Trouba nedopéká?

44
8.11.24 23:44

Trouba nedopéká?

Ahoj holky,
cítím se trapne za tento dotaz, ale uz jsem fakt zoufala. :think: :(
Rada peču, zkousím nove recepty.. před pár lety jsem nemela problém upect makronky, cheescake, trubicky.. ale samozrejme se zase nepovazuji za pokrocilou, spis zacatecnici co zkousi :mrgreen: ale s troubou mam zkusenost (mela jsem takovou tu starsi elektrickou)
Nyni mam novou troubu, zabudovanou a jsem nestastna :( at upecu co upecu, povedou se mi tak 3 recept z 10 :( i kdyz davam spravny pomer surovin, pokojove teploty, trouba i cas tak jak je psano v receptu, buchta se mi nedodela.. :( viz. fotka..
pecu na program viz. fotka
nevite, cim by to mohlo byt prosim? :( jsem uz zoufala a ztracim chut neco pect.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
323
9.11.24 00:08

Zkus jiný program. Ten co používáš je horkovzduch s horním i spodním pečením nebo tak nějak se to jmenuje :D já když jsme si pořídili novou troubou používala taky tento a zvrchu jsem to měla připálené ale vevnitř nedodělané. Nemáš tam program s tou vrtulkou ale bez těch čárek nahoře a dole? Ten používám teď já a je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
9.11.24 00:51

@Peta94 Jo tak presne to mam stejne.. nahore spaleny, vevnitr nedodelany😀mrknu dekuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
9.11.24 00:56

@Peta94 Tak tam mam s vrtulkou ale nahore je vlna, to asi taky ne, ze? tak mam radeji pouzivat horni+ spodni ohrev?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16217
9.11.24 00:59

Já peču vrch a spodek, horkovzduch mi taky dělal problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20874
9.11.24 03:59
@nikitka99 píše: Více

Používáš špatný program. A holt se tím jedním trefis jen do 3 z 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
9.11.24 05:36

Já peču na stejný program - téměř nikdy nepoužiju jiný a nemám žádný problém.

U tohoto programu mám problém pouze, když dam do trouby dva plechy a nebo mám buchtu danou moc nahoře/moc dole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
9.11.24 05:38

A ještě mě napadá, že pečeš na moc stupňů. Pokud je u receptu napsáno, ze mas pect na 180 stupňů, tak u horkovzduchu musíš ubrat cca o 20, takže na 160.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65079
9.11.24 07:31

Ja pecu horkovzduch, carka nahore a dole a v pohode. Pouzivam jenom to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
9.11.24 07:41

Tak pokud je povrch spaleny a uvnitr je to nedopeceny, staci prece ubrat teplotu a prodlouzit cas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22858
9.11.24 07:41

Nikdy jsem nepekla na horkovzduch.
Dej si spodní výhřev trouby nebo horní+ spodní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5121
9.11.24 07:53
@Eemii píše: Více

To jsem taky chtela napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8943
9.11.24 08:25

U nás pokud nevyužiji speciální funkci trouby podle druhu pokrmu, buchty, máme tam hromadu takových speciálních programů. Pokud jdu ryhle na jistotu, tak automaticky dávám horký vzduch a problém nikdy nebyl, že HV dělá problémy.
Je to nová trouba. Tak se s ní musíš naučit pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
9.11.24 09:16

Jak by mohla trouba nedopekat? Jakože si před koncem řekne, že už na to kašle a přestane péct? To asi ne, jen si prostě to pečení musíš přizpůsobit nové troubě. S horkovzduchem se peče jinak než s normální troubou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10912
9.11.24 09:51
@vokishka píše: Více

Já taky nakonec horkovzduch používám nejčastěji. Ale trošku ubíram teplotu. Pro mě těch x funkcí na každém spotřebiči ani není :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí