Doporučte vhodný salát k pečenému kuřeti

1637
1.11.24 07:44

Salát ke kuřeti

Holky zdravím, zítra chci dělat k obědu kuře s bramborem a rýží(jak kdo má rád). Chtělo by to k tomu nějaký zeleninový salát, ale nic moc mě nenapadá, moc ho ke kuřeti nedělám.
Nemáte nějaké nápady, aby se to k němu hodilo, anebo jaký salát děláte?
 Díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9700
1.11.24 07:51

K pečenému kuřeti dělám spíš teplou zeleninu na pánvi. Čerstvou (cibulka, mrkev, cuketa, květák, brokolice, kedlubna… prostě co najdu v lednici nabo mraženou směs - s trochou másla a třeba provensálskými bylinkami. Že studených salátů zase co dům dal - listový s rajčaty, ředkvičkami.. a zálivkou. Nebo se dá i klasický okurkový Nebo rajčatový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15941
1.11.24 07:53

Co coleslaw, to bych si k tomu rada dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.11.24 07:58

Ke kuřeti dělám třeba rajčatový s cibulí nebo klasický okurkový, ale klidně i šopáček, coleslaw, nebo salát „co dům dá“ :nevim: Salát, myšleno zeleninový, jde ke všemu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.24 08:10

Rajčatový, okurkový nebo zeleninová obloha :D Přítel nemá moc rád, když v kuchyni experimentuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22858
1.11.24 08:11

Okurkový, rajčatový..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
1.11.24 08:27

U nás ke kuřeti okurkový nebo rajčatový s cibulí - sůl a pepř a u obou sladko kyselá zalivka (voda-cukr-ocet). Nekdo dělá i se smetanou ale to ja nemám rada :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11804
1.11.24 08:29

My nejčastěji děláme okurkový…a nebo klasický salát -hlavkovy, případně ledový…na kousky se sladkokyselou zálivkou (3/4l vody, 6 lžic cukru a 6 lžic octa, případně kdo chce tak pepř, chilli) a nebo ten rajčatový s cibulí jak už bylo psáno…hodí se skoro ke všemu a suroviny máme vždycky doma…
Velmi výjimečně pak mrkvový…ten totiž doma jim jen já a nechtiva se mi s ním patlat jen pro mě 🤭 ale ten bych asi ke kuřeti nedělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
1.11.24 08:51

Ke kuřeti děláme salát se zálivkou nebo smetanou. Pak třeba okurkový a mrkvový salát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
1.11.24 09:01

Ke kuřeti okurkový se zakysanou smetanou nebo kompot, čerstvý z jablek nebo broskvový z plechovky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
1.11.24 10:12

Ke kuřeti s rýží-bramborem fakt sedí vše výše uvedené, dělávám dle toho, co je v akci, třeba jen okurkový, ten máme rádi, nebo rajčatový s cibulkou… v týdnu jsem dělala luxusnější míchaný (byly v akci i papriky a více druhů zeleniny včetně čínského zelí) a ten zmizel rychlostí světla :mrgreen: byl vynikající - jen sladkokyselý nálev a kousíček cibulky.. někdy tam mrsknu zakysanku nebo bílý jogurt, ale to mám ráda spíš já a junioři ohrnují rypáčky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
1.11.24 10:22

K pečenému kuřeti si dovedu představit spoooustu různých salátů, ale na čem já teď nejvíc ulítávám je:

• řapíkatý celer, jablko, ořechy (+ zálivka majonéza, jogut, olivový olej, citrón)
  • čínské zelí + mrkev (zálivka podobná + nějaké bylinky)
  • klasický coleslaw
  • salát ze sterilované/nakládané červené řepy (např. s rukolou a také majonézo-jogurtovou zálivkou)

Já nemám ráda salátové zálivky, kde je ocet (i do klasického okurkového si ho nahrazuju citronem :mrgreen: ), naopak ulítávám na majonéze, ale s těmi zálivkami jde různě experimentovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
1.11.24 10:38

Jéžiš holky díky všem, něco už vyberu. Jsem měla ráno úplnej výpadek, nebo co… :mrgreen:, ne a ne si nějakéj salátek vybavit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
1.11.24 14:02
@smile_xxx píše: Více

A co to prosím je? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...