Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, s manželem jsme spolu přes pět let, máme dvě děti 2,5 roku a 4 roky. Jde mi o to, že manžel je často v práci, někdy i přes noc a já jsem pořád sama s dětmi. Hlídání moc nemám, jen maminku, která ale bydlí dál od nás. Když už je manžel doma, tak se mi často moc nevěnuje, je unavený z práce a taky si chce dělat nějaké svoje věci a odpočívat. Ale já se cítím osaměle, starám se o děti, domácnost a dál nic. Nemůžu přijít na to, čím bych se mohla zabavit a s dětmi je výběr dost omezený. Nemůžu manžela primět k hovoru. Cítím se doma jak páté kolo u vozu. Abych byla objektivní…manžel dost vydělá a nic nám neodpírá, nepije, téměř nikam nechodí.
Užívej si rodičák, jestli nastoupíš za chvíli do práce, budeš někdy i ráda, že si tě muž nevšimne. ![]()
@LittleStar jezis jak ja ti rozumim.Ten muj prijde, da mi pusu a bud cumi na televizi a nebo si dela neco na tabletu (hraje hry)..
uz nekolikrat sem mu to rikala.Byl pak dobrej asi dva dny a pal zase nanovo. Zrovna dnes sem mu to rekla, ze mi slibil hory doly a nic se nedeje…nic mi na to nerekl.Taky mi to dost vadi… ![]()
Tak záleží, kde bydlíte…Aktivit, které se dají dělat s dětmi, je hodně. At už uspořádaných nějakou organizací, nebo takové, co si vymyslíš sama. Záleží, jestli jsi spíš na sporty, nebo třeba na tvoření.
jinak asi každý chlap se občas potřebuje „zašít“. ale když by to bylo soustavné, vadilo by mi to. Pokud by s ním nebyla řeč, začla bych si po večerech pěstovat společenské aktivity bez něj - cvičení, plavání, sauna, kino, vínko s přáteli…Třeba ho to trkne.
@LittleStar a co jste dělali pred dětmi? I kdyz teda jste spolu pět let a jedno dite ma čtyři roky, to jsi otěhotněla po par měsících známosti ne? Treba takový proste je, srovnání asi nemas, kdyz éra bez deti skoro nebyla…
Ja přijdu večer z prace, dostanu večeři a chlapa si nevšímám ![]()
@Rakosnicek1983 píše:
@LittleStar a co jste dělali pred dětmi? I kdyz teda jste spolu pět let a jedno dite ma čtyři roky, to jsi otěhotněla po par měsících známosti ne? Treba takový proste je, srovnání asi nemas, kdyz éra bez deti skoro nebyla…
tak pak se nedivit.
@Dojcanis Jo přesně, manžel taky hraje hry. Nevypadá, že by mu nějak chyběl kontakt se mnou. Říkala jsem mu to taky hodněkrát, ale je to k ničemu. Nevím, jestli vynucený zájem je to pravé.
Aktivity nějaké s dětmi můžu vymyslet a jít s nimi sama. Ale není to vlastně úplně to, co mi chybí. Asi bych si přála nějaký zájem od chlapa, aby chtěl být se mnou.
@Rakosnicek1983 Otěhotněla jsem po devítiměsíční známosti. Dělali jsme běžné věci, chodili do práce, šli pak na procházku nebo na výlet, do kina, na večeři..V létě na dovolenou. Tak normálně jsme žili. Jenže teď už na nic takového nemá čas ani chuť. Když si dáme kafe, tak kouká všude kolem, maximálně prohodí něco o počasí a to je všechno. ![]()
@LittleStar
teda to si neumim ani představit… myslím si, že jednou z důležitých věcí ve vztahu je mít si stále co říct i po letech…vy si vpodstatě nemáte co říct už ted´
a to jste spolu krátce…
Tak nějak jsem tu vypozorovala, že mít děti hned za sebou přináší do rodiny dost problémů. Zdá se mi to? Žena je hodně let doma a je odkázaná na chlapa, kterého to nebaví. Vím, že to tak není všude, ale v případech, kdy si tu žena postěžuje, je to velmi časté. Možná kdyby po prvním dítěti pár let pracovala, nebylo by to lepší? Vypadla by ze stereotypu, chlap by si tolik nezvykl (za X let si lehce zvykne), že je žena pořád doma a musel by se taky nějak zapojit.
@brumdinka A můžu se Tě zeptat, vy si s manželem pořád povídate? A o čem? My si asi fakt nemáme co říct ![]()
@Kobliha51 Asi by bylo lepší pár let pracovat, otěhotněla jsem neplánovaně. Měla jsem první dítě, kterému nebyl ani rok. Ale stalo se a na potrat jsem jít nechtěla.
@LittleStar mno můžeš, ano my si povídáme o všem možným i nemožným.. jsme spolu přes 16 let…opravdu s člověkem s kterym bych si neměla co říct přece nemůžu žít…
@LittleStar my si povídáme pořád ve společných chvílích, o dětech, práci, kultuře, knihách, politice, různých událostech, jak se máme rádi, anebo jen tak jsme.
@LittleStar píše:
pár let pracovat, otěhotněla jsem neplánovaně. Měla jsem první dítě, kterému nebyl ani rok. Ale stalo se a na potrat jsem jít nechtěla.
No jo, to se stane. Musí ti být hrozně. A ty v podstatě nemůžeš nic moc dělat. Jedině snad dát děti na víkend někomu na hlídání, někam si s partnerem vyrazit a neřešit problémy, jen si to užít. Věřím, že ani doma není ta správná atmosféra na to něco řešit. Tvůj partner si žije svůj život a to je dost sobecké. Co tak mu vrazit děti a někam vypadnout? Situaci to neřeší, jen přijdeš na jiné myšlenky. ![]()
@brumdinka Tak to je hezký, já nevím o čem mám povídat, jestli o tom jak vyhazuji nočník do záchodu nebo jak vařím nebo jak oblékam děti… Nebo o čem? Asi jsem nudná, no.