Dovolená v Egyptě - očekávání a realita

119
23.1.26 07:10

Dovolená v Egyptě - očekávaní a realita

Zdravím všechny cestovatele a cestovatelky, vybírám dovolenou na léto a pořád se v nabídkách vracím k Egyptu. Na jednu stranu láká, na druhou se bojím :D Jsme dva dospělí a „děti“ 15 a 20, takže žádná prťata.
Moje předstva - krásné pláže, průzračné moře, ideální na šnorchlování. Očekávám klasické all-in služby hotelu - neomezené časy jídla, pití na každém rohu, lehátka na pláži vždy k dispozici, bazény nás moc neberou. Chceme prožít relaxační plážovou dovolenou, kdy se nemusíme o nic starat a můžeme si užívat moře.

Ovšem- nikdy jsem tam nebyla, odrazuje mě dost věcí a byla bych ráda, kdyby mi je někdo vyvrátil nebo mi i přitakal a utvrdil mě v tom, že Egypt ne.

• faraonova pomsta - nechci moc přemýšlet nad tím, jestli můžu sníst tu broskev, dát si do pití led nebo co si zobnout z rautu - jak moc je toto reálná hrozba?
  • mentalita místních - v Turecku mi strašně vadilo smlouvání a vtíraví neodbytní prodejci - je toto i v Egyptě běžné?

manžel se bolí žraloků - stalo se vám na dovolené, že se nesmělo koupat v moři kvůli tomuto riziku?

• mělké moře, dlouhý odliv, velké vlny - chceme moře na koupání, plavání a šnorchlování na celý den- která volit místa, kde nehrozí červené vlajky nebo nekonečný odliv?

Budu ráda i za vlastní postřehy a zážitky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3705
23.1.26 07:18

Za mne Egypt ne, prave kvuli te mentalite lidi. Turci jsou proto egyptanum slaby odvar. Za mne vyhrava Thajsko, tam najdes vse o cem pises, ze hledas. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4122
23.1.26 07:23

Maledivy :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
23.1.26 07:25

Čti hodně recenze hotelů. Turci jsou určitě evropštější než Egypťani. A smlouvání - je otázka, do jakého letoviska pojedeš, jestlo tam bude nějaké místní centrum, tak ano 100 % smlouvání. Ale taky můžeš být někde, kde se maximálně projedeš taxíkem do obchoďáku… tam se ti to teoreticky může vyhnout, prakticky nemusí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36125
23.1.26 07:26

V létě do Egypta fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12963
23.1.26 07:37

Pokud ti vadí smlouvání v Turecku, tak oproti Egyptu jsou ještě krotcí.
Jinak určitě existuje někdo, koho se faraonova pomsta netýkala, ale já nikoho takového neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3705
23.1.26 07:45
@Hibou píše: Více

Ano nebo Maledivy, ale pokud jste trochu akční rodina a nechcete se celé dny jen válet na pláži, tak tam je nuda v Brně. Thajsko je super v tom, že to můžeš kombinovat i s výlety, místní jsou velmi milí a uctiví a je tam naprosto bezpečno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21704
23.1.26 07:47

Faraonova pomsta, kor v letních měsících, je v Egyptě téměř jistota i v těch nejvyhlášenějších hotelech. Pokud ti vadilo smlouvání v Turecku, tak Egypt je mnohonásobně horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
23.1.26 07:47

V létě do Egypta bych nejela teploty jsou peklo, obzvlášť pokud chcete třeba i výlety.
Mimo léto jsou teploty přijatelné.
Egypt má své pro a proti.
Rozhodně nic míň než 5*hotel. Oproti Turecku nepočítat s volným pohybem mimo resort. Co si pamatuji tak brána hotelu byla dál od hotelu a s ozbrojenou stráží to samé na pláži (oba konce).
Jestli vám vadilo otravování v Turecku, tak u výletů v Egyptě je to mnohonásobně horší.
Navíc animátoři jsou otravný, obzvlášť pokud jedete s dcerou.
Faraonova pomsta záleží na mnoha faktorech.
Potápění lze buď na výletech nebo pouze u hotelů, kde mají v blízkosti korály jinak nic neuvidíte. Žraloky jsem neviděla.
Pyramidy mě dost zklamaly. Je to v blízkosti města, jedete všude bordel, vystoupíte vrhnou se na vás prodejci (možná už neaktuální), podle doby návštěvy jsou uvnitř stísněné prostory, moc lidí a velice nepříjemný vzduch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24983
23.1.26 08:00

No, v létě fakt ne -je tam pekelná výheň…za mne tam bylo nejlíp v květnu a přelom září/říjen.. v listopadu už byla ve 4hod. tma… v červenci na slunku 50C, smažení, horké moře..
krásné pláže tam úplně nejsou, prostě plné slunečníků, volte spíš Sharm nebo Marsu kvůli korálům, v Hurghadě nic neuvidíte… Případně pokud pláže s bílým pískem, tam Marsa Matrouh - ale na není u Rudého, nýbrž u Středozemního moře…
mentalita je otřesná, furt friend, friend, common-pořád smlouvají, nabízí, otravují, chtějí se „družit“ za účelem vlastního kšeftu, v některých resortech otravují i na plážích…
průjem většinou chytne na jeden dva dny skoro každý, ale za pár euro tam seženeš Antinal (nic jiného na to nefunguje).. My tam milujeme podmořský život a taky za ty peníze poměr cena/výkon…
rozhodně tam ale nelítejte o prázdninách (červenec+srpen) a berte jen 5*, pořádně číst recenze na trip-advisoru (hodně resortů má mola a do moře se normálně mimo ně nedostaneš - resp. je tam třeba 200metrů vody po kotníky + některé resorty už jsou dost vybydlené - radši volit nový nebo nově po rekonstrukci..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
23.1.26 08:03
@LucyK11 píše: Více

V blízkosti města :D twl, jak dokáže jet člověk někam na dovolenou a ani se nepodívat na mapu :D. Vždyť jsou v širším centru :D (od příštího roku tam bude stavět metro :srdce: a zdaleka to nebude konečná :D ) ale jako stěžovat si, že v pyramidě je těsno a těžký vzduch nebo že na UNESCO památce je hodně lidí, to je teda další level :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12657
23.1.26 08:04
@Terapeutka píše: Více

Byla jsem tam pred 15 l. Zatoka nadherna, faraon. pomsta ano a to jsme meli5☆ hotel, kde jsme dostavali i balenou vodu, kterou jsme si i cistili zuby. Stejne po 4dnech. Delefatka, odvou na soukromou kliniku asi s ni delegatka mela nejaky bonus. Tedy kuxusni, prekladala tam, pul hodky kapacka aleky s sebou. Pak dietnejsi rezim do konce. Tabralo to dalsi den jsme jeli na vylet. Jinak nabizeni je tam narodni sport, neuniknes tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
23.1.26 08:13

Jo a podezírám je, že v těch rezortech jsou prostě prasata na n-tou, nebo nevím :nevim: ale tam jsme faraona chytly všechny. Ale když jsem byla na vlastní pěst v Kahiře, jedla v levných restauracích, street food, hotelové snídaně v levnějších hotelých, pila i kohoutkovou vodu :oops:, tak během14 dní vůbec žádný problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
23.1.26 08:15

Egypt asi taky uz ne… My jsme to brali jako nízkonákladovou dovolenou, a nakonec to vyšlo ještě dráž, díky tomu otravování místních. Ja vim, ze turisti jsou jejich téměř jediná obživa, ale me osobně to bylo fakt nepříjemný. Lehneš si k bazénu, uz za tebou míří týpek s nabidkama, je schopnej tě z toho bazénu i vytáhnout a nabízet výlety a podobne, u moře to samé, všude se očekávají vysoka dýška… Ja nevim, bylo mi to takovy nepříjemný. More zas taková paráda neni, hnout se od hotelu taky nemůžeš, jedině skrz ty předražený výlety. Vadilo mi, ze tam clovek nema žádnou svobodu a uz bych tam zkrátka nejela. Faraona jsme nechytli, dost jsme si dávali pozor a to me teda taky trošku otravovalo, pořád nad tím přemýšlet :D ale znám spoustu lidi, co tam jezdi a jsou spokojeni, my jsme teda ale nebyli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4930
23.1.26 08:18

V Egyptě jsem byla jednou, ale už mně tam nikdo nikdy nedostane. Protože já to pohužel „od*rala“ :oops: Když jsme byli tam, tak vcelku dobrý, při prvních příznacích bolesti břicha jsem si koupila jejich léky, které mi zabraly. Jenže, když jsem dojeli domů, léky došly a na mně přišla asi druhá vlna a to jak mi bylo nepřeju ani nejhoršímu nepříteli. Tři dny absolutního pekla, na které české léky nezabíraly :roll:
Jinak moře nádherné, šnochlování naprostá paráda, to jim nikdo nevezme. Ale je to prostě čuníkov :nevim: (ano i v ***** hotelu to bylo vidět - na pohled vše krásné, ale když člověk kounul trochu podrobněji anebo nedej bože opustil brány hotelu - bordel všude). Plus teda mně neskutečně vytáčely toulavé kočky, co se ochomejtaly všude, hlavně v jídelně :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí