Vaječný koňak – recept

397
2.12.10 12:09

vajecny konak

Prosim Vas ,uz jsem sice hledala na netu ,ale nemate nekdo osvedceny dobry recept na vajecny konak? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5799
2.12.10 12:17

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 slazené kondenzované mléko 1 neslazené kondenzované mléko 15 dkg moučkového cukru 4 - 5 žloutků ( podle velikosti vajec) 1/2 l rumu

POSTUP PŘÍPRAVY
Cukr a žloutky vyšleháme v páře do zhoustnutí, přidáme slazené a neslazené kondenzované mléko a zamícháme. Podle chuti přilejeme rum. Rozdělíme do prázdných lahví a dáme vychladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
2.12.10 12:19

8 žloutků, 1 plechovka kondenzovaného mléka neslazeného, 2 salka, ½ l rumu, 3 vanilkové cukry, ¼ l mléka. Všechno hodit do mixéru a vychladit. Ale bacha, vajíčka nejsou tepelně upravená, já to dělám z domácích a do příštího dne se to vždycky vypije :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
2.12.10 12:22
šóšannáh píše:
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 slazené kondenzované mléko 1 neslazené kondenzované mléko 15 dkg moučkového cukru 4 - 5 žloutků ( podle velikosti vajec) 1/2 l rumuPOSTUP PŘÍPRAVY
Cukr a žloutky vyšleháme v páře do zhoustnutí, přidáme slazené a neslazené kondenzované mléko a zamícháme. Podle chuti přilejeme rum. Rozdělíme do prázdných lahví a dáme vychladit.

Dělám ten samý recept, jen nepřidávám cukr a dávám + čtvrt litru převařeného mléka - není to pak tak moc hustý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
2.12.10 12:27
poki píše:
šóšannáh píše:
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 slazené kondenzované mléko 1 neslazené kondenzované mléko 15 dkg moučkového cukru 4 - 5 žloutků ( podle velikosti vajec) 1/2 l rumuPOSTUP PŘÍPRAVY
Dělám ten samý recept, jen nepřidávám cukr a dávám + čtvrt litru převařeného mléka - není to pak tak moc hustý.

aha, já mám recept od babičky už leta to takhle dělá, ale ten tvůj letos vyzkouším, i když nevím, jak se chytne, u nás právě milujeme ten hustý, ale záleží taky kolik tam naleješ toho rumu :mrgreen: :mrgreen: loni jsem si dělala bez rumu pro sebe a synka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
2.12.10 12:31
šóšannáh píše:
poki píše:
šóšannáh píše:
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Dělám ten samý recept, jen nepřidávám cukr a dávám + čtvrt litru převařeného mléka - není to pak tak moc hustý.
aha, já mám recept od babičky už leta to takhle dělá, ale ten tvůj letos vyzkouším, i když nevím, jak se chytne, u nás právě milujeme ten hustý, ale záleží taky kolik tam naleješ toho rumu :mrgreen: :mrgreen: loni jsem si dělala bez rumu pro sebe a synka :mrgreen:

Taky dělám i bez alkoholu - jen s rumovou trestí, toho mlíka tam můžeš dát i míń, pak to budeš mít hustší. Je to mňamka, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
2.12.10 12:33

Poki obrovská mňamka u nás Vánoce bez toho nemůžou být, rozdávám vždy v rodině a jak si všichni šmakujou :mrgreen: jé úplně mám na něj chuť :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
2.12.10 12:35
šóšannáh píše:
Poki obrovská mňamka u nás Vánoce bez toho nemůžou být, rozdávám vždy v rodině a jak si všichni šmakujou :mrgreen: jé úplně mám na něj chuť :jazyk: :mrgreen:

Já taky a letos jsem už zkoušela likérek z ledových kaštanů a taky super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
2.12.10 12:42
poki píše:
šóšannáh píše:
Poki obrovská mňamka u nás Vánoce bez toho nemůžou být, rozdávám vždy v rodině a jak si všichni šmakujou :mrgreen: jé úplně mám na něj chuť :jazyk: :mrgreen:
Já taky a letos jsem už zkoušela likérek z ledových kaštanů a taky super!

hezky a co recepísek dáš ?? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
2.12.10 12:51

Klidně, doufám ,že zakladatelce nebude vadit, že jsme se sem tak vetřely.
Ten recept je z mimibazaru, ale te´d jsem ho nemohla najít, tak kopíruju ze svých uložených.

LIKÉR Z ČOKOLÁDEK „LEDOVÉ KAŠTANY“mňam!!! ;-)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250ml šlehačky ( já dala 2 šlehačky), 1 SALKO, 3 Ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády ( dala jsem čokoládu na vaření), 1/2litru RUMU

POSTUP PŘÍPRAVY

Do hrnce šlehačku + všechny zmíněné čokoládky, mícháme - krátce povaříme.
Sundáme z plotny, necháme vychladnout - občas promícháme.
Do vychladlého přidáme SALKO a RUM.
Mícháme až je z toho hladký likér.
Nalijeme do lahví.

Je taky hodně hustý, takže příště opět přidám převařené mléko.
Dobrou chuť. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
2.12.10 13:29

fíha to zní moooc dobře :-D děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
2.12.10 13:32
šóšannáh píše:
fíha to zní moooc dobře :-D děkuji :kytka:

To nejenže zní dobře - to je mňamka, už mám zase nakoupený suroviny a na Mikuláše dělám … :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
3.12.10 10:01

jee holky no uz tu hltam recepty..dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenka45
24.2.11 09:40

vaječný koňak

1 slazené kondenzovaného mléka
2 neslazené kondenzované mléko
300 g moučkového cukru
pul litru rumu :dance:

• Citovat
  • Upravit
Jajda275
15.12.11 20:33

Vajčný koňak z kaštanů

Ahoj,
tak jsem dnes zkoušela recept na vaječný koňak z těch ledových kaštanů. A všichni psali jak je to hustý. a vůbec ne. Dala jsem tam jen 250 ml rumu a musel jsem pak ještě zahušťovat dalším půlkou salka a furt je to řídký.
Chuťově uvidím až se to naleží, ale zatím teda nic moc. :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí