Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
pokud chceš něco bližšího třeba k těm vedoucím, tak napiš nebo zavolej pořadateli. A pro mladší to bude tak přes dům dětí a podobné organizace, bych řekla.
6-15 je dost běžné. Pro mladší bych max. koukla na DDM, ale omezení 12 rokama jsem ještě asi neviděla. Ale ono i v těch 12 s leckterými puberta už dost cloumá. Pokud myslíš, že tvému dítěti víc sedne víc strukturovaný tábor, hledej takový, jsou.
A proč jsi se zhrozila? Moje dcera jezdí na tábory pro dětmi od sedmi do 16 let a nikdy mě nenapadlo, že by v tom měl být problém. Jsou rozdělení do oddílů podle věku, ale na táborovou hru naopak do skupin napříč věkem, aby se dalo hrát fér a větší a silnější mrňata neporazili. Vždycky spolupracovali, větší pomáhali menším… Vloni byla prvně jako praktikantka, letos takhle pojede zas. V oddíle měli dvanáct dětí a byly na ně dvě. Víc by mi teda vadil tábor koncipovaný jako megapárty, protože to fakt tipuju, že sedí spíš těm starším. Kdo je pořadatelem? Mám dobrou zkušenost s tábory pořádanými DDM, ale u nás by teda na přihlašování bylo teď už pozdě. Přihlašuje se na začátku ledna a plno bývá do dvaceti minut.
6-15 je běžné starší než 16 pak dělají pomocníky vedoucím. Nějak se tomu říká, ale nemůžu si teď vzpomenou jak.
Jinak já na táborech vyrostla a ano, byla to jedna velká „party“ hlídalo se jen abychom všichni přežili. Ale ty vzpomínky, které na to mam ať už jako 8 leta nebo 14 leta jsou super a zpětně je hodnotím velmi kladně. Hodně mi to dalo a to i to, že se mi ne furt někdo stal za zadkem.
Jestli chceš neco vic organizovanýho koukni na hasiče a skauty.
Ja jako mala jezdila s DDM a myslim, ze jsme tam vsichni byli vekove dost stejne ![]()
no to se zřejmě díváš na tzv. komerční tábor, tam bych dceru neposílala, koukni se na tábory, co pořádají organizace u vás ve městě, DDM a podobné, ty bývají ověřené a rozhodně tam nejsou „děti“ do 18 let
@Jeremi píše: Více
u nás se na DDM tábory přihlašuje od 1.2. a ještě místa mají, to bude město od města, u nás je třeba ještě organizace Akropolis, něco podobného jako DDM, také dělají tábory, pak bývají tábory třeba pod aquaparkem a podobně, na tábor typu megapárty, který řeší zakladatelka bych teda dítě neposlala
Letos je to pasé, ale pro dítě se speciálními potřebami bych poradila spíš tábor s oddílem, do kterého dítě chodí celý rok - zná ostatní děti a vedoucí a oni znají je. Skaut, turistický oddíl, sportovní oddíl… cokoliv. Na komerční tábor bych dítě poslala jen pokud by s tím přišlo samo, že chce a opravdu hodně by o to stálo (což se u nás za celou dobu nikdy nestalo
) a ještě bych musela mít dobré reference.
@stinga píše: Více
Hmmm, u nás to bylo vždycky tak, že přihlašování začínalo první lednové pracovní pondělí v 10:00. Bylo potřeba být u PC, přihlášená do systému a v danou chvíli to tam jen rychle odklikat. Kapacita se zaplnila za 15-20 minut, jeden rok byl rekord 8 minut. Adrenalinový sport pro rodiče. ![]()
@Jeremi píše: Více
U nás byl rekord dvě minuty a aby to rodiče neměli tak jednoduché, tak termín spuštění je pokaždé jinak, cca od půlky ledna do půlky února
Ale oznámí vždy tak týden předem, kdy zápis začne. Pravda, nejvíc jdou na dračku příměšťáky a nejvíc pro malé děti, které člověk těžko udá jinam, navíc pod DDM to stojí o třetinu až půlku méně než u komerčních subjektů. Jako naše DDM miluju, ale kdysi jsem si myslela, že největší boj mám za sebou zápisem do porodnice ![]()
Jezdila jsem na tábory od 5 let. Ve volnu se starší srocuji se staršími a mladší s mladšími, plus holky/kluci. V týmech jsou namíchání a starší mrnatum pomáhají, za mě je to supr. Ten tým chce vyhrát, takže tam prostě ta pomoc menším vždy je, navíc hry bývají uzpůsobené, menší okruhy pro mladší apod.
Jinak letos posílám na tábor oě děti. Mladší na spodní hranici, starší na horní. A rovnou jsem poprosila vedoucí, ať mi na to mladší po očku mrknou, protože vím, že starší se okamžitě rozletí za stejně starýma kamarádama a mrňata je nebudou zajímat. Ale v oddílech budou namíchaní, to jo, tam aspoň v rámci táborové hry nějaká spolupráce bude.
Ahoj, poslala bych dceru na tábor, ale trochu jsem se zhrozila, když jsem zjistila, že ten tábor je pro děti od šesti do osmnácti let. To je normální? Nevíte o nějakých táborech jen pro děti třeba do dvanácti? A další věc- pro mě stěžejní informace, kolik dětí bude mít na starost jeden vedoucí, v popisech tábora úplně chybí. Celé je to koncipované jako nějaká mega párty ve stylu vyberte si, co chcete dělat a mám strach, že se v tom dcera úplně ztratí. Má ADHD a není nejsilnější v orientaci lidmi, místem a časem. Co byste mi poradili?