Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak se mi krasne zilo pred erou mobilnich telefonu
a nejhorsi je, kdyz mi vola kamaradka - mam rozvolano, tak muzem popovidat :-/ pritom neni o cem, vcera jsme se sesly na obed a popovidaly jsme dostatecne.
ahoj, no jak kdy a jak s kým… často se mi to ale taky nehodí.. naštěstí to můžu svést na práci (i večer), takže když je to echt nevhod, tak to típnu a pošlu sms, že se ozvu…
ráda trávím čas podle sebe a nejsem otrok mobilu.
@Ema8338 píše:
Jak se mi krasne zilo pred erou mobilnich telefonua nejhorsi je, kdyz mi vola kamaradka - mam rozvolano, tak muzem popovidat :-/ pritom neni o cem, vcera jsme se sesly na obed a popovidaly jsme dostatecne.
To ale přece není chyba dostupnosti telefonování… A když je pro tebe nejhorší, když volá kamarádka, tak ji řekni ať nevolá. Proč děláš něco, co ti nevyhovuje obzvlášť když to má řešení…
@Ema8338 píše:Úplně stejně mohla volat z pevné na pevnou, tak co na tom změnila éra mobilních telefonů?
Jak se mi krasne zilo pred erou mobilnich telefonua nejhorsi je, kdyz mi vola kamaradka - mam rozvolano, tak muzem popovidat :-/ pritom neni o cem, vcera jsme se sesly na obed a popovidaly jsme dostatecne.
Jo, ale teda žádné takovéhle vykecávací hovory s nikým nevedu, maximálně s mými rodiči, takže jsem měla pocit, že je to spíš záležitost starší generace a jinak dnes lidi už hlavně píšou. Já si taky raději vyměním mejl, pracovně i soukromě.
@Ema8338 píše:
Hm, tak asi nejste kamarádky, ty si maj vždycky o čem povídat
Tak zahoď mobil a máš klid. On tě někdo nutí ho mít? I před mobilama se dalo telefonovat, víš o tom? ![]()
@arinecka píše:
Hm, tak asi nejste kamarádky, ty si maj vždycky o čem povídatTak zahoď mobil a máš klid. On tě někdo nutí ho mít? I před mobilama se dalo telefonovat, víš o tom?
Akorát někdo má pocit, že když máš mobil, budeš neustále na příjmu a ochotný konverzovat. Jsem známá nezvedačka. Když má někdo problém, tak prostě řeknu, že snad nemusím být 24 hodin k dispozici. Že se ozvu. Protože ti telefonisté volají překvapivě v době, kdy jedu busem, sedím na WC nebo lovím mobil z kabelky. A típnou to po dvou zazvoněních.
@Russet píše:
Akorát někdo má pocit, že když máš mobil, budeš neustále na příjmu a ochotný konverzovat. Jsem známá nezvedačka. Když má někdo problém, tak prostě řeknu, že snad nemusím být 24 hodin k dispozici. Že se ozvu. Protože ti telefonisté volají překvapivě v době, kdy jedu busem, sedím na WC nebo lovím mobil z kabelky. A típnou to po dvou zazvoněních.
Tak jasně, každý atˇsi dělá co chce, ale pobavilo mě, jak se jí krásně žilo před érou mobilů. Vždytˇjí nikdo nenutí hovor zvedat, být pořád na příjmu. Může si vypnout vyzvánění a vyřešeno.
@arinecka píše:
Tak jasně, každý atˇsi dělá co chce, ale pobavilo mě, jak se jí krásně žilo před érou mobilů. Vždytˇjí nikdo nenutí hovor zvedat, být pořád na příjmu. Může si vypnout vyzvánění a vyřešeno.
Krásný na tom bylo to, že si lidi nevykecávali pant do founu a když se vidět chtěli, sešli se.
@Russet píše:
Krásný na tom bylo to, že si lidi nevykecávali pant do founu a když se vidět chtěli, sešli se.
Tak já po telefonu moc nevykecávám, mám radši pokec u kafe, nebo dvojky vína. Po telefonu jen to nejnutnější, ale žádný dlouhý hovory.
Když jsem viděla nadpis, tak jsem tak nějak očekávala, že to bude diskuze o tom, jak autorce vadí telefonování. Často se s tím setkávám mezi AS a lidmi mající nějaké úzkosti a sociální fobii. ![]()
@Russet píše:
No jo. Ale to myslíš éru bez telefonů. Jakože i pevné linky, jelikož i na ni lidé vysedavali a kecali. Já v tom nevidím rozdíl. Prostě když si chci vykládat, tak vykládám. Když nemám čas nebo nechci, tak slušně odmítnu a basta.
Jako zakladatelku nechápu absolutně. Vezme telefon a kecá a pak má stres a nervy, že to vlastně nechtěla. Však ji nikdo nenutí ![]()
@arinecka píše:telefonovat se dalo, ale nebylo to skoro zadarmo, tak si to každej rozmyslel
Hm, tak asi nejste kamarádky, ty si maj vždycky o čem povídatTak zahoď mobil a máš klid. On tě někdo nutí ho mít? I před mobilama se dalo telefonovat, víš o tom?
@arinecka píše:
Tak já po telefonu moc nevykecávám, mám radši pokec u kafe, nebo dvojky vína. Po telefonu jen to nejnutnější, ale žádný dlouhý hovory.
v tom případě úplně nevíš o čem zakladatelka píše ![]()
ja jsem si třeba jen z tohohle důvodu zalozila Facebook, kvuli messengeru..
protože mi vždycky segra zavolala kvůli nějaký ptákovine a vykecavala se minimálně pul hodiny a mě to taky nebaví.. tak ted uz naštěstí nevola, ale napíše a mně to vyhovuje víc, odepsat můžu kdykoliv kdy se mi to hodí
@Cenarius píše:
No jo. Ale to myslíš éru bez telefonů. Jakože i pevné linky, jelikož i na ni lidé vysedavali a kecali. Já v tom nevidím rozdíl. Prostě když si chci vykládat, tak vykládám. Když nemám čas nebo nechci, tak slušně odmítnu a basta.Jako zakladatelku nechápu absolutně. Vezme telefon a kecá a pak má stres a nervy, že to vlastně nechtěla. Však ji nikdo nenutí
Já jsem nikdy na pevné lince neseděla a nevykecávala. Protože jsem na to vykecávání neměla.
@a12 píše:
v tom případě úplně nevíš o čem zakladatelka píše
ja jsem si třeba jen z tohohle důvodu zalozila Facebook, kvuli messengeru..
protože mi vždycky segra zavolala kvůli nějaký ptákovine a vykecavala se minimálně pul hodiny a mě to taky nebaví.. tak ted uz naštěstí nevola, ale napíše a mně to vyhovuje víc, odepsat můžu kdykoliv kdy se mi to hodí
Se sestrou mi to nevadí. S kamarádkou taky ne. Ale vadí mi, když volá babi do práce a ne a ne přestat hovořit. Třikrát řekne, nechci zdržovat, ale nádech a další monolog.