Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dělám bagely, wafle, palačinky, všemožné recepty z vajec, avokadove toasty anebo třeba různé pomazánky. Ale to teda hlavně o víkendu. V týdnu volím ten jogurt nebo kaši 😀
Pokud chci připravovat den předem, dělám různé koláče, muffiny, chleby, pečivo, dorty a tak. Tam už se meze nekladou.
Posledni dobou mam kazdy den plnou misku tvarohu s orisky a ovocem (vsehochut, banan, ostruziny, boruvky, mango…cim vic, tim lip). Predtim jsem mela obdobi musli s jogurtem, ale je to na me trochu jednotvarne a suche. Jeste predtim jsem. nesnasela sladke snidane a pravidelne snidala pecivo s vajicky, zeleninou. To uz bych nedelala minimalne proto, ze na to nemam cas se rano klohnit s vajicky ![]()
Ale na hotelu si vzdy davam vajicka, syry, zeleninu. Nekdy jako dezert livance.
Když je o víkendu čas, tak někdy dáváme větší snídani- vajíčka (michana, volska oka, hemenex), lívance (kynute pres noc nebo rychle z prdopeče), americké lívance s javorový sirupem nebo ovesnou kaši s jablkem, skořicí a oříšky.
V týdnu je to něco rychlého- peču zdravé muffiny bez cukru z ovesných vloček (skořice, cokoladove, kardamonove nebo makove), müsli nebo rychlá kase (rýžová, ovesna).
Snidane je pro mě zaklad dne ![]()
@Svetluska55 Muffiny z ovesných vloček zní skvěle. Pošleš prosím recept? Děkuji.
Krom vyse uvedeneho delam i ruzny toasty. Takova rychlovka je treba rozkvedlat vajicko, sul, pepr, neco zelenyho, nadrobno nakrajet papriku, sunku, cokoliv, z toastaku sklenickou vykrojim kolecko, chleba dam opect na panev, do ty diry naleju trochu vajecny smesi, na to syr, priplacnu koleckem a opecu z obou stran.
Vše zní dobře. Nemáte někdo radu na rychlou snídani? V pracovní dny poslední dobou snídám za pochodu, teda spíš za pojezdu. Něco málo sním během cesty v autě (o půl 7), třeba banán, brumíka, kus loupáku. Prostě jen něco, abych neměla úplně prázdný žaludek a pak až na půl desátou si dávám o pauze buď ovoce, nebo jogurt, ale ty s vyšším obsahem bílkovin. Takže hledám něco zdravého, co jde vzít a hned sníst, ale zároveň ať to má i nějaké výživové hodnoty.
@Anonymní píše: Více
Jasne - na 6-7 muffinu je to takto, lze nasobit a udělat jich vic:
60g pohankové mouky/hladké mouky, podle preferencí, nahrazovala jsem i kokosem
20g ovesných vloček
1 vejce
1 velké nastrouhane jablko
20 ml oleje
50 ml mléka, lze nahradit rostlinnym
1/2 sacku prdpece, lze nahradit jedlou sodou Čekankovy sirup podle preferenci (Lze nahradit i cukrem)
A pak už obmenovat- mak/skorice/kardamom/kakao/perníkové koreni+kakao/mrkev+skorice
Lze dát i náplň dovnitř- napriklad oslazeny tvaroh nebo pomazankove maslo
Vše smíchat, do formicek, pece se 20 minut při 180 stupních.
Rychle a vždycky vyjdou.
Ahoj, co děláte rády na snídaně? Nemyslím namazané pečivo nebo jogurt, kaše?
Třeba něco rychlého, zapečeného, nesladkého jako muffiny apod. Díky za tipy.