Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky jdu to oživit a zeptat se, snad se někdo ozve, nesehnala jsem v konzervě nelslazené mléko ale Tatru v krabičce, nezkazí se mi to????
PROSÍM PORAĎTE - MÁ SE DĚLAT NAD PAROU NEBO NE, KAŽDÝ RECEPT JE JINÝ A MÁM V TOM ZMATEK… A KDYŽ SE NEDĚLÁ NAD PAROU VYDRŘŽÍ??
Vikki píše:
PROSÍM PORAĎTE - MÁ SE DĚLAT NAD PAROU NEBO NE, KAŽDÝ RECEPT JE JINÝ A MÁM V TOM ZMATEK… A KDYŽ SE NEDĚLÁ NAD PAROU VYDRŘŽÍ??
Vikki - já nnedělela.. žloutky neobsahují salmonelové zárodky, jen bílky a skořápky, jak jsem se dozvěděla na jiné diskuzi, takže já to dělala za syrova a mám skvělý recept, kdyby jsi si nebyla jistá tím výběem co máš
Připadá mi, že je tam moc mléka. To už není koňak, ale přeslazené mléko s rumem. Určitě vynechat mléko a cukru mnohem méně. Pak to bude pití „pro dospělé“. Manžel by mě s tímto vyhnal a i já mám ráda, když nejsem zalepená a pití má trochu říz. Zkoušela jsem i kubánský rum, je to jiné, ne tak voňavé, ocenil manžel. Ale kub. rum je jednou tak drahý, nevyplatí se to.
Ahoj všem,
ráda bych se zeptala, jak děláte domácí vaječný koňak Vy?
Ráda bych dnes udělala poprvé, dala bych do hezkých lahví ( nevíte kde takové sehnat? ) a rozdala při Vánoční návštěvě i po rodině ![]()
Já se chci jen zeptat chci ho udělat už teď jako vánoční dárky a domů samozřejmě taky, ale jen jestli vydrží nebo je to špatný když jsou tam žloutky aby ještě měsíc byl v lednici
@Anonymní píše:
Já se chci jen zeptat chci ho udělat už teď jako vánoční dárky a domů samozřejmě taky, ale jen jestli vydrží nebo je to špatný když jsou tam žloutky aby ještě měsíc byl v lednici
Doma děláme jen pár dnů před Štědrým dnem. Přeci jen bych k tomu měla respekt, dáváme žloutky a málo alkoholu. Takže za sebe říkám udělat co nejpozději a darovat čerstvé pití.
Ahoj,
tak jsem dnes zkoušela recept na vaječný koňak z těch ledových kaštanů. A všichni psali jak je to hustý. a vůbec ne. Dala jsem tam jen 250 ml rumu a musel jsem pak ještě zahušťovat dalším půlkou salka a furt je to řídký.
Chuťově uvidím až se to naleží, ale zatím teda nic moc.