Tak kdo už pečete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9031
13.11.24 16:20

Ješte nebudu péct na Vánoce. Sice se strašně těším, až to vypukne. Ruce svrbí. Ovšem čekám na nová vykrajovátka, až dorazí. A je brzo.
Až dorazí, tak udělám perníky a nějaké cukroví. Syn potřebuje na jarmark za svůj kroužek. My platíme za kroužek 500,– za celý rok. To je úplně směšná částka v dnešní době. A pak nás několikrát za rok prosí o cukroví na nějakou akci. Nemám problém, abych jim poctivé, domácí upekla. Na perníky jsem objednala rukavici vykrajovátko. Tak musím čekat. A pak nějaké na slepované cukroví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9031
13.11.24 16:28
@chs.jasmin píše: Více

Taky mám nějaké práce studijní, zkoušky během listopadu a prosince, ledna. Prokrastinace je svině veliká. Jednak úplně všechno jiné baví víc, než se učit :oops:. Ne. Učím se, když „šmatlám“ na eliptikalu. Zjistila jsem, že mozek funguje, ukládá, když jsem v pohybu a čtu si potřebné. Alespoň kilometry utíkají rychleji. Jen k tomu počítači jsem líná, abych tam sedla. Na okna a venkovní žaluzie v přízemí se taky chystáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10973
13.11.24 16:57

Peču až kolem Mikuláše. Mě by snad pak už ani nedrzela ta vánoční atmosfera. Každý rok s tím vším začínají lidi a obchody dřív a dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6027
13.11.24 17:24

Včera perníčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
13.11.24 17:56
@Mamanova93 píše: Více

Tak vsak toho nemusis napect kilo, staci trosku jen tak na mls. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5243
13.11.24 18:06

Pect zaciname asi tak 20. prosince, protoze mame radi cukrovi cerstve. Cokoliv napeceneho zacatkem prosince, nedejboze ted, by u nas nikdo nejedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9031
13.11.24 18:28
@Mamanova93 píše: Více

Tak ještě vydrž chvilku. Říkám, my budeme péct na víc etap. Protože krabici cukroví potřebuji odevzdat nějak na začátek adventu. To oni hned sní. Ale pro nás budu chystat cukroví na Vánoce malinko později. Dívala jsem se do kalendáře, abych si udělala orientačně plán. Tak vychází ideálně 6. - 8. na pečení sucharů. Další týden máme ukončenou. Tak to nevím, jestli nebude spavá sobota :mrgreen:. Sice nepiju vůbec alkohol, ale vydržím se dlouho bavit i bez něj. Vždy i tak odcházím mezi poslední partou. Potřebuji mít na 21. 12. komplet cukroví hotovo, že chci odvézt cukroví rodičům, že u nich může být dcera přes týden (poděkování, peníze si nevezmou, krabici cukroví jo). Na svátky se tam nedostanu. Máme na návštěvy jen poslední víkend před svátky. A chci sebou cukroví vzít. Takže zdobit a plnit budu 19.-20. Mi nevadí, když se dá jeden nebo dva dny delší maraton. Plán mám a teď čekat, kdo do něj hodí vidle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
14.11.24 08:24

Já na to letos peču :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6674
14.11.24 08:26
@Tayen píše: Více

Ty jsi můj člověk :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
14.11.24 08:34

Jako já to v plánu neměla, ale díky za inspiraci, uděláme tento víkend perníčky a aspoň budu mít vystaráno (nic jiného nepečeme) :) I ty perníky jen kvůli dětem, ať si něco nazdobí. Ale zdobit se bude samozřejmě až nějak těsně před Vánoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4437
14.11.24 08:34

Vůbec nevím, kdy se letos k pečení dostanu, něco málo bude, peču tak 3-4 druhy z 250 g mouky…
Perníčky, vanilkové rohlíčky, florentynky a to čtvrté uvidím
Ale začnu nejdřív za měsíc… Vždyť je půlka listopadu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9031
14.11.24 09:44

Tady je hezký rozpis. Teorie by šla. Praxe ukáže, jak bude reálně vycházet čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí