Do Říma vlakem, nebo busem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
85
4.2.26 19:20

Do Říma vlakem/busem?

Ahoj, chceme jet do Říma, ale hrozně se bojím letadla a nevím, jestli to zvládnu překonat. Našla jsem i nějaké spoje vlakem/busem, nemáte tipy na společnosti, co takhle jezdí? Nejlépe něco, co nemá moc přestupů.
Případně jak jste se přenesly přes strach z létání? Bojím se i na kolotoče, horské lanovky zvládám, to na něčem visí, ale letadlo… 8o Nedokážu si představit, že letím nad mraky a ještě se na to dívám.
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
482
4.2.26 19:28

Do Říma jede každý večer kolem 19.00 noční vlak - nightjet z Vídně. Asi dvakrát jsem tím vlakem jela. Je ale dobré zarezervovat si lůžko hodně předem. Překvapivě to není až tak drahé a v ceně je snídaně. Do Říma dorazíš kolem 9 ráno. Mrkni na ÖBB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
4.2.26 20:39
@Kousavysvetr píše: Více

A to lůžko má člověk sám pro sebe? Nemůžu se v tom nějak vyznat. Z jaké stránky je nejlepší objednat? A nekrade se tam třeba, když lidi usnou? Nedokážu si to moc představit. Jela jste přímo do Říma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
4.2.26 21:08

Ano lůžko máš pro sebe. Já jsem měla v čistě dámském vagonu. V jednom kupé bylo 6 lůžek. Podruhé jsme jeli 4 a měli jsme čtyřlůžkové kupé jen pro naši skupinu. Ano, určitě tam mohou být pokusy o krádež, ale drahé věci máš u sebe na lůžku a kufr to asi nikdo nevezme. Kupé je zamykatelné. Jela jsem do Florencie, což je zastávka před Římem. Jízdenky jsem si koupila online na stránkách ÖBB, přepnula jsem si to na AJ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.26 21:29

Já jela před 10 lety ne do Říma ale do Florencie a už nikdy. Skoro celý den sedět, všechno mě bolelo a člověk se ani nevyspí. Moje mamka má obrovský strach z výšek ale létání zvládla krásně. Asi bych zkusila zapracovat s psychikou že je to jedno z nejbezpečnějších dopravních prostředků, a let trvá velmi krátce oproti busu či vlaku. Někomu pomohlo nemyslet na to že je v oblacích, zatáhnut okno, pustit si hudbu do sluchátek. Pocitově je to asi jako ve vlaku. Tvůj strach chápu, každý má z něčeho strach a překonat ho není vůbec jednoduché.

• Citovat
  • Upravit
75907
4.2.26 21:36
@Anonymní píše: Více

když máš 2 hodiny cestu na letiště, 2-3 hodiny tam musíš být dopředu a pak má let 2 hodiny zpoždění, tak to trvá asi nastejno jako vlakem, navíc je to hrozný opruz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.26 21:46
@stinga píše: Více

Proč by měla být 2 hodiny dopředu? Nevíme, na jak dlouho chce jet. Jestli na pár dní, stačí ji příručák a v klidu může být na letišti hodinu předem. Z toho půl hodina už nastupuješ :nevim: a zpoždění může být, ale taky nemusí. Všeho všudy bude cestovat pár hodin, pohoda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6657
4.2.26 22:12

Busem jsem jela v kuse nejdál do Banské Bystrice a úplně mi to stačilo, jak jsem po té cestě byla rozlámaná a zničená. Do Říma ani za zlaté prase. Ale vlakem je to fajn i na dlouhé trasy, můžeš se projít, protáhnout… Akorát teda mám pocit, že se to cenově kolikrát dost blíží těm letadlům, nota bene lůžkové spoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
5.2.26 05:13

Ted v pulce ledna jsme leteli do Rima. Prekonej strach, kup letenky za par korun a za hodku a pul pristavas. Lepsi nez se nekde drkocat vlakem nebo busem. Rim je nadherny. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
5.2.26 05:25

Jela jsem nedavno ne uplne planovane busem z Benatek do Prahy a uz jsem na to fakt stara :mrgreen: V mladi jsem se tim navozila dost, po 40 fakt neeee :mrgreen: Vlak, idealne ten nocni, by byla rozhodne dobra alternativa, vecer zalehnes, rano vylezes. Luzko mas samozrejme pro sebe, kupe ale ne. Vsichni zalezou, zamknete se, lehnes a spis.
Strach z letani - zavrit oci, na usi sluchatka a presvedcit mozek, ze nejsi ve vzduchu. Ale zalezi, jak moc silny ten strach je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
5.2.26 05:36

Byla jsem autobusem v Londyne, je to uz mnoho let a bylo to peklo, bolelo me vsechno.
V Rime jsem byla vloni, letecky, rozhodne nejkrasnejsi mesto kde jsem byla :srdce:
Jinak kolotoce nesnasim, blbe mi dela i lanovka, mam strach z vysek i z uzavrenych prostoru, ale letani je v pohode. Ja vzdycky hned usnu jak to vzlitne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
5.2.26 07:04
@Beruska999999 píše: Více

Právě, že je ten strach fakt velký, chtěla bych to překonat, ale mám strach, co když to na mě bude fakt moc a najednou budu ve vzduchu a už tam prostě musím být, nevylezu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
5.2.26 07:05
@Barevné klubíčko píše: Více

Byl by to let na necelé 2 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
5.2.26 07:14
@Kousavysvetr píše: Více

Přeložila jsem si to, ale stejně se v tom nemůžu vyznat, všechno mi to přeložit nechce. Ještě je trochu problém dostat se vůbec do té Vídně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2625
5.2.26 08:19

Za mlada jsem jezdila busem RegioJetu. Z CR odjedes vecer, v Rime jsi v poledne. Nove maji v busech horni patro, kde jsou jen 3 sedačky v řadě, tak bych doporučila to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí