cestou tablet, hlavně kvůli rychlejší rekonvalescenci a možnosti brzy znovu zkusit KET, ale je důležité zvážit, co vám přinese větší klid. Možná zkuste mluvit ještě s lékařkou o konkrétních rizicích obou možností a zvolte to, s čím se budete cítit jistěji.

• Citovat
  • Upravit
965
15.11.24 11:42

Děkuji všem, že jste si našly čas mi napsat. Nakonec jsem se po debatě s několika gynekology rozhodla pro revizi ( odsáním, ne kyretáž ). Plodek měl již 2 cm (odpovídal přesně 8+3tt) a byl tudíž na farmakol. ukončení příliš velký, že by do toho s klidným svědomím nikdo nešel. Byla jsem na zákroku před dvěma hodinkama, cítím se dobře fyzicky, psychika už je pochopitelně horší. Ale člověk musí být silný právě pro další pokus, který snad už vyjde ve zdraví.
Přeji všem krásný den a hlavně ať jste všichni zdraví a v pořádku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty