Vaječný koňak – recept

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jajda275
15.12.11 20:33

Vajčný koňak z kaštanů

Ahoj,
tak jsem dnes zkoušela recept na vaječný koňak z těch ledových kaštanů. A všichni psali jak je to hustý. a vůbec ne. Dala jsem tam jen 250 ml rumu a musel jsem pak ještě zahušťovat dalším půlkou salka a furt je to řídký.
Chuťově uvidím až se to naleží, ale zatím teda nic moc. :(

• Citovat
  • Upravit
11513
19.12.11 19:11

Ahojky jdu to oživit a zeptat se, snad se někdo ozve, nesehnala jsem v konzervě nelslazené mléko ale Tatru v krabičce, nezkazí se mi to????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vikki
22.12.11 13:34

Rada

PROSÍM PORAĎTE - MÁ SE DĚLAT NAD PAROU NEBO NE, KAŽDÝ RECEPT JE JINÝ A MÁM V TOM ZMATEK… A KDYŽ SE NEDĚLÁ NAD PAROU VYDRŘŽÍ??

• Citovat
  • Upravit
11513
22.12.11 14:35
Vikki píše:
PROSÍM PORAĎTE - MÁ SE DĚLAT NAD PAROU NEBO NE, KAŽDÝ RECEPT JE JINÝ A MÁM V TOM ZMATEK… A KDYŽ SE NEDĚLÁ NAD PAROU VYDRŘŽÍ??

Vikki - já nnedělela.. žloutky neobsahují salmonelové zárodky, jen bílky a skořápky, jak jsem se dozvěděla na jiné diskuzi, takže já to dělala za syrova a mám skvělý recept, kdyby jsi si nebyla jistá tím výběem co máš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
laura66
29.11.12 14:19

To je moc

Připadá mi, že je tam moc mléka. To už není koňak, ale přeslazené mléko s rumem. Určitě vynechat mléko a cukru mnohem méně. Pak to bude pití „pro dospělé“. Manžel by mě s tímto vyhnal a i já mám ráda, když nejsem zalepená a pití má trochu říz. Zkoušela jsem i kubánský rum, je to jiné, ne tak voňavé, ocenil manžel. Ale kub. rum je jednou tak drahý, nevyplatí se to.

• Citovat
  • Upravit
laura66
29.11.12 14:20

Každopádně ano.

• Citovat
  • Upravit
221
23.9.14 23:24

Ahoj všem,

ráda bych se zeptala, jak děláte domácí vaječný koňak Vy?
Ráda bych dnes udělala poprvé, dala bych do hezkých lahví ( nevíte kde takové sehnat? ) a rozdala při Vánoční návštěvě i po rodině :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.14 14:43

Já se chci jen zeptat chci ho udělat už teď jako vánoční dárky a domů samozřejmě taky, ale jen jestli vydrží nebo je to špatný když jsou tam žloutky aby ještě měsíc byl v lednici

• Citovat
  • Upravit
5010
21.11.14 15:12
@Anonymní píše:
Já se chci jen zeptat chci ho udělat už teď jako vánoční dárky a domů samozřejmě taky, ale jen jestli vydrží nebo je to špatný když jsou tam žloutky aby ještě měsíc byl v lednici

Doma děláme jen pár dnů před Štědrým dnem. Přeci jen bych k tomu měla respekt, dáváme žloutky a málo alkoholu. Takže za sebe říkám udělat co nejpozději a darovat čerstvé pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí