Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak si užívejte jen v hotelu a na nakup muzes jet taxíkem z hotelu do obchoďáku s pevnými cenami a smlouvat vubec nemusíš.. vlastně kdyz si nakoupíš v hotelu tak vubec nemusíš řešit jejich mentalitu.. uzijte si dovolenou ![]()
@Barevné klubíčko píše: Více
Já tomu rozumím, ale myslím si, že o tom diskuze není.
Myslím, že zakladatelka chce hotel s all někde u pláže a za přijatelnou cenu. Proto řeší Egypt.
Já jsem s dětmi pak, když už jsme na to měli, taky volila programy all, už kvůli tomu pití, co je celý den k dispozici chlazené. Taky že děti jsou rypáci, co nejí na povel jen proto, že teď je snídaně a teď večeře. Na snídani si zobly a za hodinu kvičely, že mají hlad a žízeň. Pro mě ten program s all byl lepší, že si daly kdykoliv cokoliv a já jsem nemusela nic řešit. A opravdu jsem odpočívala.
Když jezdíme bez dětí, tak beru jen snídani nebo polopenzi a jinak se stravujeme po vlastní ose.
@884135 píše: Více
Další taková příspěvek ![]()
Je schopný tady někdo pochopit, že Zanzibar je pro rodinu jiný finanční ležel než Egypt? Jasně že jí můžeme doporučit Omán, Dominikánu, Zanzibar a Maledivy. Já myslím, že zakladatelka se neptala na luxusní dovolenou bez finančního limitu. Ale kdo takto v létě lítá s celou rodinou k moři, tak asi ví, jaké cenové rozdíly tam jsou.
Proto lidi, co chtěli program all a mají omezený rozpočet, volí nejčastěji to Bulharsko, Turecko, Egypt, Tunis atd. Ten Egypt má jednoznačně nejlepší moře, Turci mají nejlepší služby a jídlo. Řeci mají hezké moře i přírodu, ale za ty prachy je to často málo muziky. Bulharsko je levné, kdo se chce cachtat v moři, tak mu to stačí, jinak nemá moc co nabídnout. Mně se líbí i jih Itálie- Sicílie a tak, líbila se mi Menorca.
Ale to jsme fakt finančně už jinde, než v průměrném hotelu v Egyptě. Komu nevadí smlouvání, mentalita, dýško za každý prd, špína a nižší hygienický standart, tak Egypt není špatná volba. Ale jedině kvůli tomu moři, když zvolí dobrou lokalitu.
Vis co, ja treba litam s detma do Chorvatska, manzel jezdi autem s nasim psem. A muzu ti rict, ze let ma tak hodinu 15 jen a ulickou k sedackam chodim jak ulickou hanby a kazdej doufa, ze nebude sedet u nas, nedokazu si predstavit, ze by nas cekal 10 hodinovej let. Btw o holkach clovek v letadle nevi.. ale ty predsudky…
Je plno krásnejch zemí, který jsou blíž, tak nemusis hned psat ironicky Zanzibar.
Za me s tema detma je idelanich tech 5 hodin max. Nebo si zaplatit v letadle vyšší třídu. Ale zase se tu stretnem s nazorem, kdy jsou lidi desne prekvapeny, ze smej deti do business třidy a ze tam nemaj co delat. Dnesni doba je docela neprejici rodinam s malejma detma, bohuzel.
@DandátkoP píše: Více
Jenže za to si ty rodiny mohou samy. Dnes si spoustu především matek myslí, že jejich dítě může vše a všichni si z nich sednou na zadek. Až v letadle zažiješ matku, co se své brečící dítě vůbec nesnaží uklidnit, tak pochopíš, proč lidi nemají rádi děti vedle sebe. Nebo až ti nevychovaný rozmazlený cca 4 letý spratek bude vzteky mlátit a kopat do sedačky, protože mu máma nestáhla pohádky do tabletu a ona se mu za to ještě bude omlouvat.
@Anonymní píše: Více
To neni jen v letadle. Vcera jsem si sla do mekace koupit kafe, jen do blbyho mekace a pani na holky zvedala asi trikrat oci v sloup a to jsem si ho brala sebou. Obtezovalo ji jen tech 5 minut, co jsme cekali. A jo, jsou to deti, nestaly tam potichu jak myšky, ale zadny sceny nedelaly. A nemyslim si, ze nejaky zensky je prijemny, kdyz ji rve dite. Ale to je jedno, nechci spamovat diskuzi necim jinym, stacil jeden prispevek a hned kopanec, ze vlastne si za to muzem my. ![]()
Tak sama přiznáváš, že tvé děti byly v mekáči hlasité. A jsme u toho, jak ti nedochází, že jiným lidem vadí, že je tvé děti obtěžují hlukem. Vždyť je to přeci jen mekáč. Ale i tam lidi nechtějí poslouchat cizí hlasité děti.
@Anonymní píše: Více
Ne, děti jsou děti. Nikde jsem nepsala, ze byly hlasity. Chovaly se normálně jako děti. Chápeš. Žádný malicky dite nebude stat na miste a koukat do zdi. Kdyby jo, neni asi neco ok a mela bych spis jinou obavu. Zadnej kraval extra nedelaly, nikde nebehaly, nervaly. Ale furt to jsou deti. A vis co je nejlepsi, ze 90% lidi se na ne usmiva, mladsi je rok a kousek, tak ji mavají, mluvi na ni. A pak jsou lidi jako ty, zahorkly, co si myslej, ze se mame na pár let ted zavrit doma a nevylejzat. Hele mej se fajn, ta diskuze nema cenu. Jen si mi potvrdila to, co jsem psala. Navic anonymne, s anonymama vetsinou nediskutuju.
Ne zavřít doma. Ale vychovávat a neobhajovat to, že obtěžují okolí tím, že to jsou přeci děti. Přesně to je to chování co vede k tomu, že děti už jsou předem ostražití, když vidí matku s malými dětmi.
@Al35 píše: Více
Příbuzní z hotelového komplexu nevytáhli paty a mentalitu řešili denně několikrát. Nabízeči služeb v hotelu je otravovali všude.
Hele, ono je to těžký. Já pracuju v knihovně na dětském oddělení. A často si připadám že jsem se spletla a šla jsem pracovat do herny pro malé děti. Co tam ty děcka občas vyvádí… A to jsou tam s rodiči. Honí se, piští, křičí, výskají… Jo, chovají se jako malé děti. A my rozhodně netrváme na tom, aby bylo v knihovně ticho, že by člověk slyšel špendlík padat… Ale jsou určité situace a místa, kde se tohle musí tlumit. Víš kolikrát jsem musela napomenout ty děti já? Že tam jsou i jiní návštěvníci, kteří by si třeba rádi četli, starší děcka tam chodí dělat úkoly, vybírají si knihy atd. A těm rodičům to vůbec nedojde. Já těm dětem slušně a s úsměvem řeknu, ať se utiší a neběhají, a maminka se
Jen usměje a řekne… No jo, to víte, děti… Neříkám, že to dělají všichni, ale to, co se tam děje v posledních letech, je masakr. Fakt po směně jsem absolutně vyčerpaná už jen z toho hluku tam…
@Fazulina píše: Více
V letadle si můžeš nasadit sluchátka. To v knihovně nejde ![]()
@schnulla píše: Více
To ne no… Ale možná bych to mohla vyzkoušet…
![]()
Ale na co si počkat vlastně? Třeba kamarádka miluje tak Egypt, že si tam koupila loni apartmán. Jezdila tam léta na dovolenou. Byla i v tom Zanzibaru, Tanzánii, ale prostě má ráda Egypt.. Já mám třeba ráda Bulharsko, uvažuji nad apartmánem. Sice jsem tam přes rok nebyla, protože lítáme jinam, ale vůbec to neberu, jak psala Tereza, že tam kromě moře nic není. Maminka se tam také vrací a to se moře bojí
V Primorsku bych na důchod klidně bydlela.
Opakovaně se vracím do Tuniska, ráda courám někde mimo resort. Zrovna letíme do Port El Kantaoui. Tam jsem ještě nebyla, ale miluji courání někde, zajedeme do Sousse. Nežila bych tam, to mi je blízké to Bulharsko. Určitě Španělsko - Sevilla, to by taky šlo
Já vůbec nemusím nikam dám. Na šnorchl jsme jezdili dřív do Egypta, ale už se bojím všeho v moři, takže třeba loni krom Tuniska jsme byli v Marsa Matrouh u středozemního, kde nic nebylo. Jenže ani nebylo kam chodit, tak letos zas Tunisko a pak se uvidí. V Řecku je furt dost ostrovů, kde jsem nebyla, ale není to srdcovka, Turecko nevím, nemusím Turky, byli jsme tam all incl. i jen s polopenzí. nemám ráda exotiku, na Bali bych jela jen kvůli Sarah Hlousek
, ale musel by mě někdo uspat.