Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky
. Chystám se péct dcerce dort k narozeninám a potřebovala bych nějaký osvědčený recept na lehký a vláčný dortový korpus, co se mi jen tak nerozsype když ho rozkrojím. Zatím se mi při testovacích pokusech moc nevedlo nebo to bylo suchý jak cesta ![]()
Když je suchý tak jsi ho nejspíš prřepekla. Stačí na něj nakapat rovnoměrně trochu rumu a změkčí se.
Jinak já dělám, že vyšlehám bílky ( na jeden 20g cukru) do tuha, ten cukr tam nedávám úplně na začátku, ale až po chvíli. Pak vyšlehám žloutky s cukrem, taky 20g na jeden, ke konci tam přidám trochu vařící vody. Pak do toho ručně zamíchám ty bílky a prosetou hl. mouku 40g na jedno vejce.
Dobrý je tzv. podle Mirka, a zjistila jsem, že je fakt dobrý ten korpus vlhčit, než se dá krém.
@JancaS84 Snažím se ho vždycky kontrolovat, ale mám tak 30 let starou troubu a peče všelijak. Děkuju za radu 😊, kdyby se mi opět povedl přesušit určitě vyzkouším. Recept vypadá nádherně, člověk si může krásně jednoduše upravovat podle velikosti formy. To musím vyzkoušet 😊
@Amelka898 píše: Více
https://devceuplotny.cz/…okonaly-dort
Mám ho z této stránky.
Zkus recept na olejový piškotový korpus: vyšlehej 4 vejce s 200 g cukru do pěny, pak opatrně vmíchej 100 ml oleje a 100 ml vlažné vody, nakonec prosij 200 g polohrubé mouky s práškem do pečiva. Peč na 160 °C cca 45 minut – je lehký, vláčný a drží tvar, skvěle se rozkrajuje.