Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj děvčata.
Vánoce se blíží a příbívající kila z jezení cukroví mě naprosto děsí ![]()
Ráda bych na vánoce napekla tzv. zdravé cukroví. Pečete některá? Na netu jsem hledala, ale nenašla.
Tak pokud pečete nebo znáte nějaké recepty tak mi je sem prosím napiště.
Děkuji ![]()
Já jsem loni taky řešila, ale pak v sama doma myslím říkala jedna nutriční poradkyně, že to zdravý není fakt moc chutný, že lepší je upect normální, upect ho míň a míň ho sníst.
to je taky dobrá rada. ještě jse víc prozkoumala net a něco našla. myslím, že některé recepty nemusejí být špatné. stejně asi něco zkusím.
Dělám ovesné sušenky. Úplně zdravé to teda taky není, ale úplně hrozné taky ne
A lidem to buď hodně chutná, nebo naopak vůbec, tak pro začátek zkus jenom tady z toho množství:
160 g jemných ovesných vloček
40 g sezamových semínek
100 g celozrnné pšeničné mouky
1 lžička sody
100 g cukru moučky
1 vejce
50 g Hery
30 g másla
30 ml mléka
EvušeŠ píše:
Ahoj děvčata.Vánoce se blíží a příbívající kila z jezení cukroví mě naprosto děsí
Ráda bych na vánoce napekla tzv. zdravé cukroví. Pečete některá? Na netu jsem hledala, ale nenašla.
Tak pokud pečete nebo znáte nějaké recepty tak mi je sem prosím napiště.
Děkuji
Ahojky! Podivej se na www.varimezdrave.cz a www.varime-detem.cz ![]()
Já loni taky něco hledala, často je problém, že ono i když je to zdravější, kaloricky to často vychází podobně jako nezdravé..
Zkus ale pročíst časopis Pochutnej si se Stobem, tam jsou dobré a níkokalorické tipy. Já teda zvolím asi postup, o kterém píše Lentilka, méně toho pravého a dobrého. ![]()
Tady je odkaz, podívej se na číslo 7. a 8…pokud budeš něco zkoušet, poděl se o výledek, sama jsem zvědavá.
děkuji za recept a za odkaz. ten stob mě nenapadl. hned ho jdu prolistovat.
Ahoj, přidávám nějakou inspiraci na zdravé cukroví.
Našla jsem tu pár receptů
veganské cukroví , ovesné placky s kandovaným ovocem , lízátka ze sušeného ovoce , jablečné trubičky s čokoládou raw kuličky , kokosové kuličky
Máte další recepty? Já budu dělat klasiku,ale pár zdravějších receptů zkusím ![]()
já bych ráda něco méně kalorického, mině to přijde všechno kaloricky stejné, ať tyhle náhražky nebo klasika z másla a cukru.
@terinka4444 kaloricky stejne to asi je,dietka to nebude ![]()
Ale zdravější to je urcite,bez mouky,cukru..nebo se da mouka nahradit celozrnnou.Ted jsem nekde videla recept na celozrnne rohlicky ![]()
@lucynka25 píše:
@terinka4444 kaloricky stejne to asi je,dietka to nebude
Ale zdravější to je urcite,bez mouky,cukru..nebo se da mouka nahradit celozrnnou.Ted jsem nekde videla recept na celozrnne rohlicky
já hodně nahrazuju mouku špaldovou, v podstatě všude cpu alespoň půlku špaldový, teď jsem dělala linecký koláč, se špaldovou a manžel frfňal, že doufá, že linecké na vánoce bude hnusně nezdravý jenom z bílý mouky
já spíš, že děti mi to tláskaj ve velkém, ale asi nic, co by jako bylo míň kalorický není.Alespoň tam nacpu místo cukru datlový sirup, kam to půjde. RAW mi nechtějí jíst.
@terinka4444 ja delam dcerce spaldove linecke, protoze linecky miluje a muze ho snist tuny
raw mi dcerka taky neji ![]()
U nas to je tak dokud nereknu z jake mouky to je a je to dobry, nikdo se na nic nepta. Kdybych to rekla dopredu, tak se bude manzel ksichtit ![]()
@lachtanice86 ale zdravější.Furt mam lepsi pocit,kdyz do neco dam par lzic medu,sirupu nez hrnek a ne-li vic cukru.
Ale jako cukru se nebranim,hodne pecu a nekam ho proste davam,kam patri,ale kdyz to.jde i jinak proc ne ![]()
@lucynka25 píše:
@terinka4444 ja delam dcerce spaldove linecke, protoze linecky miluje a muze ho snist tunyraw mi dcerka taky neji
U nas to je tak dokud nereknu z jake mouky to je a je to dobry, nikdo se na nic nepta. Kdybych to rekla dopredu, tak se bude manzel ksichtit
a jak ho děláš, máš recept? Prosím. Já peču cuketový perník všichni ho mají rádi, jí ho dva roky a letos mě manžel vyhmátl, když jsem měla syrové těsto, prý co to tam je…a od té doby ho nejí, to nepochopíš.