Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
letos jsme se absolutně nedostaly s dcerkou do žádné školky,absolvovaly jsme dva zápisy a neměly jsme ani sebemenší šanci
Jak jste na tom vy? A hlavně co bude dál? Dcera je narozená 1.10. a druhého bych měla nastoupit do práce.
Jak to budete řešit,předpokládám,že takto „postižených“ jsou mraky!!!! ![]()
@mary.27 píše:
Ahojky,
letos jsme se absolutně nedostaly s dcerkou do žádné školky,absolvovaly jsme dva zápisy a neměly jsme ani sebemenší šanciJak jste na tom vy? A hlavně co bude dál? Dcera je narozená 1.10. a druhého bych měla nastoupit do práce.
Jak to budete řešit,předpokládám,že takto „postižených“ jsou mraky!!!!
Já jsem na tom byla takhle loni. Dcera je v listopadu a šance žádná. Musela jsem zůstat doma nějak to koulíme letos jí teda už vzaly.
Nvíc jsem musela dát v práci výpověď a teď jsem zas asio těhu takže. Takže mně čeká jen čtyřletý rodičák.
Ahoj,
taky nás nevzali a taky se děsím toho, jak to dopadne. Viděla bych to na nástup na ÚP a budu doufat, že je příští rok vezmou.
A kolik je vaším dítkům?Malému budou teď v červenci 4.roky a taky mi řekla,že mi ho nevezme(obvláště kdyýž jsem na MD)
.Snad mi ho vezme příští rok když bu bude pět a bude předškoláček ![]()
@Laaja píše:
Ahoj,
taky nás nevzali a taky se děsím toho, jak to dopadne. Viděla bych to na nástup na ÚP a budu doufat, že je příští rok vezmou.
na úřadu ti dají 5× max 3 000,–
Zkus na začátku školního roku obvolat školky, zda se jim místo neuvolnilo. Pak jde většinou na řadu tedy první, kdo se nedostal atd., ale naděje pořád ještě je. Kluka mi taky nevzali, ale mají u mě poznámku, že když se místo uvolní kdykoliv během roku, že mi mají dát vědět (syn je červnový, naštěstí jsem doma na RD s holkou, jinak bych se už za 14 dní mohla jít napást)
@Blanka S píše:
na úřadu ti dají 5× max 3 000,–
A ne 5 ale 2 a snizuje se to.
ano přesně tak, podpora je jen pět měsíců a snižuje se postupně, poslední dva měsíce to nejsou ani celé tři tisíce ![]()
jinak blanko, já si myslím, že dneska už nemusíš na čtyřletý rodičák, dneska si můžeš zvolit kolik měsíců chceš, ne?
Podporu počítají z rodičáku. Je to strašný. Já jsem hlášená nebyla vyšlo by to stejně na nic. Mám nahlášeno na ZP celodenní péče o dítě do čtyř let jenže od září pečovat už nebudu a tak na úřad musím hlavně kvůli ZP. To si teda platit už nebudu a pokud vše půjde jak má tak v lednu porodím a půjdu rovnou na čtyřletou.
@madi píše:
ano přesně tak, podpora je jen pět měsíců a snižuje se postupně, poslední dva měsíce to nejsou ani celé tři tisícejinak blanko, já si myslím, že dneska už nemusíš na čtyřletý rodičák, dneska si můžeš zvolit kolik měsíců chceš, ne?
dyť jsem psala pět měsíců max 3000,–
My jsme teda z Prahy 8 a na celé této Praze to byla úplná katastrofa,všude mraky dětí,třeba 200 a braly jen dvacet!!! No o nervy.
A to mi říkala kamarádka,že když dáš výpověď a půjdeš na pracák,tak ,že tě budou nutit najít si novou práci a pro dítě školku,no není to na hlavu??? ![]()
@madi píše:
ano přesně tak, podpora je jen pět měsíců a snižuje se postupně, poslední dva měsíce to nejsou ani celé tři tisícejinak blanko, já si myslím, že dneska už nemusíš na čtyřletý rodičák, dneska si můžeš zvolit kolik měsíců chceš, ne?
to nevím ještě jsem to tak nezjiš´tovala je to mimo diskusi.
Přemýšlel jsem co dál a soukromá školka vychází kolem 9 000,– a to jsem teda zlstala doma. Záleží kolik vydělá chlap.