Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky zdravím, zítra chci dělat k obědu kuře s bramborem a rýží(jak kdo má rád). Chtělo by to k tomu nějaký zeleninový salát, ale nic moc mě nenapadá, moc ho ke kuřeti nedělám.
Nemáte nějaké nápady, aby se to k němu hodilo, anebo jaký salát děláte?
Díky…
K pečenému kuřeti dělám spíš teplou zeleninu na pánvi. Čerstvou (cibulka, mrkev, cuketa, květák, brokolice, kedlubna… prostě co najdu v lednici nabo mraženou směs - s trochou másla a třeba provensálskými bylinkami. Že studených salátů zase co dům dal - listový s rajčaty, ředkvičkami.. a zálivkou. Nebo se dá i klasický okurkový Nebo rajčatový
Ke kuřeti dělám třeba rajčatový s cibulí nebo klasický okurkový, ale klidně i šopáček, coleslaw, nebo salát „co dům dá“
Salát, myšleno zeleninový, jde ke všemu ![]()
Rajčatový, okurkový nebo zeleninová obloha
Přítel nemá moc rád, když v kuchyni experimentuju ![]()
U nás ke kuřeti okurkový nebo rajčatový s cibulí - sůl a pepř a u obou sladko kyselá zalivka (voda-cukr-ocet). Nekdo dělá i se smetanou ale to ja nemám rada ![]()
My nejčastěji děláme okurkový…a nebo klasický salát -hlavkovy, případně ledový…na kousky se sladkokyselou zálivkou (3/4l vody, 6 lžic cukru a 6 lžic octa, případně kdo chce tak pepř, chilli) a nebo ten rajčatový s cibulí jak už bylo psáno…hodí se skoro ke všemu a suroviny máme vždycky doma…
Velmi výjimečně pak mrkvový…ten totiž doma jim jen já a nechtiva se mi s ním patlat jen pro mě 🤭 ale ten bych asi ke kuřeti nedělala…
Ke kuřeti děláme salát se zálivkou nebo smetanou. Pak třeba okurkový a mrkvový salát.
Ke kuřeti okurkový se zakysanou smetanou nebo kompot, čerstvý z jablek nebo broskvový z plechovky ![]()
Ke kuřeti s rýží-bramborem fakt sedí vše výše uvedené, dělávám dle toho, co je v akci, třeba jen okurkový, ten máme rádi, nebo rajčatový s cibulkou… v týdnu jsem dělala luxusnější míchaný (byly v akci i papriky a více druhů zeleniny včetně čínského zelí) a ten zmizel rychlostí světla
byl vynikající - jen sladkokyselý nálev a kousíček cibulky.. někdy tam mrsknu zakysanku nebo bílý jogurt, ale to mám ráda spíš já a junioři ohrnují rypáčky ![]()
K pečenému kuřeti si dovedu představit spoooustu různých salátů, ale na čem já teď nejvíc ulítávám je:
Já nemám ráda salátové zálivky, kde je ocet (i do klasického okurkového si ho nahrazuju citronem
), naopak ulítávám na majonéze, ale s těmi zálivkami jde různě experimentovat
Jéžiš holky díky všem, něco už vyberu. Jsem měla ráno úplnej výpadek, nebo co…
, ne a ne si nějakéj salátek vybavit ![]()