Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
zajímá mě pohled rodičů, kteří berou zodpovědnost kolem dětí opravdu vážně.
Stalo se vám někdy, že se vám pracovní den nečekaně změnil (porada, zdržení, krizová situace) a vy jste řešili, jak zajistit včasné a bezpečné vyzvednutí dítěte ze školky?
Jaký máte „plán B“, když selže plán A?
Rodina, přátelé, placená pomoc, nebo improvizace na poslední chvíli?
👉 Zabýváme se právě službou, která by tyto situace řešila, a zajímá nás váš názor:
Jaký koncept by vám přišel zodpovědný a přijatelný?
Co by pro vás bylo absolutní minimum, aby vám taková pomoc dávala smysl?
A co by naopak byla jasná „no-go“ hranice?
Nejde o reklamu – opravdu nás zajímá, jak o tom přemýšlí rodiče, kteří kladou důraz na bezpečí, důvěru a klid.
Prosím o komentář či zprávu do e-mailu: Work. Life. Kids. ****
Díky za každý pohled 🙏
edit adminem - odstraněn email
No tak hlavně v naší školce dali dítě pouze tomu, koho měli jako způsobilou osobu dopředu zapsanou a zákonnými zástupci podepsanou.
Tzn. jestli vymýšlíte „appku“ jako Uber (jsem poblíž a vyzvednu ti dítě), tak to narazí na legislativu ![]()
Já tam měla jen rodiče a jako zálohu prarodiče, nikdo jiný by mi vyzvednout nemohl.
Ne, takovy problem rozhodne nemame.
Nijak. Jednou jsem matka, tak nemuzu nestihat vyzvednout. Neexistuje abych nekde dite nechala nezaopatrene. Proste se seberu a jdu at se deje co chce. A dostatecne vcas abych to stihla i s nejakym zdrzenim. Nastesti mam praci blizko skolky, ale i zamerne jsem o tom tak premyslela, ze i kdyby byla silena zacpa na silnici, nehoda, neco, i pesky bych tam dobehla. Moje prvni zodpovednost vzdycky bude k diteti, pak az muze byt k necemu dalsimu.
Máme přizpůsobenou pracovní dobu tak, abychom stihli dítě vyzvednout nejméně hodinu před koncem provozní doby školky. Tím se i případné kiksy cestou pokryjí. Pokud by bylo něco opravdu nečekaného, vyzvedne babička, která bydlí blízko a je ve školce zapsaná. Navíc vyzvedávat fakt až na doraz je mi blbý i kvůli dítěti, které by s velkou pravděpodobností zůstalo ve školce poslední.
@W-LKB jak má vaše služba vyřešený to, že naše školka dá dítě pouze předem schválenému člověku, kterého tam dopředu musí rodiče napsat.
To máte v plánu, že to bude vyzvedávat pokaždý jiný člověk?
Jak máte dané osoby prověřený?
Ne, mám v okolí x lidí kdo může vyzvednout, případně mám kontakt na maminky spolužáků a děti by mohli zůstat chvíli tam. Nikomu cizímu bych je nesverila. Školka by je ani nevydala.
@W-LKB píše: Více
Odpovědí tady máš dost, proč by se ti mělo psát do emailu?
Já, manžel, babička v případě, že všichni máme na ceste autonehodu, tak počítám s vyřešením prostrednictvim policiie/ ospod než se dostaneme k telefonu/ dorazí další členové rodiny.
No musím to stihnout, neexistuje, že nestihnu
ale když vím, že se opozdím, tak volám do školky, už se to párkrát za ty roky stalo. Vyzvedla jsem třeba dvacet minut po stanoveném čase, holt jsem si musela pohnout.
Ne, jsme jen my dva s manželem a nikdy se to nestalo. Neumím si předtavit, jak by to jako legálně mělo fungovat ![]()
@Anonymní píše: Více
Nám se stalo, že jsem ráno dala dítě do školky a rovnou vyrazila se starším do Prahy (něco přes 100 km) k zubaři. Jenže cestou zpátky byla na dálnici zácpa a pak mělo starší náhlé zdravotní potíže.
V seznamu ve skolce jsme pouze ja a manzel. Vyzvedáváme celou dobu jen my dva. Nikoho nemame, kdo by pomohl a nevidim ani duvod. Vždy jeden odvede a druhý vyzvedne. Nebo vyzvedneme oba, podle toho, jak mame směny ![]()
Komentář do emailu? Tak to pobavilo ![]()
Tohle za mě nemůže fungovat, protože počet lidí, kteým bych dovolila vyzvednout svoje dítě ze školky, je dost omezený. O tom, jak probíhá cesta ze školky s mým dítětem, se raději nezmiňuju. Mám vážné podezření, že i kdyby to nějak fungovalo, tak moje dítě už by nikdo podruhé nevyzvedl ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.