Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mam. takvy problem. Vetsina by za to byla rada. Ja obcas sem taky,.ale spis mi to uz leze na nervy. Partner je pres tyden mimo domov a tak kdyz sem otehotnela a musela jit na neschopenku, byla sem.doma sama. Sestra i matka mi slibovali ze mi budou pak s ditkem pomahat. No.po porodu mi mamka 3 dny v tydnu nosi obed a kdyz potrebuju skaknout do mesta, chvili tu s nim pobude. Za to sestra, ze strachu ze nebudu zvladat sem ji. dovolila, ze tu muze pres tyden spat i kdyz chodi do. praca. To co me stve,.zkracene, proste se chova jako by to bylo jeji dite. Kdyz ho koupu a potrebuju ho ususit, strka mi ruce pres mi ruce a dela (tutu nebrec) kdyz vola mama ze si ho puci,.rekne ze jo a bez miho. souhlasu ho zacne pripravovat, kdyz sem. u rodicu na navsteve a mam ho na zahrade, jen zabeci a hned bezi ze ho zkontroluje, kdyz ho chci prebalit udelam si misto na stole ona leti vemesi ho, ze ho prebali a i kdyz tam. stojim, polozi ho a zacne ho svlikat sama. Ja vim, ze vetsina by za to byla vdecna, ale ja z toho silim. Uz sem ji to i maznacovala ale bez uspechu. Je ji 26 a nikdy nemela vztah, o chlapa nezavadi a dite vzdy chtela. Nechci ji to rict na „plnou hubu“ abyvh ji nejak neranila. Navic sem vdecna za pomoc.
@KarlaNim Jak jsi si to zařídila, takový to máš. Prostě budeš muset vymezit hranice, i za cenu konfliktu. ![]()
@KarlaNim upřímně chápu, že ti to vadí na druhou stranu co by za takovou pomoc spousta holek dala ![]()
@KarlaNim Tak jestli chodí do práce, tak ti to nedělá CELÝ DEN nebo ano? Asi jen večer…je teta, je to asi její první synovac/neteř…a pokud sama touží po dítěti??? Se jí nediv, no…na nevyžádané rady bych odvětila: děkuji, já si to udělám podle svého…A co se ostatního týká, pokud si myslíš, že už to zvládneš SAMA, tak sestře poděkuj za péči, kup jí jako poděkování nějaký dáreček, bomboniéru, láhev atd…a odstěhuj jí zpátky domů…
a máš vystaráno.
Tak jí oznam, že chceš mít klid a ať se zdekuje zase zpět k sobě domů…
@pannda píše:
Tak jí oznam, že chceš mít klid a ať se zdekuje zase zpět k sobě domů…
A nebo to jde trochu slusneji. Sestra se nabidla zakladatelce s pomoci, ta ji rada prijala. Ted zakladatelce jiz pomoc vadi, tak muze sestre za dosavadni pomoc podekovat s tim, ze jiz to zvladne sama.
@Cuddy píše:
A nebo to jde trochu slusneji. Sestra se nabidla zakladatelce s pomoci, ta ji rada prijala. Ted zakladatelce jiz pomoc vadi, tak muze sestre za dosavadni pomoc podekovat s tim, ze jiz to zvladne sama.
A nebo…samozřejme
Myslim, ze bys sestre mela uprimne podekovat, dat ji treba i darek jako diky a rict ji, ze uz to zvladnes a prespavat u tebe nemusi. Sestra by si mela zaridit vlastni zivot a v podstate ty taky.
@KarlaNim jake si to udelas takove to mas…lepsi je byt samostatny, tohle jsou nasledky ![]()
@Cuddy píše:
Proto si raděj dělám všechno sama a mám klid!! Řekla bych děkuju, něčím odměnila a vyslala zpět domů ![]()
Najdi jí nějakýho chlapa, pak už nebude mít čas a ty budeš mít klid. ![]()
@samurajka píše:
Myslim, ze bys sestre mela uprimne podekovat, dat ji treba i darek jako diky a rict ji, ze uz to zvladnes a prespavat u tebe nemusi. Sestra by si mela zaridit vlastni zivot a v podstate ty taky.
S timhle souhlasim