Nezralá máslová dýně - co s ní?

3216
5.11.24 09:10

Nezralá máslová dýně - co s ní?

S prvními mrazy musím sklidit i nezralé máslové dýně - zcela zelené. A teď otázka, máte zkušenost jak zpracovat? Napadlo mě upéct s masem jako třeba cuketu :think: Nebo rovnou hodit na kompost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5314
5.11.24 09:26

Klidně ji můžeš zpracovat, není nijak nebezpečná. Jen bude chuť méně výrazná. Pod maso ideální :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9154
5.11.24 09:33

Nevyhazovala bych. Nechala bych je uložené v chladnu a postupně zpracovala. My máme teda zralé. Ale jsou měsíc v garáži (je tam chladno). Odebírám postupně na vaření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3216
5.11.24 09:39

@Kelsey1 Zralé mám ve sklepě, ty vydrží v pohodě až do jara. Ale letos mám i dost nezralých, jednu už peču s masem, ani semena nemá výrazná, takže jsem je tam nechala, chuťově zcela nevýrazná, jak cuketa. Ale co s tím zbytkem, možná zkusím upéct i perník, tak jak z cukety :think:
Měkké se nezdají, tak je mráz asi moc nechytl, třeba týden/dva vydrží ve sklepě, jinak půjdou na kompost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
5.11.24 09:46

Bude se hůř krájet. Zkusila bych ji nechat „dojít“
Co se týče zpracování tak babička z toho dělala úžasnou směs na topinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
6.11.24 07:38

Nezralou máslovou dýni můžeš použít podobně jako cuketu – nakrájet a upéct s masem nebo zeleninou. Také ji můžeš nastrouhat do polévek, omáček nebo placiček. Určitě bych ji nevyhazovala, dá se z ní připravit spousta chutných jídel.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii