Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Pokud nedáš dokupy prachy, tak máš nárok na hmotnou nouzi. Neříkej mi, že Tě na obou místech poslali do háje
to je celkem brutální
Jako chápu, že Tě jeden měsíc přeplatili, ale proč by Tě měli nechat další měsíc bez příjmu… Nemůžeš si z těch peněz např zaplatit nájem dopředu?
Oni mi celkově hodně dopláceli. Takže i když mám zaplaceno dopředu prostě mi ten jejich doplatek chybí. A to bylo kolem 2 tisíc+-.Takže Ten přeplatek mi vůbec nepomohl. Prostě bohužel…když jsem se ptala na sociálce kde má ty papíry o tom kolik pobírám, od kdy a podobně. Řekla že je má někde založený. Nechápu proč si je teda kopíruje
Moc tomu nerozumím, když by to to poslali odděleně, tak vystačíš a když to poslali dohromady, tak ne?? Tak když tě přeplatili, tak peníze mít musíš, ne?
Takze ty jsi v azylaku, coz je mi teda lito. Mas dceru a ještě jsi v 5 mesici?? A otec je stejny?? Nebo, jak jsi k tomu diteti, co ted nosíš prisla?? No v tomhle ti asi neporadim, protože takhle to proste chodi na socialce, urcite v tom nejsi jedina. A vy tam nemate nejakeho poradce, co by ti poradil co mas delat?? ![]()
Tak teď máš peníze navíc, tak je použij na nájemné a nesahej na ně. Vykompenzuj si tu ztrátu…
Možná udělat na sociálce trochu boro, klidně i za vedoucím úseku, jak je možné, že ti posílají peníze i když jsi je nechtěla a ty jsi tím pádem škodná, jen kvůli chybě úřednice.
Té úřednici bych řekla, že pokud to nedá do pořádku, přijdeš bydlet k ní domů, nebo se usídlíš u ní v kanceláři
A ty jsi teda nechtěla vyplatit RP? Pokud něco chci od úřadu, musím žádat písemně.
Prostě mi i tak dopláceli na bydlení. A po zaplacení bydlení mi zustalo živ.minimum.Ale teď? Mě přeplatlily tím že mi to dali všechno najednou. A to 3tisíce. Nic víc nic mín. A už je tam víc peněz než muže být a nejsem na HN. Takže ted zase musím kvůli jednomu měsíci čekat 3 měsíce než si budu moct požádat o příspěvek na živobytí
@mari1912 Peníze navíc jsem měla předminulý měsíc. Jak říkám byli to 3 tisíce. A musela jsem zaplatit nájem za minulý měsíc který je 4200Kč. Ted už na další měsíc nemám
Azylový dům je pro matky s dětmi…kde se tam vzal nějaký chlap?? ![]()
Jako proč sis pořizovala dítě do nejistého vztahu? Tos neměla na antikoncepci nebo na potrat, když už tak jste na tom bídně? A co teprve až se to dítě narodí???
Ahojte holky, jdu si postěžovat. Nevím jak dál, jaká je možnost. U mě už asi není, ale i tak.Jsem v 5 měsíci těhotenství, mám 4 letou dcerku a bydlíme na azylovém domě pro matky. Nedávno mi končil rodičovský příspěvek. Na sociálce u UP jsem je upozornovala že se mi nesmí prolínat s podporou. Jinak o peníze prostě příjdu. Pobírám hmotnou nouzi.No ejhle, nechápu na co jim tam ty papíry nosím ale asi zbytečně protože mi poslali stejně všechno najednou. Poslední RP+1 podporu+HM. Jenže mě přeplatily a tak už nemám nárok na nic víc. A musím čekat 3 měsíce než si znovu budu muset požádat o příspěvek na živobytí. Jeneže ted jsem uplně v pasti. Podpora mi klesla na 3000kč+500kč přídavky=3500Kč. Ale nájem nám dělá 4200Kč nehledě na to že mi ještě na ten nájem chybí a nebudeme mýt co jíst. Na sociálce mi paní řekla že mám smulu. Chtěla jsem ji ten přeplatek vrátit prej to nejde.Ani na splátky ne. Ptala jsem se ji co mám dělat bez peněz řekla mi že bohužel mám si to domluvit na azyláku. Ale tam mi řekly pokud to nebude zaplaceno do konce měsíce. Mužu jít. Jsem v pasti. Nevíte? Mám ještě na něco nárok? Nikoho ke komu bych šla nebo kdo by mi pomohl nemám. Otec dcery ten platí jak se mu chce a od soudu má určené 800Kč alimenty. Kteé i když dostanu mi nepomužou:(