Opakující se potraty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9
11.11.24 22:25

Opakující se potraty

Ahoj, jsem po 1×ZT a 2×SP. Mame za sebou genetiku, spermiogram a hematologii. Vše bylo v pořádku, nikde se nic nenašlo. Teď mě doktor poslal na imunologii. Mate někdo zkušenosti, jaké další vyšetření by se dalo udělat? Nebo co třeba i alternativního, na koho se obrátit, s kým se poradit? Jsem už zoufalá. Jsem zdravá a partner taky a přesto se to děje porad dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9014
12.11.24 06:26

Teď jsem se po letech potkala s kamarádkou, má za sebou podobný výčet neúspěchů. Teď už má tedy dvě děti. A u nich se úplně náhodou přišlo na to, že měla toxoplazmózu. Jinak všechny genetiky a vše ok. Na toxoplazmózu se přišlo náhodou a u jiného doktora. Dostala antibiotika a potom otěhotněla a už to bylo dvakrát ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
12.11.24 06:40
@vitali píše: Více

Máte také dělané testy na hladiny hormonů? To, že nemůžete udržet plod by mohlo být nedostatkem progesteronu. Jinak znám alternativní odbornici, která má vysledky, ale admin mi zakázal ji jmenovat, tedy pokud máte zájem napište mi SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
12.11.24 07:49
@vitali píše: Více

Imunita má smysl za mě jedině jen jako biopsie z dělohy.. jsem zářným příkladem toho, že krev je naprosto čistá ale děloha je posetá NK buňkami a díky tomu potracim.. udělají ti ster v centru, na výsledky se čeká zhruba dva týdny (já je měla do týdne, kamarádka do 10 dní, standard 14dni).. léčba na základě imunologa..přeji hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.24 11:31

Kamradka udržela těhotenství po tom co vysadila lepek. Zjistilo se, že má nějakou intolerancí. Lepek nejí stále.
U další nenašly kauze nic a na 7 pokus to vyšlo samo. Sama tvrdí, že to vzdala a bum.

• Citovat
  • Upravit
Kralovnal
13.11.24 03:23

Určitě je dobře, že vás poslali na imunologii, kde mohou zjistit, jestli tělo nepovažuje embryo za cizorodé. Některé ženy se zkušenostmi s opakovanými potraty doporučují také reprodukční endokrinologii nebo vyšetření štítné žlázy, pokud ještě nebylo provedeno. Alternativně můžeš zkusit tradiční čínskou medicínu nebo akupunkturu, které se zaměřují na harmonizaci těla a podporu plodnosti.

• Citovat
  • Upravit
9
13.11.24 09:44

Já jsem si nechávala vyšetřit štítnou žlázu na hematologii z krve. Ale nevím, jestli to stačí a nebo mám jít přímo ještě na endokrinologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
14.11.24 18:28

Tak mi pořád roste HCG, tak to bude mít možná ještě pokračování :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.24 23:39

Zakladatelko ja jsem prošla 4 potraty a měla vysetrene snad všechno co jde. Genetiku, imunologii v Gennetu v Praze, závěr jsme zdraví. Meli jsme následně několik cyklu Ivf s PGt, ale zdravá embrya se nechytla. Ja hysteroskopie - trochu endometrioza ale nic zasadnejsiho. Celkem 3 roky trápení. Pak jsem narazila na diskuzi, kde odpovídal pan doktor Madar z Arepim a říkal ze 3 potraty už není náhoda a bude tam
zřejmě imuno problem. Vydupala jsem si znovu zadanku na imuno a světě div se, zjistili mi v Arepim několik imuno problému, které šli vlastně jednoduše vyresit užíváním Prednisonu a Stacylu. Akorat se musí užívat dlouho než se hodnoty upraví (u me 6 měsíců). A dcera se podařila potom na první pokus :srdce:
Tím chci říct, ze není reprodukční imunologie jako reprodukční imuno. Těch, co to umí, je u nás jen několik a MUDr. Madar je jeden z nich. Jezdí k nim páry přes půl světa. Pokud se nepodaří, kontaktuj Arepim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
21.11.24 08:24

Mohla bych se také, prosím, zeptat? Jsem týden po zamlklém těhotenství v 9 týdnu. Přestalo bít srdíčko těsně před druhou kontrolou, plod velikostně přesně odpovídal týdnu a dnů mého těhotenství, tedy 8+3.
Mohlo by se stát, že by byl u mne imunologický problém, že by nk buňky, ci obecně imunita, zabila 9 týdenní plod? Nebo je na to plod již velký, je chráněn svou vlastní imunitou a mohlo se tedy spíše jednat o vadu neslučitelnou se životem? Těhotenství vyšlo z KET a imunologie je to, co uděláno nemám. Slyšela jsem spíše, že u imuno problému bývaji problémy s implantací embryí nebo s úhynem embryí, ale nevim, zda 9 týdenní plod není na to již velký, aby to byl imuno problém. Děkuji moc za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.24 09:35

@NicoleMeyers ja jsem měla všechny potraty mezi 6-10.tt. Tj. Urcite to možné je. U me byly protilátky proti trofoblastu (povrchu embrya) a proti spermiim, moje protilátky proste útočily na embryo jako na cizi látku. Podle pana doktora je plod chráněn až později, ja vysazovala prednison v 15.tt a to už se smál, ze máme vyhráno, ze je mimi už svým vlastním panem. Nám bohužel taky v CAR říkali, ze imunita se precenuje a ze stačí nasadit prednison par dni před transferem, ale neměli pravdu. Chtělo to několika měsíční léčbu. Ale jinak pokud jsi mela jedno neúspěšně tehu, tak to bude nejspíš blba náhoda a priste už to vyjde🌸

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
21.11.24 09:48

@normalnibaba děkuji moc za informace. No, přirozeně jsme se snažili téměř 4 roky, bez úspěchu. Poté jsme se svěřili do rukou CARu, protože jsem věděla, že sami to asi nezvládneme. První ET se embryjko neujalo vůbec, druhý pokus KET vyšel, měla jsem takovou radost. A v devátém týdnu těsně před kontrolou přestalo srdíčko bít. Za týden mám kontrolu, vzorek se odesílal na rozbor, tak jsem zvědavá, zda něco najdou nebo ne. Ale určitě se poptám na tu imunologii, aby nás ještě proklepli. Mám endometriózu, ale ne žádnou hroznou, od operace před lety o ní již ani nevím, vejcovody v pořádku, ovuluji taktéž ( KET byl v nativu), sliznice byla hezká…Nevím, co se mohlo stát :'( Strašně mě užírá pocit, že jsem za to vinná já, že třeba miminko bylo zdravé a absencí nějakého testu nebo něčeho zemřelo. No, prožívám hrozně období. Ale pro žádnou z nás ty ztráty nejsou jednoduché. Ale moc děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.24 11:53

@NicoleMeyers tyhle pocity “viny” znám moc dobre, na to pomáhá jen čas a vědomi, ze všechno se děje z nějakého duvodu a ja proto budu dělat maximum, co mužu, tj. udržovat se v psychické pohode a obíhat doktory. Co bych ti poradila je moc se v těch pocitech nestourat. Dělat každý den to, na co jsi zvykla. Neutápet se v tom “proč ja”, to je nejhorší. Víš, na světě je lidi, co mají nejake trápení a daleko horší než my. Akorát ne každý to dává najevo. Me pak překvapilo, kolik holek se mi sverilo, ze potratily, jakmile jsem o tom začala mluvit. Do te doby nic, zalito sluncem🙂 A většina opravdu neměla žádný zdravotní problem a miminka se dočkaly. Každopádně pokud nechceš čekat, jak dopadne další tehu, popros o tu zadanku na imuno. Dobre to dopadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
21.11.24 12:21
@normalnibaba píše: Více

Jsi moc hodná. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.24 17:18
@NicoleMeyers píše: Více

Klidně to může být kvůli imunitě. Mně pravděpodobně z tohoto důvodu zamlklo těhotenství v 16. tt., první screening byl na jedničku a všechny hodnoty byly ukázkové. Z imunologických důvodů se potrácí i později. Určitě si nech tu imunologii dovyšetřit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty