Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Otázka je jednoduchá.
Je tu ještě někdo, kdo letos nebude mít vajíčka, ale jen sladkosti?
![]()
Já je po několika letech dělat budu, ale jen pár, protože stejně nikdo nepřijde, tak ať nám pak z toho není šoufl.
Jen více takových. Každý rok se mi díky mým dvěma synům sejde tak 80 vajec, což je nesněditelné, což se o sladkých mlskách říci nedá… ![]()
já taky ne protože jsem je zapomněla koupit, a lednice prázdná
tak jsem alespoň upekla beránka, toho jsem min. rok nedělala ![]()
@Paoloska píše:
Jen více takových. Každý rok se mi díky mým dvěma synům sejde tak 80 vajec, což je nesněditelné, což se o sladkých mlskách říci nedá…
Já je taky nebudu dělat. Hlavně proto, že jsem je pak viděla před domem na silnici rozbité a rozježděné od aut. Myslím, že dneska to už dětem moc neříká - obyčejný vajíčka… ![]()
Já jsem koupila čokoládové… protože vajíčka se mi zdobit nechcou :/ ![]()
@Suzume píše:
Já je taky nebudu dělat. Hlavně proto, že jsem je pak viděla před domem na silnici rozbité a rozježděné od aut. Myslím, že dneska to už dětem moc neříká - obyčejný vajíčka…
Já to zrušila přesně z tohoto důvodu. Pak se vajíčka válí po vsi. Jako dokud vekce stálo 2 kačky, tak nějak mi to bylo fuk. Ale čím jsou dražší, tím mi to víc přijde líto. Ale třeba budou mít letos děti nakázáno vejce nikde neházet
![]()
Tak u nás se to moc neslaví (malé město). Jsem z vesnice a tak to kouzlo mi částečně chybí. Tento rok jsem si řekla, že poprvé symbolicky obarvím pár vajíček, aspoň pro tu atmosféru. Jinak nějaký „vyšlohání“ mi připadá jako totální trapárna!
Já taky ne.
kvůli ceně.
vejce jsou drahá. nakoupím pár čokoládových a hotovo. stejně se u nás zastaví jen pár lidí. ![]()
My neděláme ani Velikonoce.
My jen vítáme jaro. (Bez vajec.
)
Ne, my budeme zdobit. Už máme nějaké ze školkové velikonoční dílny, další holky nosily průběžně ze školní a školkové tvorby (vyfouknuté kraslice). Vajíčka na šmigrust (natvrdo vařená) budeme dělat o víkendu, koupila jsme nějaké gelové tužky co zanechávají stopu jako vosk a tuhnou, máme i tradiční samolepky a když to nevyjde tak ještě smršťovací košilky. Syrová vejce už zase stojí rozumné peníze (pod 3 Kč/ks), „čokoládová“ nekupujem (a koledníkům dám raději tabulku opravdové čokolády). K nám určitě hosti přijdou, opět jsme rozdávali pozvánky, starší šmigrustníky lákáme na domácí dobroty a alkohol. My Velikonoce slavíme!
@Hmarilla píše:
Já taky ne.kvůli ceně.
vejce jsou drahá. nakoupím pár čokoládových a hotovo. stejně se u nás zastaví jen pár lidí.
U nás dost, ale i tak ![]()
Já jen aby si pak lidi/děti neřekli, že jsem divná, že nemám vejce. Ale co budu koukat na lidi
![]()