Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Prosim Vas ,uz jsem sice hledala na netu ,ale nemate nekdo osvedceny dobry recept na vajecny konak? ![]()
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 slazené kondenzované mléko 1 neslazené kondenzované mléko 15 dkg moučkového cukru 4 - 5 žloutků ( podle velikosti vajec) 1/2 l rumu
POSTUP PŘÍPRAVY
Cukr a žloutky vyšleháme v páře do zhoustnutí, přidáme slazené a neslazené kondenzované mléko a zamícháme. Podle chuti přilejeme rum. Rozdělíme do prázdných lahví a dáme vychladit.
8 žloutků, 1 plechovka kondenzovaného mléka neslazeného, 2 salka, ½ l rumu, 3 vanilkové cukry, ¼ l mléka. Všechno hodit do mixéru a vychladit. Ale bacha, vajíčka nejsou tepelně upravená, já to dělám z domácích a do příštího dne se to vždycky vypije ![]()
šóšannáh píše:
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 slazené kondenzované mléko 1 neslazené kondenzované mléko 15 dkg moučkového cukru 4 - 5 žloutků ( podle velikosti vajec) 1/2 l rumuPOSTUP PŘÍPRAVY
Cukr a žloutky vyšleháme v páře do zhoustnutí, přidáme slazené a neslazené kondenzované mléko a zamícháme. Podle chuti přilejeme rum. Rozdělíme do prázdných lahví a dáme vychladit.
Dělám ten samý recept, jen nepřidávám cukr a dávám + čtvrt litru převařeného mléka - není to pak tak moc hustý.
poki píše:šóšannáh píše:Dělám ten samý recept, jen nepřidávám cukr a dávám + čtvrt litru převařeného mléka - není to pak tak moc hustý.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 slazené kondenzované mléko 1 neslazené kondenzované mléko 15 dkg moučkového cukru 4 - 5 žloutků ( podle velikosti vajec) 1/2 l rumuPOSTUP PŘÍPRAVY
aha, já mám recept od babičky už leta to takhle dělá, ale ten tvůj letos vyzkouším, i když nevím, jak se chytne, u nás právě milujeme ten hustý, ale záleží taky kolik tam naleješ toho rumu
loni jsem si dělala bez rumu pro sebe a synka ![]()
šóšannáh píše:poki píše:aha, já mám recept od babičky už leta to takhle dělá, ale ten tvůj letos vyzkouším, i když nevím, jak se chytne, u nás právě milujeme ten hustý, ale záleží taky kolik tam naleješ toho rumušóšannáh píše:Dělám ten samý recept, jen nepřidávám cukr a dávám + čtvrt litru převařeného mléka - není to pak tak moc hustý.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cukr a žloutky vyšleháme v páře do zhoustnutí, přidáme slazené a neslazené kondenzované mléko a zamícháme. Podle chuti přilejeme rum. Rozdělíme do prázdných lahví a dáme vychladit.![]()
loni jsem si dělala bez rumu pro sebe a synka
Taky dělám i bez alkoholu - jen s rumovou trestí, toho mlíka tam můžeš dát i míń, pak to budeš mít hustší. Je to mňamka, že?
Poki obrovská mňamka u nás Vánoce bez toho nemůžou být, rozdávám vždy v rodině a jak si všichni šmakujou
jé úplně mám na něj chuť
![]()
šóšannáh píše:
Poki obrovská mňamka u nás Vánoce bez toho nemůžou být, rozdávám vždy v rodině a jak si všichni šmakujoujé úplně mám na něj chuť
![]()
Já taky a letos jsem už zkoušela likérek z ledových kaštanů a taky super!
poki píše:šóšannáh píše:Já taky a letos jsem už zkoušela likérek z ledových kaštanů a taky super!
Poki obrovská mňamka u nás Vánoce bez toho nemůžou být, rozdávám vždy v rodině a jak si všichni šmakujoujé úplně mám na něj chuť
![]()
hezky a co recepísek dáš ?? ![]()
Klidně, doufám ,že zakladatelce nebude vadit, že jsme se sem tak vetřely.
Ten recept je z mimibazaru, ale te´d jsem ho nemohla najít, tak kopíruju ze svých uložených.
LIKÉR Z ČOKOLÁDEK „LEDOVÉ KAŠTANY“mňam!!! ![]()
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250ml šlehačky ( já dala 2 šlehačky), 1 SALKO, 3 Ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády ( dala jsem čokoládu na vaření), 1/2litru RUMU
POSTUP PŘÍPRAVY
Do hrnce šlehačku + všechny zmíněné čokoládky, mícháme - krátce povaříme.
Sundáme z plotny, necháme vychladnout - občas promícháme.
Do vychladlého přidáme SALKO a RUM.
Mícháme až je z toho hladký likér.
Nalijeme do lahví.
Je taky hodně hustý, takže příště opět přidám převařené mléko.
Dobrou chuť. ![]()
šóšannáh píše:
fíha to zní moooc dobředěkuji
To nejenže zní dobře - to je mňamka, už mám zase nakoupený suroviny a na Mikuláše dělám …
![]()
1 slazené kondenzovaného mléka
2 neslazené kondenzované mléko
300 g moučkového cukru
pul litru rumu ![]()
Ahoj,
tak jsem dnes zkoušela recept na vaječný koňak z těch ledových kaštanů. A všichni psali jak je to hustý. a vůbec ne. Dala jsem tam jen 250 ml rumu a musel jsem pak ještě zahušťovat dalším půlkou salka a furt je to řídký.
Chuťově uvidím až se to naleží, ale zatím teda nic moc. ![]()