Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tahinu budou mít všechny arabský krámky, třeba ten v Myslíkový nebo v Černý růži. Hommos nevim, dělám ho sama. Ona jde teda udělat i tahina, tak kdybys nesehnala, najdu někde recept.
Díky moc, pokud seženu Tahini, zkusím si udělat hummus sama.
tahini obvykle kupuji v prodejných se zdravou výživou - country life. Ale mají ho i Tescu.
Jo a ještě mě napadlo, že by možná hommos mohli mít v Marks and Spencer v DBK. Prej je tam potravinová speciálka a v Anglii ho vždycky měli.
hummus je moooc dobrý. A s pitou - úžasný. Dlouho jsem ho nedělala. A budeš cizrnu vařit nebo koupíš v plechu? Z plechovky se dělá líp. Líp se mixuje.
já cizrnu vařím, většinou s tím totiž ještě udělám cizrnovou polívku.
Tak u Markse a Spencera neměli ani hummus ani tahini, tak ještě v pondělí dojdu do těch arabských obchůdků.
Chtěla jsem ho zkusit z vařené cizrny.
Vy, co ho děláte doma, můžete mi, prosím napsat recept? Nějaký jsem našla na netu, ale jedla jsem ho originál z Izraele a ten byl vynikající.
Hummus
200 g cícera v konzerve, zliať
1 strúčik cesnaku, roztlačiť
4 pol. lyžice panenského oliv. oleja
1 kávová lyžička tahini (sesamová pasta)
1 káv. lyž. citrónovej šťavy
olivy a nadrobno nasekaná petržlenová vňať
soľ, čierne korenie
Do mixéra vožte cícer, cesnak, olivový olej, tahini a citrónovú šťavu a mixujte, pokiaľ sa nevytvorí hladká zmes – hummus. Pridajte soľ a korenie. Vložte do misky a zmiešajte s olivami a zelenou vňaťkou.
Pokud budeš cizrnu vařit, tak přidej do mixeru trochu vody.
Tahini se dá koupit v nákupních centrech v Biobio nebo možná i v DM.
Držím pěsti a ať se daří!
mooch píše:
Tahinu budou mít všechny arabský krámky, třeba ten v Myslíkový nebo v Černý růži. Hommos nevim, dělám ho sama. Ona jde teda udělat i tahina, tak kdybys nesehnala, najdu někde recept.
Tak jsem dnes náhodou byla v Myslíkový a opravdu měli Tahini a dokonce i hummus, díky moc za tip!
Humus se dá koupit v Anglii v Tescu.Mají tam více přícutí.Moc mě chutnal.Asi 20dkg stojí 1 libru.