Zdravé cukroví - recepty

469
30.11.10 10:33

zdravé cukroví - recepty

Ahoj děvčata.

Vánoce se blíží a příbívající kila z jezení cukroví mě naprosto děsí :mrgreen:

Ráda bych na vánoce napekla tzv. zdravé cukroví. Pečete některá? Na netu jsem hledala, ale nenašla.

Tak pokud pečete nebo znáte nějaké recepty tak mi je sem prosím napiště.

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27261
30.11.10 10:36

Já jsem loni taky řešila, ale pak v sama doma myslím říkala jedna nutriční poradkyně, že to zdravý není fakt moc chutný, že lepší je upect normální, upect ho míň a míň ho sníst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
30.11.10 10:43

to je taky dobrá rada. ještě jse víc prozkoumala net a něco našla. myslím, že některé recepty nemusejí být špatné. stejně asi něco zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
30.11.10 10:53

Dělám ovesné sušenky. Úplně zdravé to teda taky není, ale úplně hrozné taky ne :-) A lidem to buď hodně chutná, nebo naopak vůbec, tak pro začátek zkus jenom tady z toho množství:

160 g jemných ovesných vloček
40 g sezamových semínek
100 g celozrnné pšeničné mouky
1 lžička sody
100 g cukru moučky
1 vejce
50 g Hery
30 g másla
30 ml mléka

• všechno smíchat, pokud je moc mazlavé, nechat ztuhnout v lednici, pak vykrajovat kolečka
  • dát na plech na papír na pečení a péct (mám starou troubu, tak nevím, na kolik stupňů, ale tak 2/3 výkonu cca 8 minut - hlavně nespálit, po upečení budou sušenky hodně měkké, jakoby nedopečené, ale za chvíli „zkřupaví“)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
30.11.10 11:01
EvušeŠ píše:
Ahoj děvčata.

Vánoce se blíží a příbívající kila z jezení cukroví mě naprosto děsí :mrgreen:

Ráda bych na vánoce napekla tzv. zdravé cukroví. Pečete některá? Na netu jsem hledala, ale nenašla.

Tak pokud pečete nebo znáte nějaké recepty tak mi je sem prosím napiště.

Děkuji :kytka:

Ahojky! Podivej se na www.varimezdrave.cz a www.varime-detem.cz :mavam:

• Citovat
  • Upravit
nepřihlášená Judycum
30.11.10 11:01

Já loni taky něco hledala, často je problém, že ono i když je to zdravější, kaloricky to často vychází podobně jako nezdravé..

Zkus ale pročíst časopis Pochutnej si se Stobem, tam jsou dobré a níkokalorické tipy. Já teda zvolím asi postup, o kterém píše Lentilka, méně toho pravého a dobrého. :wink:

Tady je odkaz, podívej se na číslo 7. a 8…pokud budeš něco zkoušet, poděl se o výledek, sama jsem zvědavá.

http://www.elisting.cz/…log/strana-2

• Citovat
  • Upravit
469
30.11.10 11:56

děkuji za recept a za odkaz. ten stob mě nenapadl. hned ho jdu prolistovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22885
23.11.18 19:53

Inspirace

Ahoj, přidávám nějakou inspiraci na zdravé cukroví.
Našla jsem tu pár receptů ;) veganské cukroví , ovesné placky s kandovaným ovocem , lízátka ze sušeného ovoce , jablečné trubičky s čokoládou raw kuličky , kokosové kuličky

Máte další recepty? Já budu dělat klasiku,ale pár zdravějších receptů zkusím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.11.18 20:07

já bych ráda něco méně kalorického, mině to přijde všechno kaloricky stejné, ať tyhle náhražky nebo klasika z másla a cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22885
23.11.18 20:36

@terinka4444 kaloricky stejne to asi je,dietka to nebude :mrgreen:
Ale zdravější to je urcite,bez mouky,cukru..nebo se da mouka nahradit celozrnnou.Ted jsem nekde videla recept na celozrnne rohlicky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19982
23.11.18 21:01

@lucynka25 tak i med je cukr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.11.18 21:12
@lucynka25 píše:
@terinka4444 kaloricky stejne to asi je,dietka to nebude :mrgreen:
Ale zdravější to je urcite,bez mouky,cukru..nebo se da mouka nahradit celozrnnou.Ted jsem nekde videla recept na celozrnne rohlicky :think:

já hodně nahrazuju mouku špaldovou, v podstatě všude cpu alespoň půlku špaldový, teď jsem dělala linecký koláč, se špaldovou a manžel frfňal, že doufá, že linecké na vánoce bude hnusně nezdravý jenom z bílý mouky :mrgreen: já spíš, že děti mi to tláskaj ve velkém, ale asi nic, co by jako bylo míň kalorický není.Alespoň tam nacpu místo cukru datlový sirup, kam to půjde. RAW mi nechtějí jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22885
23.11.18 21:25

@terinka4444 ja delam dcerce spaldove linecke, protoze linecky miluje a muze ho snist tuny :mrgreen: raw mi dcerka taky neji :?
U nas to je tak dokud nereknu z jake mouky to je a je to dobry, nikdo se na nic nepta. Kdybych to rekla dopredu, tak se bude manzel ksichtit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22885
23.11.18 21:28

@lachtanice86 ale zdravější.Furt mam lepsi pocit,kdyz do neco dam par lzic medu,sirupu nez hrnek a ne-li vic cukru.
Ale jako cukru se nebranim,hodne pecu a nekam ho proste davam,kam patri,ale kdyz to.jde i jinak proc ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.11.18 21:32
@lucynka25 píše:
@terinka4444 ja delam dcerce spaldove linecke, protoze linecky miluje a muze ho snist tuny :mrgreen: raw mi dcerka taky neji :?
U nas to je tak dokud nereknu z jake mouky to je a je to dobry, nikdo se na nic nepta. Kdybych to rekla dopredu, tak se bude manzel ksichtit :lol:

a jak ho děláš, máš recept? Prosím. Já peču cuketový perník všichni ho mají rádi, jí ho dva roky a letos mě manžel vyhmátl, když jsem měla syrové těsto, prý co to tam je…a od té doby ho nejí, to nepochopíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí