Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Míšo, já je dělám z krůtího masa, z prsou, my hovězí nejíme. Nakrájím plátky, naklepu, osolím, pomažu z jedné strany plnotučnou horčicí, položím na to kousek párku, 1/4 vajíčka natvrdo, 1/4kyselé okurky, zabalím a zavážu nití, pak celé obalím v hladké mouce. Rychle opeču na oleji a dám stanou, ve výpeku pak osmažím cibulku, a to hodně cibulky
, po zesklovatěním přidám osmahlé ptáčky, podleju a dusím úplně doměkka. Poté zahustím jíškou (instantní
)
Já je dělám z vepřové kýty (řízky), protože dcera nesmí hovězí maso.
Naklepu, osolím, opepřím, namžu hořčicí, dám vejce, okurku, nám dvěma klobásu, dceři ne. Zamotám, zavážu nití.
Osmažím nadrobno posekanou cibulku - hodně dohněda, ale nespálit
, osmahnu závitky a podleju vodou.
Když je maso hotové, vyndám ven, nakrájím nadrobno vejce, okurku a nasypu do omáčky, naliju lák z okurek, aby byla omáčka malinko nakyslá. Zahustím závrtkou (mouka + voda), nechám provařit. Je to výborné!!!
Já jedině hovězí zadní.
Plátky rozklepu a pomažu hořticí a posolim a opepřim
Spěním cibulku dám ptáčky a nechám stáhnout a pak podleju a dusim do měka a pak zahustim
Do ptáčku balim vajíčko,okurku,špek a gothaj.
Když se přidá do omáčky ještě lák s okurek a okurka tak to už u nás nejsou ptáčci,ale znojemská omáčka ![]()
No vidis, Kamco, u nas doma to jsou spanelsti ptacci
mnam, zitra je udelam, hned jsem na ne dostala chut.
MadGirlNancy píše:
No vidis, Kamco, u nas doma to jsou spanelsti ptaccimnam, zitra je udelam, hned jsem na ne dostala chut.
Já je měla v uterý
.
ja se s ptackama nebalim. my delame tzv. rozlitane ptacky. Hneda omacka z hoveziho, na kousky nakrajene okurky, varene vejce, uzenina. ![]()
Ahoj, zkusil jste někdo ptáčky z falešné svíčkové? Drží to maso při sobě nebo se rozsype. My děláme svíčkovou i rajskou omáčku právě z falešné svíčkové. Maso je krásně měkké a ne žužlavé jako ostatní hovězí. Děti mi ho prostě nejedí.
Ptáčky dělám z hovězí kýty a jsou krásně měkoučké.
A když nemám čas a potřebuju to mít rychle tak je upeču z vepřové krkovice. ![]()
Kupuju v Lidlu „roládky hovězího masa“.
Dělám „roztočené ptáčky“, protože je na mě moc zdlouhavé je balit a nedaří se mi to ![]()
Na cibulce v papiňáku opeču naklepané opepřené a osolené maso, pak přidám nakrájenou okurku, párky, vajíčka natvrdo, půlku masoxu, hořčici. Doliju vodou a za 45min je hotovo.
Pokud je omáčka moc řídká, přidám tmavou jíšku.
Myslím, že by měli z falešné svíčkové normálně držet, dnes jsem jí zrovna vařila, sice na plátky (na česneku), ale nijak se to nerozpadalo. Já osobně jsem ptáky ochotná dělat jen z masa z Globusu, kde ho mají už speciálně na ptáčky připravené- pořádně velké „lopuchy“, takže do toho pohodlně vše zabalím a nemusím se u toho vztekat, sama bych si asi z masa nakrájet takové plachty neuměla. Z Lidlu jsem ty roládky taky jednou měla, ale byly ukrutně malinký, na to nemám nervy, tak taky leda variantu rozlítaných ptáčků, ale to pak jde z jakéhokoli hovězího.
Ahoj prosím prosím máte někdo osvědčený recept na ptáčky minule jsme dělali nějaký z internetu a byl nic moc. nebo to bylo masem
jaké maso je na ptáčky nejlepší?